Onsdagsmorgnar är gympamorgnar för Rio. Då åker vi till West Hollywood och så är det en timmas gympning i ett rum som måste vara som en perfekt fröm för barn. Bollar, rutschkanor, ringar, bilar, kuddar… gränslöst med kul – som de fina fröknarna liksom bara trollar fram som från ingenstans. Och så får de balansera, klättra, hoppa – ja ni fattar, det är lyckat helt enkelt. I början av varje class sitter alla barn och föräldrar i en ring, det är circle time och man sjunger, gör lite rörelser tillsammans och säger sitt namn. Och idag när fröken vände sig mot Rio och frågade ”and what’s your name and who are you here with today” – svarade Rio utan att blinka; ”My name is Rio” och så pekade hon på mig och ba ”mommy”. Nog för att Bonnie alltid varit lite av språkgeniet i familjen, men jag undrar om inte Rio kommer vara den som lättast får till det här med engelskan. Det känns som att hon är i perfekt ålder och utan att tänka eller teoretisera för mycket öppnar hon bara lilla hjärnan och så fastnar alla nya ord där. Utan minsta ansträngning. Otroligt hur smarta barn är, med sin förmåga att inte krångla till saker.

0 svar

  1. Va härligt! Väldigt spännande att höra om hur det går för hela familjen, men framförallt för tjejerna. Coola och modiga 🙂

  2. Dina tjejer verkar så modiga och framåt! Blir helimponerad av att det tycks gå så bra för dom i nya landet. Visst brukar det vara så att barn har lättare för att anpassa sig än vuxna, men nytt språk, nytt land, ny förskola osv, det blir ju rätt mycket att ta in, ändå verkar de så coola och trygga. Ni måste vara megastolta 🙂 och det tyder ju på att ni gett dom den där tryggheten som man behöver för att våga. Ser fram emot att fortsätta följa er på ert äventyr!

  3. Jag blev också lite rörd när jag läste om modiga Rio! Så snabbt barn anpassar sig, och visst känns det lite dumt att man inte passar på och ger dem gåvan av fler språk när de nu en gång har så otroligt lätt att lära sig – det blir ju bara svårare med åren tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *