Min RÄDDNING köriga morgnar, till exempel när Per åker till jobbet tidigt och man är själv med de små, eller om man har allmänt bråttom – stavas smoothie. Alla såna här tricks kan så klart ni rutinerade morsor, men det finns säkert fler än jag som är rookies. Okej. Frysta bär som tinas i micron, smaskig youghurt av valfri sort, en halv banan, en skvätt juice och så Kellogg’s All bran plus (ser ut som kaninmat men tillför säkert lite fibrer hoppas jag). Mixa. Häll upp i flaska. Knäpp på Bolibompa. Vips ligger lilla larven snällt och äter en hyfsat näringsrik frukost på egen hand medan man hinner duscha och klä sig själv och byta blöja och fixa i ordning den minsta bebisen. Är Bonnie superhungrig kokar jag ett ägg, skalar och sätter i handen på henne också.

0 svar

 1. Skriv din kommentar här!
  Smidigt tips med frukost i flaskan! Ska jag nog härma nån körig morgon. Dröjer nog inte så länge…Men hela halkiga ägg kan lätt slinka ner i halsen o fastna där.

 2. Jag kör ner vanliga havregryn och ett ägg.
  Sen kan man öka på nyttighetsfaktorn med färsk spenat. Blir en fräsch smak och yberläcker färg av den 🙂

 3. Åh YES! vilket toppentips.. jag som har en liten som matvägrar på mogonen, endast välling, men nu kan jag prova detta alltså:) tack Cecilia:)
  kram

 4. Smart tips! Jag har en snart-3-åring som vägrar ”äta” något annat än varm mjölk (??) i vällingflaskan till frukost. Ska försöka med en smoothie.

  Ägg funkar också, ibland i alla fall 🙂!

  Kom gärna med fler bra tips:-)! Har en 6 månaders bebis så det är skoj att följa din blogg, mina tjejer är ju bara snäppet äldre än dina. Och dina klädtips (för oss vuxna alltså;-) är kanon!

 5. Det är mycket smidigt, det där! Och vet man med sig på förväg att det blir en stressig morgon kan man göra den kvällen innan och ställa i kylen. Jag vet inte om era barn gillar avokado men min tvååring älskar den lena smaken så för oss är det ett bra och snabbt mellanmål eller komplement till frukost! Prova vettja, utan att avslöja hur nyttigt det är!

 6. Superbra idé!
  Har du en vanlig napp till vällingflaskan? Känns som att den behöver vara ganska stor om blåbär och branflakes (om än mixade) ska komma igenom!?

 7. Jag gör exakt likadant! Men jag gör en till mig själv med 🙂 Jag har hittat en förpackning med fullkornsringar som inte innehåller några tillsatser eller socker så jag vet att detär en toppenfrukost

 8. Tack för bra tips med flingorna! Här är smoothie också en morgonräddare när min matvägrande 2-åring inte vill äta nåt annat.
  Prova med avokado i smoothie också, ger len känsla utan att ge så mycket smak, plus att det är bra fett!

 9. Kalasbra tips med lite mer fibrer i smoothien, jag tycker ofta att det saknas ”matighet”. Till sommaren rekommenderar jag att göra glass av samma mix! Köp såna där formar som man sänker ner glasspinnar i, så blir det ett perfekt mellis.

 10. Toppen – fast jag skulle nog köra typ havregryn istället, billigar o nog nyttigare, det är väl lite socker i all bran trots allt?! Ägg käkar min lilla oxå, men fortfarande mest välling. Å andra sidan är ju välling bra näring så jag har faktiskt ingen ågren över det.

 11. Tänkte bara tacka för spellistan! Den har förgyllt min dag och jag känner mig nästan lite nykär – 12 år och tre ungar senare!! Ha en trevlig helg.

 12. Skriv din kommentar här!Eeeh, va, vadå all bran, kommer flingorna ut genom den där nappflaskenappen, eller vadå? Det borde väl bli stopp, eller? Jag är allvarlig, har inga barn men trodde att det var små hål i en nappflaska och att bara flytande föda kom igenom… Men all-bran? Fattar inte?!

 13. Haha! Jag trodde först att det var du som skulle ha smoothien och förstod inte varför du skulle dricka den ur nappflaska. Man blir mer än lovligt trög av ständig sömnbrist. Ska försöka kurera både sömnbristen och trögheten nu. Håll tummarna för att bebis sover gott inatt!

 14. Tack för ett bra tips, att jag inte tänkt på det tidigare att man kan ha i flingor för att bli mer mätt. Min tvååring fick en flaska igår när vi kom hem för sent för middag och han blev väldigt nöjd!!

  Roliga kommentarer du får för övrigt… om man kör flingorna i mixer och har största nappflaskehålet kommer det ju uppenbarligen ut.

  Socker i All bran…. det kan ju inte vara jättemycket och lite socker har väl ingen dött av tidigare.

  Hur kan man tro att du ger det till lilla bebisen??

 15. Ännu enklare är att hälla varmt vatten i flaskan, litet vällingpulver och skaka om. Vips så får du en färdig frukost! 🙂 Smoothien skulle jag nog göra till mig själv då dottern är vällingälskare av stora mått. Tack för tipset!

 16. Men hörnni mammor! Ge inte barnen fibrer.

  Deras magar tål inte fibrer och fullkorn! Deras tarmar är alldeles för känsliga för detta kraftiga. Det räcker bra med naturell yoghurt, lite bär och en skvätt grädde. Ägg är jättebra! Men låt bli fullkorn och fibrer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *