Jag tycker att den här tonen som har hållits i bloggen under det senaste inlägget är under all kritik och inte alls hör hemma här. Ja, nu gastar jag faktiskt på er som håller på och kallar varandra vid otrevliga namn och inte kan uppföra er. Jag ser i och för sig också att många av namnen som ligger bakom de minst belevade kommentarerna kommer från en och samma IP-adress, så ni som blivit drabbade behöver inte känna er alltför sönderpepprade av någon slags otrevlighetsmob. Det är färre personer än ni tror som hetsar!

För egen del kan jag ta det mesta. Man har (tyvärr) blivit ganska luttrad efter snart åtta år i bloggbranschen. Och det fina med att hela tiden bli utsatt för andras (mer eller mindre genomtänkta och eller intelligenta) åsikter är att man jobbar upp en självkänsla i världsklass! Att vara van vid att folk hela tiden utsätter delar av ens val för kritik  gör ju dels att man kanske tänker till lite extra och dels att man ofta känner sig ganska trygg i att veta att det sätt jag valt att leva mitt liv på kanske är galenskap i någon annans ögon – men att det inte spelar någon större roll, för man vet liksom vem man själv är och varför man gör som man gör och då är det inte hela världen om inte alla gillar det.

Så. Att somliga går loss på mig och mitt liv – kan  inte säga att jag älskar det, men det är okej. Men du – ja DU din genomelaka människa som i en av alla de kommentarer du lämnat börjar antyda saker om mina barn och deras mentala status, du kan faktiskt dra åt helvete. Ja, nu är det kanske inte heller en särskilt trevlig sak att säga till någon, men när en människa som varken känner mig och absolut inte de två oskyldiga, underbara ljuvliga små människor som råkar vara mina barn, häver ur sig den typen av åsikter (kommentaren är raderad nu) i ett offentligt forum som detta, ja då blir jag ärligt talat helt mörk av raseri och känner att jag har all rätt i världen att vara exakt hur otrevlig jag vill.

Det ligger faktiskt i människans ansvar att vara förstående inför varandra och våra val. Att veta att vi alla lever våra liv på olika sätt och att inte ta för givet att vårt egna sätt är det enda rätta. Det är så vi får den här världen att funka. Ni som inte har lärt er det – det är dags nu!

0 svar

 1. Förstår att något sådant gör dig rasande, något annat vore knasigt. Hoppas du får en fin dag med dina fina barn! Kram

 2. Förebannat jävla bra rutet!
  När det kommer till ens barn så får man (SKA man) stå på sig!
  Och det som fascinerar mig så otroligt och samtidigt gör mig rätt ledsen
  är all den bitterhet dessa människor går genom livet med.
  Har själv tidigare följt andra bloggar där jag hade svårt att förstå en del val
  bloggaren gjorde i sitt liv och vad gjorde jag? Slutade följa bloggen. Ta-da! 😉
  Din blogg är underbar, din familj verkar super härlig och framför allt verkar dina ljuvliga små tjejer vara två trygga härliga ungar som inte kunnat ha en bättre mamma!
  Power to you Cecilia!

  Kram

 3. Rätt så – att du sätter ner foten!
  Men tror tyvärr det är lite må-riktigt-dåligt-varning bakom den där IP-adressen 🙁
  Nu skall jag testa den Goa oljan.

 4. Herregud var tvungen att läsa alla kommentarer och vilken
  Mörk jävla tråd! Fan vilka troll som bara tog över! Du gör helt rätt i att kommentera det där!
  Du har en fantastisk ärlig och rolig blogg och jag hoppas du inte börjar cencurerad dig själv efter det här! Ha det härligt i solen!

 5. SÅ bra att du sätter ner foten här för jäklar vad vidriga kommentarer det haglade in. Ville bara tacka för en inspirerande och underhållande blogg, skitkul att få följa dig!

 6. Bra rutet! Hoppas att du får en fantastisk dag & att resan till LA gick fint.
  Allt gott till dig & tack för en finfin blogg

 7. För mig hjälpte det verkligen att moderera kommentarerna på min blogg. Tycker verkligen du kan rensa bort sånt som inte är konstruktivt eller spärra IP när samma användare byter namn… Det är inte att censurera, det är att värna sin mentala hälsa 😉

 8. Heja du! Man ska banne mig inte tåla vad som helst så ryt på bara!
  Hoppas att du får en underbar dag tillsammans med dina älsklingar! Kram från ett soligt Skåne 🙂

 9. Heja dig! Radera såna skitkommentarer! Jag tar illa vid mig att läsa sånt och det är inte ens riktat till mig, eller jo det är riktat mot alla som vill ha jämlikhet och som värdesätter både sina barn OCH sig själv. Så FUCK YOU surkärringar & GO GO GO Cecilia <3

 10. De elaka, otrevliga kommentarer som förekommer här säger mycket om den som skriver dem och mindre om den de skriver om. Alla har ett val. Läs bloggen eller, rent ut sagt, skit i det! Jag väljer att läsa då jag tycker att du har bästa bloggen i stan 🙂

 11. Kan du inte spärra de aktuella IP-numren? Du har den enda bloggen värd att följa. Den är välskriven och ärlig och väldigt intressant. Jag längtar efter dina uppdateringar om de dröjer.

 12. Jag har svårt att förstå den svenska jantelagen, jag lever efter ett gammalt talesett ”Behandla andra som du själv vill bli behandlad” så vad jag menar är att det är ingen idé att ödsla krut på personer som medvetet kastar skit på varandra. Och du Cecilia även att jag som man tycker om din blogg måste ju visa att du är på rätt väg, fortsätt med det roliga arbete du gör och hade så bra med familjen i det stora landet i väster

 13. Brukar inte ofta läsa kommentarerna men nu gjorde jag det…. Att folk orkar sitta framför en skärm och lägga sig i på det där sättet. Bra att du säger ifrån! Att sedan byta namn i ”diskussionen” är ju bara helt knäppt!!

 14. Bra sagt Cecilia! Stå på dig mot människor som bara går in för att såra och vara elaka. Det säger mer om dom än om dig men samtidigt måste det vara jäkligt tufft att få såna påhopp. Fortsätt med era liv precis som ni vill ha, du och din man vet själva vad ni som familj behöver och utgå från det. Jag är tacksam över att få ta del av ditt liv och dina tankar kring det. Gillar din blogg jättemycket. Ha det så gôtt!

 15. Ledsamt att du ska behöva ”bli härdad” av elaka påhopp men bra om du kan låta det rinna av dig. Fokusera på oss alla som älskar dig och din härliga blogg. Du bjuder på en toppen mix av vardaglig igenkänning och lite kryddande ”amerika-glamour” som kryddar vår småbarnstillvaro. Du är min stilbibel och sluta inte tipsa om prylar! Om någon tycker att det är överkonsumtion och prylhysteri när du tipsar om ett läppstift så kan de ju hoppa över just det inlägget, I need it!
  Kram Ann-Sofie

 16. Sååå bra att du blev uppriktigt förbannad, sund reaktion. Känner naturligtvis inte dig men min glasklara uppfattning är att du är klok, rolig, kanonmorsa och gör bra val i livet. Ingen kan väl för tvivla på ditt omdöme. Älskar verkligen din blogg.

 17. Vad bra att du säger till! Trist att ett fåtal kan skapa en sådan trist stämning.

  Kommenterar alldeles för sällan, men läser varje dag. Och det gör jag för att du skriver bra, är rolig och det är spännande att följa ditt liv på ett hörn (vilket jag gjort sedan Expressentiden).

 18. Bra Cecilia! Du gör helt rätt som ryter ifrån. Jag tycker synd om dem som blir elaka av avundsjuka. För just avundsjuka tror jag är grunden för dessa påhopp bottnar. Du är grym och jag är tacksam över att få följa dig och din familj.

 19. Jag tycker de sista raderna i det här inlägget sätter fokus på en väldigt viktig sak som verkar ha gått förlorad i internetvärlden just nu. Det rent mänskliga grundläggande i ett socialt samhälle där vi möter varandra dagligen och inte bara det – vi får en rätt stor inblick i varandras liv! Att kunna sortera, förstå, analysera och hantera att vi alla är olika och att verkligheten har flera dimensioner än just ditt perspektiv. Framförallt ungdomar som vuxit upp i den här digitala världen kan behöva förstå sitt samhällsansvar. Lika dumt som det är att klottra på ett elskåp utanför konsum lika fel är det att skriva elaka saker i ett forum på internet. Vi har pratat en del om kvinnohatet på nätet och då och då diskuterar vi troll på bloggar, men att se internet som en del av samhället lika väl som näringslivet, sjukvården eller skolväsendet där det finns regler, normer och skyldigheter/rättigheter behöver formuleras! Lagar mot trakasserier på nätet som faktiskt leder till straff eller ett klimat i skolan där man aktivt visar att det ger konsekvenser att hoppa på varandra genom sociala medier, jag vet faktiskt inte var man ska börja. Men att blockera vissa IP-adresser känns dock självklart.

  1. Bra där Ce! Vill också dra paralleller till jämställdhetsproblematiken- vet inte om just dessa hatfyllda kommentarer kommer från män eller kvinnor, men visst kan man få anta att de flesta läsare tillhör kvinnokönet- hur ska vi kunna emancipera oss om ingen är bättre än vi själva på att trycka ned varandra?
   Det är ganska vidrigt hur vissa tar sig friheter att under anonymitet våga vräka ur sig fruktansvärda hemskheter, vilket man heller aldrig skulle göra irl.
   Nä, du är i din fulla rätt att sätta ned foten Cecilia; det är din blogg och ditt liv och rövhål göre sig icke besvär. Bort med dem, spärra de ip-nummer de kommer ifrån och ta aldrig aldrig skit!!!

 20. Toppen att du sätter ner foten! Nu vet inte jag hur gamla alla läsare är på den här bloggen, men jag antar att det till största delen är vuxna människor som läser och kommenterar. Läste kommentarerna i förra inlägget och blir bokstavligen talat förskräckt. HUR ska våra barn och elever lära sig vad som är rätt och fel när inte ens vi VUXNA kan bete oss rätt? Hur ska man kunna lära ett barn att det är fel att skriva elaka kommentarer på internet, när barnet i fråga har en mamma eller pappa som ägnar sin fritid åt att skriva elaka personangrepp till människor som de inte ens känner? Vi vuxna måste vara förebilder åt våra barn, både i verkligheten och på internet! Sen behöver man inte tycka lika om allt, men man håller givetvis en trevlig ton iallafall! Läser förövrigt din blogg varje dag Cecilia och den är toppen! Den har lite av allt, bara tummen upp från mig! Kram kram 🙂

 21. Vilka sjuka kommentarer på det förra inlägget. Alltså helt utan verklighetsförankring. Mina föräldrar reste i jobbet lite då och då, inte ofta men ändå. Kan inte tro att det påverkat mig ett jävla skit. Sen skiljde de sig så då såg jag ju ändå bara en i taget. Förstår inte ens logiken bakom de här trollens inlägg. Jag tror denna människa skulle behöva lämna prestationsångestens Sverige och chilla lite.

  1. Och sen kanske jag skulle argumentera att bittra föräldrar är bland det värsta en kan ha. Det som ger mig absolut mest ångest av allt mina föräldrar någonsin gjort så är det skuld och bitterhet. Inte att de reste eller gjorde karriär. Snarare att de offrade för mycket för oss.

 22. hej Cissan , vi har ju haft kontakt i över 6 år, synd att du får så många
  konstiga respons på dina artiklar – tänk när du var hos Adam i TV,
  those were the Days, giggle – remember me ??

  1. Håller med!! Skönt att höra att du är så stark. Själv mådde jag nästan dåligt när jag läste kommentarena i förra blogginlägget. Fortsätt med en riktigt härlig och ärlig blogg, vi är många som tycker om att följa den!! Kram

 23. Heja heja Cecilia! Du verkar vara en toppenmamma och en fin person. Tveka inte en sekund på dig själv. Fortsätt att hålla huvudet högt och ryt ifrån till de där stackarna, som uppenbarligen har stora problem med sig själva och sin egen självkänsla. Heja heja supermorsan!!

 24. Heja dig!

  En fråga som handlar om nåt helt annat (eller eg inte helt, eftersom det har med resor att göra):
  Vi ska senare i vår resa till USA. Vi är ett stort gäng som åker, varav mina barn är de yngsta (4 och 1 år). Hur ska vi tänka kring flygresan för att den ska bli så bra som möjligt för barnen? Tänker packa en pysselväska, pixi-böcker och iPad. Tänker nog också slå in små presenter (typ russinpaket) som de kan få lite nu och då. Du som har rest mycket med barnen, har du några tips? Och en till fråga; min man har hört att de ska vara svårt att få tag på oparfymerade blöjor i USA. Stämmer det?
  Hoppas du eller nån annan läsare kan ge mig lite råd!
  Tack!

  1. Till Lovisa:
   Vi kom hem igår från en resa i Californien under en månad, med våra två barn 1&3 år. Jag har massor av tips att dela med dig men kan du skicka din email adess så kan jag skriva lite längre text. Mvh Ingela

 25. Att det är samma ip-adress bakom olika namn verkar vara vanligt när det blir ”hets” i en blogg. Kan du inte kolla upp vem som har den? Vet andra bloggare som gjort det.
  Troligen någon ensam omogen och förstörd människa som vill ta ut sin frustration på sin eget liv på andra. Kram

  1. Jaa, håller med!! Tjära och fjäder för faan ;P Närå. Men det är INTE ok att klanka ner på andra på det där viset. Tala är silver tiga är guld liksom…

 26. Men vad händer här? Man tittar inte in på 2dagar och bloggen blev ett slagfält… Bra rutet Cissan! You rock, stå på dig!!

  Tänk Grynet och ta ingen skit!

  Kram

 27. Men vilka galningar det finns! Givetvis måste man få diskutera och jag håller inte alltid heller med om allt som skrivs på de bloggar jag läser men det här var ju rena påhopp av människor som verkar må väldigt dåligt. Och att skriva en massa skit om barn som helt uppenbart har det bra är bara lågt. Usch!

 28. Jättebra inlägg Cecilia! Du har en underbar blogg och verkar vara en störtskön mamma till era barn, så jag hoppas verkligen att du kan ignorera nätmobbarna som kommenterade förra inlägget! Det är så sjukt hur människor i skydd av en dator kan skriva så elaka saker, precis som människor i trafiken kan bete sig lite hur som helst i skydd av sin bil. Oavsett vilket så säger det mer om de människorna än om dig, och jag lovar att de allra flesta här inne hellre skulle ha dig som mamma än någon av nätmobbarna! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *