FASS_kampanjsajt_skarmdump

Är faktiskt väldigt, väldigt glad över en av mina senaste samarbetspartners i bloggen och i så småningom också i podden – Fass. Fass var ju den där stora läkemedelskatalogen som kunde ligga som en stor tegelsten hemma hos mormor eller på läkarens skrivbord i predigitala tider – och nu finns den alltså på nätet.
Få saker gör mig lika osäker och fylld av ångest som att googla sjukdomar, särskilt barnrelaterade krämpor, och läkemedel relaterade till dem – svaren man får är ju inte sällan hämtade som ur skräckfilmsmanus.
Men fass är stället dit sjukvårdspersonal och läkare vänder sig. Svaren är alltså inte baserade på hobby-tyckanden eller undersökningar gjorda på tveksamt underlag, utan är väl underbyggda och mycket trovärdiga.

Som häromdagen när jag hade en sjujäkla huvudvärk och inte visste om man kunde ta någon receptfri smärtlindrande medicin som gravid – fass!

 

0 svar

  1. fass är bäst!

    på mitt gamla jobb, fick vi bara använda fass.se eftersom den uppdateras så fort det kommer mer forskning på en medicin (nya biverkningar ex.) i norge där jag jobbar nu (som är helt knasigt!) använder de flera år gamla tegelstenar som ligger överallt och inte har med mediciner som kommit sista året..

  2. Livsfarlig sida för en lättare hypokondriker. Räcket med att jag tar en Ipren och sen kollar FASS för biverkningarna så vips så kan jag checka av de alla. Fast å andra sidan så har jag enligt familjeliv varit döende ett antal gånger. 😉

  3. Janusinfo.se är det vi som arbetar i sjukvården i stockholm använder oss av. Den sidan är mer uppdaterad på senaste forskningen än vad fass är.

  4. Älskar fass för jag har en väldig massa allergier, men något som vore ÄNNU bättre vore om de listar kända allergener i läkemedlen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *