Nästan där nu

Jag tror att jag berättat om Zascha ett par gånger. När jag var tonåring var hon världens coolaste tjej. Vi kände egentligen inte varandra, för hon var några år äldre (och  man umgicks ju liksom bara med dem i samma ålder, om de inte var killar vill säga, då gjorde det inget om de var lite äldre) än jag, men jag beundrade på avstånd hennes fantastiska stil och svala coolness. Hon var lång, hade långt rakt rött hår, en perfekt grå stickad tröja, Dr Martens och ett par jeans som fortfarande är de snyggaste jeans jag sett. De hade dubbla yttersömmar och helt otroligt snyggt slitna. De där jeansen är fortfarande, efter snart tjugo år, min främsta jeansförebild. Varenda byxa jag köpt sedan dess jämför jag med dem. Och de snyggaste jeansen är dem som är så nära Zaschas som möjligt i utseende.

Nu har jag lagt rabarber på en ny bralla. Vintage Skinny från Neuw, och de har den snyggaste tvätten jag sett de senaste… ja åren faktiskt. Naturligt och skitsnyggt slitna. Och modellen är grym också.

Så nära en Zascha-bralla man kan komma. Men. Tro mig. Detta betyder inte att jag letat färdigt. Zaschas stil och jeans kommer vara på min näthinna hela livet är jag rädd, och jag jakten på just hennes byxa fortsätter.

Har ni någon sådan där hang up som ni  inte kan släppa? En modegrej från barndomen eller tonåren som jagar er – eller rättare sagt – som ni alltid letar efter?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sara
  Sara

  You bet! Jag var den udda tjejen på lågstadiet som föredrog Nirvanas Kurt Cobain framför Backstreet Boys Nick och vandrade till skolan varje dag i ett par slitna cowboy boots, en Nirvana tröja och en skinnjacka i killmodell som var så använd att den kändes som bomull. Det var nedärvda kläder från mina kusiner men för mig var de som nya! Hade gjort allt (typ) för att att få de kläderna nu i lagom storlek. Kände mig alltid oövervinnerlig i den outfiten 🙂

 2. Profilbild för Sofie
  Sofie

  Hej Cecilia,

  Tack för en superbra blogg. Trots att jag inte har några barn själv, än. Så läser jag din flitigt 🙂 Dagens lyckopiller!

  Har ett litet musik tips som du kanske kan göra ett litet kort inlägg om, ifall du gillar det.

  De är ett band från Hälsingland, som kämpar sig framåt för att nå framgång. Därför vore det kul om du kunde uppmärksamma dem lite…

  http://www.youtube.com/watch?v=Kd2Z1mAZPgk

  http://www.northernsafari.se

  Kram

 3. Profilbild för Em - mamma på NZ

  Jäklar vilken snygg tränad mage du har!! O ja jeansen dom var fina dom med såklart. Jakten på dom perfekta jeansen är nog en hang up dom flesta har, iaf jag. De där som man kan bära år in och år ut, utan att de tappar passformen.. Dock sjukt svåra att finna!

 4. Profilbild för frkarp
  frkarp

  Jädrans så snygga!
  Själv hade jag sjuk hang up på Buffalo skor. Ville så gärna ha såna när jag var ung. Det skulle matcha så bra med mina stretchiga filippa K jeans (utan bakfickor)! Men av någon anledning fick jag inte köpa såna. Kanske för att alla i min närheten tycker att de var/är fula.
  Men för två år sen så slog jag till på ett par marinblå nubuck. Jag tror aldrig att jag har varit så kär och nöjd över ett par skor 🙂 Äntligen!

 5. Profilbild för Emelie
  Emelie

  Sö-nygga jeans!! De ser ut precis som mina drömjeans som jag förmodligen inte sett i verkligheten utan bara på min egen näthinna. Den där färgen är perfektion.
  Var kan man köpa dem? Fattade inte det av deras hemsida..
  Tack hej!

 6. Profilbild för Anna
  Anna

  Hej! Är på julklappsjakt efter en schysst jobb-/datorväska till min man. Har kollat in Sandqvist, Acne, Whyred men inte hittat några klockrena. Har du några bra tips? Tack på förhand! /Anna

 7. Profilbild för Therese
  Therese

  Kanske inte en modehangup, däremot en inredningshangup… i familjens gamla sommarstuga fanns en stuga som nu är riven, och i den stugan fanns en vägg med tegeltapet. Ända sen jag var liten har jag tyckt att den tapeten är bland det coolaste jag har sett, och har bestämt mig för att nån gång i framtiden ha tegeltapet i hallen 🙂 min sambo är inte lika övertygad…

 8. Profilbild för Kicki

  Jag är ständigt på jakt efter de perfekta Minnetonkas. Min kompis Julia har ett par perfekta som hon köpte på secondhand (töpiskt). En gång så trodde jag att jag hade hittat dem på ellos men det var falskt alarm, de var alldeles för bruniga och smala. Mina ska vara en aningens mörkare än champagnefärgat och vara mer ”mockasinig” än ”skoig”. Fransarna ska kännas naturliga inte så där uppradade och perfekta.

  Sedan så kommer jag alltid ha ångest över att jag bytte min rockiga The doors tröja med Jim Morrison på, mot ett par klarblå manchesterjeans. Tröjan fick jag av min moster som köpte den på en Doorskonsert i London. Varför varför varför gjorde jag det!!

 9. Profilbild för Micki
  Micki

  Skulle ge mycket för ett par Gul och Blå jeans, och då menar jag förståss dom fantastiska Elvis och Marilyn från 80-talet eller varför inte en cool collegetröja, dom med en banan på. Har en väldig hangup på tonårens Gul och Blå kläder, varför sparade man inte nåt? Brukar kolla runt på Tradera men hittar aldrig nåt. Tips någon?

 10. Profilbild för fashionmama

  haha! kommer inte ihåg något speciellt men jag kommer ihåg att jag härmade de jag tyckte var snyggt klädda, det gäller ju iofs även idag! 😉

 11. Profilbild för Katarina
  Katarina

  Supersnygga, men vart hittar man dom??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *