Mjukare, vänligare alternativ

Tusen tack för alla era kommentarer om favoritplagg, vilken utomordentlig hjälp på vägen för mig!

Jag gillar precis som de flesta andra Converse. Åtminstone i teorin. De är snygga och… charmiga på ett nostalgiskt vis. Tyvärr verkar dock inte mina fötter vara Converse-kompatibla för satan vad de gör ont. På mig i alla fall. Jag kanske är för bred, för platt eller för lång. Nåt är det som får klövarna att sparka bakut i smärta, och därför har mina Converse aldrig blivit särskilt använda de gånger jag trotsat förnuftet och ändå köpt ett par. Men idag fick jag ett pressmeddelande om en annan typ av tygsko som inspirerats en hel del av ovan nämnda, men som tillverkas på ett ekologiskt fair trade-vis och dessutom har ett mjukt inlägg i sulan. Kanske till och med så att jag skulle kunna ha dem med andra ord!

Ethletics klassiska design påminner kanske om ett känt amerikanskt märke som har nått ikonstatus men vi har en annan historia att berätta. Våra canvas sneakers är de första i världen som får bära certifierings-märket Fairtrade Cotton. Dessutom är bomullen ekologisk. Sulorna är gjorda av naturgummi och certifierade med Forest Stewardship Council (FSC). Såväl gummiproducenterna på Sri Lanka som fabriken i Pakistan där skorna slutligen sätts samman deltar i Fair Trade projekt där en del av intäkterna från skorna går tillbaka till de anställda och deras familjer.”

Ethletics finns i nio olika färger kostar 595 kronor för vuxna och 480 kronor för barn.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna
  Anna

  Converse gör ont på mig med. Jag köper mina på Skopunkten för 199 kr o de har inga som helst loggor på, hur fina som helst o sköna.

 2. Profilbild för petra
  petra

  Många har problem med converse för att de är så platta. Coop forum säljer en sula som heter sportsula och den fungerar perfekt i skorna! Med sulan kan man gå hur långt som helst i sina converse 😉. Ett litet tips bara!

 3. Profilbild för Matilda

  Ett tips om du får ont, som petra skrev, är att lägga i sköna sulor som är anpassade efter foten. Kanske behöver du då en halvstorlek större sko- men en sula gör underverk! Kram

 4. Profilbild för Linda S
  Linda S

  Gillar! Snygga OCH producerade under vettiga förhållanden!

 5. Profilbild för Vanessa
  Vanessa

  Men hej plagiat! Tycker man ska bojkotta nåt som är så uppenbart snott av någon annan…

 6. Profilbild för Ro
  Ro

  Bra att de är sa ekovänliga och fairtradeproducerade! Hurra!!

 7. Profilbild för Missan
  Missan

  Jag kör med hålfotsilägg i mina Converse, för annars flippar fötter och rygg ur… Det behövdes inte under tonåren precis, men nu är det ett måste. För skiljas från mina väl ingångna och snyggt skitiga dojor kan jag ju inte! 🙂

 8. Profilbild för Helena
  Helena

  ALLTID bra sulor i Converse 😉

 9. Profilbild för Malin

  Vilken bra grej, snyggt!
  Tack för en fin blogg och grattis till barnet!
  Har lite funderingar som jag skrivit ner, läs gärna och kommentera, http://sheflieswithherownwings.webblogg.se/. Tycker att du alltid kommer med bra tankar.
  /Malin

 10. Profilbild för Paulina

  Jag håller med dig! Mina fötter klarar inte heller Converse! Tyvärr! Får grymma skoskav i häl och lilltår, så jag är mycket tacksam för detta tips! Ska lätt spanas in! De marinblå ovan var ju superfräscha!

 11. Profilbild för Carolin
  Carolin

  Äntligen någon mer som tycker det!! Alla säger att dom är så himla sköna, men jag får jätteont i fötterna! Skaver som satan…

 12. Profilbild för D
  D

  Jag har samma problem med converse och jag är ganska säker på att det beror på den icke-töjningsbara gummikanten och tåspetsen (som är ganska smal). det problemet försvinner tyvärr inte med ethletics..

  Mitt favvoplagg:
  En fantastiskt mjuk hallonrosa kofta från Filippa K i merinoull. Jag vill ha den hela tiden, men det känns lite pinsamt.

  Jag har också en wrap-klänning från topshop som köptes för 100 år sedan som sitter jättebra och som jag känner mig fin i. Ett mycket underskattat plagg!

  Jag har precis köpt en färgglad klänning som jag hoppas kommer bli en ny favorit när man känner sig tråkig och grå.

 13. Profilbild för Ann
  Ann

  SNÄLLA, kan du inte skriva var du köpt dina skor som du har på bilden med din nya parkasjacka?

 14. Profilbild för Helena
  Helena

  Converse är för platta för ”vuxna” fötter men jag köper ett halvnummer större och lägger in ett par sulor som är formade efter mina fötter och då blir de faktiskt riktigt sköna.

 15. Profilbild för Katarina Björklund
  Katarina Björklund

  Var kan man köpa Ethletics skor?

 16. Profilbild för Ulrika Mensch
  Ulrika Mensch

  Skriv din kommentar här!
  hej!

  Du kan köpa barnskorna på Uni, Odengatan 102 och vuxenskorna på Snickarbacken 7 (butiknamn och adress samma) i Stockholm. I vår kommer fler butiker!

 17. Profilbild för Ninnie Nisser

  Skriv din kommentar här!
  Kommer att finnas hos BARNSKOSPECIALISTEN från storlek 25 from vår 2011.
  http://www.barnskospecialisten.se
  St Eriksgatan 85 , Stockholm
  Sickla Galleria, Sickla Köpkvarter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *