Det spelar ingen roll hur många lyckade flighter som landar tryggt över hela jordklotet varje dag. Allt jag kan tänka på är det där Air France-planet som stallade och försvann över Atlanten.

Fast det finns egentligen ingen logik i min flygrädsla. För det är i stort sett bara på bortvägen jag är rädd. Hemvägen är aldrig lika läskig. För då är man ju på väg… hemåt, och då kan väl inget ont hända?

20120131-120104.jpg

0 svar

 1. Jag är precis likadan. Måste alltid gråta en skvätt av självömkan vid start på utresan. Finns säkert nåt klokt namn på det syndromet.

 2. Du är ungefär lika logisk som jag är; rädd i starten, men inte i landningen – för då är man ju på väg neråt 🙂 Och ja, utresan är alltid ett snäpp värre.

 3. Jag var med om en ruskig bilolycka for ca en manad sedan, och sedan dess ar min flygradsla som bortblast. Visst kan det kannas nojjigt att man befinner sig over havet och inget ar i narheten, sa da kan du kanske tanka pa att du ar mest over land pa vag till K-hamn 🙂 Det ar mycket sakrare dar uppe, tro mig!

 4. Det finns verkligen ingen logik i flygrädslan. Hur mycket jag än flyger så är jag alltid rädd vid landningen. Jag tror alltid att något ska hända. Helt galet! Om mina barn är med håller de mina händer och försäkrar mig om att allt är lugnt…. Ska det alltid vara så?

 5. Haha, jag jobbar som KBT-psykolog och vågar nästan inte erkänna för mina kollegor att jag darrar när jag flyger över vatten. Över land däremot, helt OK. Suck. Hoppas resan gick fint!

 6. Hoppas flygningen gick fint! Hur går det med möss och vanttävlingen? Jag som spänt gått in och kikat flera gånger/dag igår och idag för att se om jag möjligen skulle ha en härlig tur….
  Ja, ja du har mycket för dig! Jag håller mig en stund till! Enjoy Köpenhamn!
  /tvillingmorsan

 7. För tio år sedan dog motorerna på ett plan jag flög med, vi klarade nödlandningen med sedan dess kan jag inte låta bli att paniskt lyssna på motorljuden. Då hjälper det jättemycket att ha med ett par bra öronproppar/hörselkåpor när jag flyger. Sure, man ser ut som ett spån – men då behöver man i alla fall inte lyssna på motorljuden. Så, ett tips om det är den biten du har svårt med. Sedan hjälper ett eller två glas vin också rätt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *