Jag älskar i och för sig på många sätta min fina Mercedes. Men. Jag börjar känna att jag behöver något… smidigare.

Är fruktansvärt sugen på en Nissan Juke som jag tycker är helt vansinnigt cool. Någon som har en sån? Gillar? Rekomenderas? Inte? Varför?

Egentligen borde man väl skaffa en miljöbil förstås. Men finns det några härliga sådana i den mindre prisklassen? Jag tänker mig annars att jag kompenserar genom att  åka mycket kommunalt och bil bara ibland. Det borde väl vara okej?

Nissan Juke – hur cool ÄR den inte?

0 svar

 1. Den är ganska cool faktiskt, men jag tycker den ser ut som en lite äldre Nissa Micra ON STEROIDS! Personligen hade jag inte köpte den, men den är cool, lite så där ful-snygg.

 2. Måste tipsa om Kia Cee´d som kombi. Köpte en ny sådan förra året och vi är helnöjda. Finns som diesel och då slipper du skatt i ett par år. Dessutom drar den betydligt mindre, kör ca 68 mil på en tank.

  Bra bagageutrymme och prisvärd.

 3. Jag HAR en Nissan Juke, gråmetallic. Underbar bil på alla sätt men den har liten tank och bagageutrymmet är inte stort. Kolla först så du får in barnvagnen:-o
  Men mina barn är stora så bilen passar mig alldeles utmärkt!!!! Lycka till med biljakten, tog 3 år innan jag lyckades bestämma mig:-)
  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Sex, sex…eller inte sex?

 4. Snygg bil! Jag kan inte så mycket om bilar, och går mest på utseende när det kommer till tycka om/inte tycka om… Men den där skulle jag lätt kunna tänka mig 🙂

 5. Så sjukt snygg bil!!! Precis som du! Vet du Cecilia, jag tycker att du är så himla cool att det är något helt galet. Du inspirerar mig så. Det är kvinnor som du som driver den verkliga jämställdheten frammåt. Tack för er alltid nyanserad och skön blogg. En riktigt god jul önskar jag dig tillsammans med din rara familj.

  PS. Ta ingen skit. DS

 6. Jo den ser tuff ut! När vi köper bilar ligger fokus på hur mycket den drar /mil, packutrymmet (kombi är ett måste för oss med hund & barnvagn) köregenskaper som säkerhet och hur den tar kurvor i hög hastighet samt sittkomfort.

 7. Nej, det är inte ok! Om alla tänker så kommer det aldrig att ske några förändringar. Det räcker inte att ”andra” kör miljöbilar. Det handlar om att ta ansvar för framtiden.

  Förslag: Fiat Punto EVO (gasdrift). Kanske inte den coolaste, men liten och smidig. Eller en elbil om du har råd.

  Miljöaspekten borde vara viktigare än att den är härlig. Nu låter jag som en riktig moraltant men det står jag för.

 8. NEJ den är inte vacker och den är mycket trång bak för bilstolar och har mycket litet packutrymme…
  era barn skall ju bägge sitta bakåtvända några år till o behöver vagn lika länge så NEJ!
  kia ceed eller annan skoda fabia istället men kolla så att två bakåtvända bilstolar går in bak med god marginal och att vagnen får plats och det förhoppningsvis också finns lite packutrymme kvar…

  vi har skoda superb och är helnöjda

 9. Enligt det här testet så verkar den ju mest vara konstig: http://www.sydsvenskan.se/bil/tester/article1394170/Nissan-Juke—inte-som-andra.html men jag tycker den ser ganska cool ut! Har själv en Nissan micra som jag älskar men ni som har barn behöver väl mer plats och risken verkar ju vara med Juke att den inte har så optimalt lastutrymme. Men om ni har två bilar så kan det ju vara najs med en större och en småbil. Och den verkar ju bara dra ca 0,5/mil vilket ju är toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *