Mjuk och len

Det här med cremer alltså, såna som lovar att man typ får babyface efter två veckors användande – det måste väl ändå vara tidernas bullshit? Jag menar inte att det inte spelar någon roll hur man behandlar sin hy, för det gör det. Men att en creme skulle lyckas trolla bort rynkor har jag svårt att köpa. Jag pratade med min pappas fru Eva-Lena om det här när vi sågs i julas. Hon har passerat 60 och är en sån där som alltid valt cremer med omsorg. Och har faktiskt väldigt fin och ungdomlig hy också. Eva-Lena menade att rynkor, det är något genetiskt, och är de programmerade att dyka upp vid en viss tidpunkt i livet, så gör de det, oavsett om man har badrumsskåpet proppfullt med svindyra produkter. Vad man däremot kan göra är att undvika uttorkning. Att vara noga med att smörja sig varje dag så att man aldrig blir torr. Torr hy är ju ingen föryngrare direkt.

Jag vet inte hur det är med er, men själv skulle jag å andra sidan ändå inte vilja vara ett totalt babyface. Nog för att jag heller inte vill se gammal ut. Äldre än jag är. Men jag menar, en rynka här och där ger ju ändå lite skön pondus på något vis. Så. Jag vill nog se ut som min ålder. 31. Eva-Lena har nog rätt: Smörja, smörja, smörja är vad som gäller.  Själv är jag värsta torrbollen, och kylan som råder så här års kräver insmörjning flera gånger om dagen. Igår fick jag lite tips på bra produkter som skyddar hyn nu när det är så här satans jäkla kallt. Och är ni som jag, halv- eller heltorra, satsa på något riktigt tjockt och matigt för det stackars vindpinade ansiktet, och använd regöringsprodukter som inte torkar ut.

De här cremerna från Peter Thomas Roth, Exuviance och Phytomer är alla feta och härliga. Ansiktstvätten och ansiktsvattnet från Exuviance har jag testat själv och de är också såna där som håller fejjan spänstig. Det finns säkert massor av andra bra produkter också, jag är ingen expert på området, men be om råd på någon salong om du är på jakt efter en creme som skyddar i kylan vetja.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Lotta

  Jag är också en torrboll och har alltid varit. Jag använder alla excuviance produkter och jag älskar dem! Speciellt bionic serum som man har under nattcremen. Hoppas att de skrämmer bort lite framtida rynkor också.

 2. Profilbild för Kristina

  Hej! en fråga som inte har med hudvård att göra: Fick just nya numret av Mama och klänningen du har på din Blankens Bästa-sida: Var kan man köpa den?

  Och en grej till: fasen vad snygg du var på bilden! Så avis 😉 Är inte så där ”återställd” efter min graviditet nr 2 ännu, och min lilljänta är ca 14 månader 😉

 3. Profilbild för Mia
  Mia

  Rengöringslotion och ansiktsvatten från apoteket och dag och nattkräm från Dermalogica funkar bäst för mig.

 4. Profilbild för Linda
  Linda

  Vad kul! Det där är exakt de exuviance produkter som jag använder! Har egentligen den gröna rengöringen men byter till den vita på vintern som är lite skonsammare för oss torrisar då!

  Kan verkligen rekomendera exuviance! Lägg några extra slantar på hyn – det är värt det! Mitt ansiktsvatten har räckt i 7 månader..t.ex. =) Vardagslyx att få smörja sig med dessa härliga grejer!

 5. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Jag började med Exuviance och tyckte att dom va riktigt bra men sen fick jag reda på att AHA eller PHA syror inte är bra i solen. Det gör huden känsligare och det finns risk för pigmentförändringar. Läste att Clara (Underbaraclara) slutat med exuviance pga. det.
  Tycker det är jättesvårt att hitta nåt bra för min torratorra hy. Just nu provar jag Clinique Redness serie

 6. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Har också använt Exuviance till och från, dock ej hela serien samtidigt vilket nog är viktigt eftersom de samverkar. Har fet/blandhy och får fortfarande finnar så tydligen passar de för alla hudtyper fast med olika sorter. Den blå/gröna reng. är perfekt för oren hy!
  Köpte du nya i USA? Var de isf mycket billigare där? Var brukar du köpa dem i Sverige? Tror inte de går att beställa nånstans? De kunde ju varit lite billigare även om de inte är lika dyra som PTR-cremen…

  Sandra (fint namn!): Men uppväger inte SPF 25 AHA-syrornas ev. skada i solen? Man bör ju ändå ha solcreme när man är i stark sol. Säkert bättre än cremer utan SPF iaf! Kanske sämre för torr/känslig hy?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *