B90A2488B90A2491Hata mig inte nu – men jag tycker faktiskt att det här kalla regnvädret är ganska så mysigt. Vilket såklart är direkt beroende av att jag spenderat det senaste året i Los Angeles med konstant solsken och få tillfällen att använda kofta. Inte så att jag hoppas att det ska fortsätta i all evighet, kylan, men kanske, kanske att det kan göra någon lite glad att det finns åtminstone en människa i landet som inte suckar allt för deppat. Eller ja. Tre är vi väl egentligen. Barnen inte bara tycker att det är okej. De älskar regnet. Regnar det ska de ut och hoppa. De tittar förundrat på det där som kallas ”regnkläder” – en typ av plagg åtminstone Rio helt glömt bort. Hon höll på att fnissa på sig härom dagen när hon förstod att man skulle ha sina vanliga kläder under galonbyxorna och sedan det här nya spännande ovanpå. Regn och kyla är så efterlängtat och exotiskt för dem.

Hur som helst. Blankens ”The Isabell” grain gold i italienskt kalvläder och på lädersula till jeans från Mih och den här nya favoriten: en kofta som nästan är som en stickad kappa. Från Acne förstås.

0 svar

 1. Kalvlader? Det riktigt vander sig i magen pa mig nar jag laser det. Jag tycker det ar starkt att satsa pa att starta eget och design etc ar jattesnygga, men varfor inte satsa pa skor som inte ar gjorda av…. en baby ko? Jag ar interessad av att hora tankegangen kring varfor inte vegan lader (som t.ex. Stella McCartney anvander) var ett alternativ. Jag ar lite forvanad eftersom du skriver mycket om att ata ekologiskt och t.o.m vego och sedan anvands vanligt lader produktion som de flesta nu vet ar inte bara skrammade for miljon men ocksa for djuren.

  1. Man kan ju ha olika åsikter kring det där kring djur och huruvida det är rätt att äta dem eller inte. Själv äter jag mycket vegetariskt och fisk, kött då och då, och nästan uteslutande ekologiskt i sådana fall. Skinnet vi använder till skorna är säkrat i sitt ursprung. Vi vet var det kommer ifrån, och betalar mer än andra för att vara säkra på att få europeiskt skinn från europeiska djur som ska skyddas av europeiska djurhållningslagar. Skinnen är rester från livsmedelsindustrin, och inget djur har alltså dödats enbart i syfte att bli ett par skor. Däremot har skinnet som blivit kvar använts istället för att slängas. Jag håller med om att det låter brutalt på ett sätt, och åsikterna går som sagt i sär här, det vet vi ju alla. Men jag tror inte att syntetiskt framställt skinn behöver vara ett bättre alternativ. Särskilt inte med tanke på kvalitet och hållbarhet i längden, men även ur ett miljöperspektiv. Här används som sagt en restprodukt till att bli en ny produkt med lång hållbarhet. Men det är verkligen inte en lätt fråga det här.

  2. Håller med Cecilia K, vi behöver värna djuren för planetens fortlevnad. Veganläder låter som en dröm. Pga den bedrövliga grishållningen tvekar jag inför alla former av griskött, korv är ingen förlust, alltid tyckt varit äckligt.

 2. Supersnyggt! Jag har varit sugen på en lång Acne-kofta länge, men jag undrar, hur mycket ”luddar” de?

  1. Killar de om man är lite känslig mot ull? Viss ull har ju en tendens att killa andra inte. Ska man gå ner i storlek?

 3. Befinner mig snart i en köksrenovering och ser denna tapet. Tänker att jag nog faktiskt behöver den! Skulle vara superschysst att få veta vart den kommer ifrån. TACK!

 4. Otroligt fin frisyr. Så fräscht, välvårdat och elegant. Urless på alla långhåriga slitna frisyrer. Din frisyr är helt enkelt perfekt och du passar jättebra i den. PS du passade i den förra också, men den här är urfin!

 5. Efter att jag blivit din flitiga bloggläsare, poddlyssnare osv vill jag bara säga, wow vilken förebild du är. Så jäkla cool inställning till mångt o mycket. Vill se och höra mer av dig. Blondinbella, Gynning o Co kan slänga sig i väggen. Du är the shit 2014! Snöa inte in dig i för mkt mode bara. Samhällstrender, träningstrenden, beteenden m.m, är mkt mer intressant. Åbom beteendevetare och marknadsförare älskar jag den typ av spaningar! Mera tack:).

 6. Acnekoftan är helt fantastisk! Såg att du fått några frågor om den och om det kan vara till någon hjälp delar jag gärna med mig av mina erfarenheter kring koftan. Jag upplever den som väldigt mjuk och skön, inte alls stickig. Jag har normalt storlek S i koftor/tröjor, men har gått ner till storlek XXS i denna. Den är med andra ord rymlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *