Naturligt åldrande är framtiden

IMG_1227.PNGDen här bilden togs på Cindy Crawford för över ett år sedan till den mexikanska upplagan av Marie Claire. Nu har den oretuscherade varianten läkt ut och enligt ryktet ska den publiceras i aprilnumret av  den amerikanska tidningen i år.

Cindy Crawford fyller 50 nästa år och när man tänker efter är det klart att hon ser ut så här och inte så som vi är vana att se kvinnor i tidningarna (ja, när de inte suddats ut och gjorts om till perfekt svaravde 20-åringar alltså). Cindy är förstås inte bara dösnygg utan fullkomligt råhet precis som hon är, tusen gånger sexigare än om hon ens i verkligheten faktiskt sett ut som en retuscherad variant av sig själv. Varför? För att den här bilden säger mig att hon är människa. Att hon har ett liv bortom sitt eget utseende. Att hon har en personlighet som inte behövt stå tillbaka för hysteriska dieter, fettsugningar och ett liv spenderat på gymmet. Är man 50 år, med barn och normala gener så ser man ut så här (om man har en jävla tur)

Sen är ju den våg av reaktioner som bilden skapar i sig ett jävla trauma. För det avslöjar ju precis hur ovana vi är vid att se äldre kroppar så som de brukar och ska se ut. Egentligen borde det vara någon slags regel; om vi nu prompt ska objektifiera människan i media borde det åtminstone vara den riktiga människan vi får se.

Aja. Gillar nu Cindy Crawford på ett helt nytt sätt och efter snart två år i Hollywood där fullkomligt plattbotoxade ansikten i kombination med lätt uppfluffade läppar är mer regel än undantag på alla över 30 – blir jag bara mer och mer övertygad om att naturligt åldrande är det nya svarta. Jag tror våra barn kommer se tillbaka på botox-eran när de börjar närma sig medelåldern om 30 år och fnysa åt dumheterna vår generation höll på med.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för /nina
  /nina

  Jag gillar verkligen bilden. Bilderna på Uma Thurman i veckan gjorde mig ledsen, precis som de på Renee. Om dessa fantastiska kvinnor inte tycker att de duger, vad ska då jag göra? Gömma mig i en garderob tills jag dör och befriar världen från den fruktansvärda synen?

 2. Profilbild för Helen
  Helen

  Amen till det! Genialiskt skrivet, som vanligt!

 3. Profilbild för Lan

  Jag har nog varit rätt naiv gällande i vilken utsträckning filtrering & retuschering av bilder faktiskt sker, både på sk. kändisar och i tex.vissa bloggar av både kända & okända. Personligen har jag så svårt att fatta hur man kan vilja ändra bilder på sig själv såpass mkt, att folk får en smärre chock när verkligheten visar sig..Skulle känna mig som en vandrande fejk, livrädd för att visa mig IRL och bli avslöjad liksom..

  1. Profilbild för Annie
   Annie

   Oj! Var tog min text vägen? Ville bara säga att håller med dig Cecilia. Känns som allt fejk med botox, löshår, silikon, etc etc känns mer o mer fånigt och ute! Fram med naturligt åldrande, inget fult med det..snarare tvärtom om man tänker till. En människa som levt länge och full med upplevelser och erfarenhet, klart att det sätter sina spår..naturliga sådana.

 4. Profilbild för Veronica
  Veronica

  Hoppas det blir som du förutspår, naturligt åldrande är lätt tusen ggr snyggare än botox!

 5. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Go Cindy!

  Hur snygg kan en snart 50 åring vara?
  Like!

  Kram
  Camilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *