Ni ÄR bäst

Åh vad det är kul att läsa om er! Ni är så sjukt roliga och underhållade. Kan vi inte ses nån gång allihop? Dricka massa vin och lära känna varandra på riktigt. Om vi (okej jag) hyr en riktigt stor lokal där vi kan mingla runt och förmodligen få en massa nya kompisar – och bra kontakter! Tänk – vilket stort, bra, kul och (är jag säker) genialt närverk vi skulle utgöra tillsammans.

Och lycka till ni, två, tre personer som skrev i kommentarerna och berättade att ni är megamongogravida och ska föda barn vilken… timme som helst typ. En av er hade värkar var tionde minut! Åh, du har kanske fått din bebis nu! Grattis i såna fall, hoppas allt gått bra!

Okej. Var det min tur nu? Hur JAG mår? Egentligen? Well. Även om det har varit alldeles fantastiskt med semester, tycker jag också att det är jäkligt härligt med ett säsongsskifte. Nya tider liksom. Man är ju så uppladdad av lata dagar nu att energin och motivationen nästan sprutar ur öronen. Samtidigt som man känner något slags lugn inombords. Jag befinner mig i en rätt harmonisk, men ändå löjligt peppad fas.

Ibland vaknar jag på nätterna och kan inte somna om. Det är då jag tänker läskiga tankar. Plågar mig själv med olika skräckscenarier som skulle kunna hända familjen och gör planer på hur jag skulle rädda barnen och Per om allt det där så-fasansfulla-att-man-inte-ens-vågar-säga-det-högt skulle hända. Man har ju så jävla mycket att förlora nu plötsligt när man träffat kärleken så som man hoppades att den skulle vara men aldrig kunde tro att  man skulle få vara med om. Och sen fått två små gullklimpar tillsammans med den här härliga människan. Det är därför jag är rädd ibland på nätterna. För att kärlek gör en så fruktansvärt sårbar.

Jag tänker mycket på jobb också. Som frilansare är det inte lätt alla gånger att veta vad man ska hoppa på och vad man kan skippa. Det blir så lätt att man säger ja till allt – imorgon har jag kanske inget att säga ja till. Man får liksom passa på. Men samtidigt inte ta på sig för mycket, så att familjen eller jag själv blir lidande.

Jag har fått ett helt otroligt kul jobberbjudande. Ett jobb jag gärna vill ha, men inte riktigt förstår hur jag ska kunna ta med tanke på familjen. Jag kanske måste låta den båten segla förbi. Well, well. Det kanske är som min mamma sa ändå när jag var liten (och som jag avskydde när hon sa det – och gör fortfarande): ”Man kan inte få allt”.

Så. Det är sånt jag grubblar på. Jobb. Framtid. Barnen. Fast grubblar gör jag nog egentligen inte. Det vore skandal att påstå annat än att jag är enormt lyckligt lottad just nu, och jag njuter varje dag av allt det vackra som bara liksom ramlat ner i knät på mig de senaste åren.

Okej. Nu sova. Godnatt där ute!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Nora
  Nora

  Hyr lokal NU Cecilia! Låter fantastiskt.

 2. Profilbild för m47
  m47

  Men ooh vad spännande med jobberbjudandet! Testa! Man kan ju alltid hoppa av om det inte funkade… Då vet du iaf vad det innebar och slipper tänka ”undra hur livet blivit om jag hoppade på det tåget”. Kan du inte berätta för oss vad det var 😉 Närå.

  Ang oro så känner jag igen mig. Jag oroar mig oxå ibland. Tror att man börjar oroa sig när allt känns så jäkla bra. Man kan inte bara tro att nu kommer det vara såhär jäkla bra alltid, utan en liten ond farhåga kommer ibland krypande och får för mkt tankeutrymme. Vi bär ju alla på en ryggsäck och utifrån det bagaget har man ju lite farhågor här i livet. Men. Vi vet så lite. Vilket är bra! Låt oss leva här och nu och göra så gott vi kan med varje dag vi får.

 3. Profilbild för jennie
  jennie

  Ville bara skriva ett gonatt T A C K, ett tack för alla underbara inlägg, ett TACK för allt du ger, ett TACK för din stora omtänksamhet, ett stort varmt fluffigt TACK.

 4. Profilbild för Malin
  Malin

  TACK för att du är den du är och skriver så öppet å hjärtligt! Känner igen mig i sååå mycket du skriver, skönt på något vis att höra att man är alledeles… normal!!
  Kramar från lilla Jag

 5. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Hallå cecilia kan duinteta lite bikinibilder innan semestern tar lut 🙂. Looove

 6. Profilbild för Ewa (mamma till 6 döttrar)

  Tänker på det din mamma sa…

  Då gillar jag bättre: Du kan bli precis vad du vill 🙂

  Jag tycker du ska ta jobbet! Hellre prova än att inte ha gjort det för då kommer du att grubbla ihjäl dig om du gjorde rätt val eller inte..

  Men testar du och märker, nej tyvärr det här funkar inte, ja då är det ju inte hela världen..

  GO GIRL!!!

  Kram

 7. Profilbild för Anna
  Anna

  Fick ett jobberbjudande i somras som är min dröm jobb! Och då snackar vi dröm jobb. Ett jobb som jag velat ha sen jag satt mig i skolbänken på universitetet för 10 år sen. Detta dröm jobb skulle ju inte komma nu, utan om 10 år till kanske. Jag sa självklart ja men börjar ju ångra mig, vad sjutton har jag gett mig in i med en 19 månaders samt förhoppningsvis syskon inom ett år. Det kanske blir fantastiskt vad vet jag och jag har ju iallafall vågat ta steget. Testa Cecilia, allt går nog bara om man vill..

 8. Profilbild för Helena
  Helena

  Klart du ska testa! Och inte utan att man blir lite nyfiken på vad det är.. 🙂 Jag var själv hemma med en nio månaders bebis och hade en stund kvar på föräldraledigheten, blev erbjuden ett chefsjobb. Kunde inte tacka nej! Och det löste sig jättebra, mannen fick gå på föräldraledighet lite tidigare och så lite pussel med barnvakter.

  Hur jag mår just nu? Väldigt väldigt bra! men nervös, ska gifta mig om två veckor…. iihh!! Kan inte fatta att den killen som jag trånade så efter nu ska bli min man!!

 9. Profilbild för Josefine
  Josefine

  Jag kan börja gråta när jag laddar mig själv med knappa tankar om att min sambo skulle gå bort och vi har inte ens några barn 🙂 Jag tror att det är någon sorts mental övning.
  Hur som helst ville jag bara berätta att jag är så himla nöjd med att jag igår (efter 4 månader på nya jobbet) sa att jag tror att en kollegas jobb skulle passa mig nu när han ska sluta. Och det verkar som om det gick vägen. Superspännande och jag är så himla nöjd att jag vågade fråga!

 10. Profilbild för Ida
  Ida

  Vill bara säga att det finns ingen som inspirerar som dig! Har hängt med sen Expressen och du blir ju bara bättre och bättre. Tack för att du delar med dig!

 11. Profilbild för Linda
  Linda

  Tusen tack för att du skriver en sån underbar blogg!! Jag läser den varje dag o det jag gillar bäst är ju att du är så öppenhjärtig och blandar allt i bloggen; barn, mode, tankar, kompisar… ja livet i det stora hela =) Har en liten fråga som jag önskar du svarar på!!! Hur blir man frilansare?? Har du nån typ av utbildning? Hur mycket jobbar du i veckan ungefär?? Jag har två barn på 5 o 3 år + en bebis i magen =) Känns helt fantastiskt och jag längtar lite till min mammaledighet igen!! Jobbar heltid som lärare idag, men älskar mode, makeup, människor och har även ett litet företag där jag jobbar med hudvård o makeup. Men på senare tid har jag inte riktigt vågat satsa på det… utan jobbat kvar på min skola för trygghetens skull, mest ekonomiskt då. Blev lite sugen på frilansandet… det borde ju va skitgött att kombinera det med familjelivet, eller???
  Stor kram till dig o din familj! En trogen läsare av din blogg – och det kommer jag alltid att va =)

 12. Profilbild för Mia
  Mia

  Tips:
  http://www.smartasaker.se/ride-on.html
  Hittade den på Lilla Gumman, som är nominerad till årets teknikblogg. http://www.lillagumman.se/page/6/

 13. Profilbild för catalina
  catalina

  Vilken inspirationskälla du är!!!

 14. Profilbild för Solin
  Solin

  Jag ligger också och grubblar och är rädd. Jätterädd för att allt ska slitas ifrån mig. Har hittat MANNEN jag inte trodde fanns och blivit så skör. Har ännu inga barn och jag ligger om nätterna och är rädd. Tänk om nåt skulle hända, jag som redan är så rädd. Med allt som hände i Norge blev det ännu värre. Men på dagarna går det bra igen. Jag gillar din blogg lite just för detta. Man får va liten och rädd ibland men sen ibland även satsa och vinna. Precis som det ska va!

 15. Profilbild för Karro
  Karro

  Du verkar va en toppentjej på alla sätt och vis Cecilia! kram på dig

 16. Profilbild för Katarina Ekholm

  Ja! Vi delar nàgra baginbox allihop och pratar hela natten! Dà slipper vi tänka jobbiga tankar ocksà. Bra ide!
  Kram

 17. Profilbild för Londonmorsan

  Men skicka hit jobberbjudanet vettja! Om det inte har med mode att göra förstås…men ett vanlig journo-gig kan jag nog fixa till. Fast helt ärligt – det funkar nog ändå. Allt brukar bli mycket bättre än man tänkte sej med sådant där. Lycka till!

 18. Profilbild för Hanne Elise
  Hanne Elise

  Planlegg det mingelet i god tid, så skal jeg nok ta en Stockholmstur! Har uansett tenkt meg en tur til Stockholm for å besøke venner i snarlig fremtid, og da hadde det vært gøy å treffe deg!

 19. Profilbild för Aniika

  Hade hoppats pa att din blogg hade varit nominerad i nagon av VR:s kategorier, for den ar langt battre an de flesta som ar nominerade. Spannande med allt som hander i ditt liv. Ha en fin dag!

 20. Profilbild för Karin
  Karin

  Du, det där jobbet du kanske måste tacka nej till, ta en extra lång funderare. Din man har ju ett härligt jobb verkar det som där han jobbar sena kvällar och reser en del. Det har ju gått bra eller? Det kanske är din tur nu. Måste ju inte vara för evigt men tänk att få jobba med just det du drömmer om ett tag. En lycklig mamma blir en bättre mamma. Din man kommer säkert att stötta dig 100% och ta emot så mycket hjälp ni kan från familj och vänner om det behövs. Vill du så går det och skulle Per ha tackat nej till sitt drömjobb?!

 21. Profilbild för Linda
  Linda

  Man kan visst få allt! Men inte alltid och inte alltid samtidigt;) så tänker jag när jag nu är hemma med två små. Roliga jobb får vänta för min del just nu, det kommer en tid för sånt också.

 22. Profilbild för Johanna
  Johanna

  If you ever decide to fix that party, count me in 🙂! I would definitely come there all the way from Finland! My swedish isn’t that great (understand 99% though) but I’m sure I would have such a great time meeting you and all the wonderful people reading your blog! Kram

 23. Profilbild för Malin

  …men jag vill också minnas att min mamma sa: Det ordnar sig alltid. Så vill du hoppa på den där båten, gör det! Ni kommer lösa det efterhand, alla problem ser alltid lite större ut än vad de egentligen är tills man är framme vid dem. Go for it!

 24. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Hej alla! Alltså, det är inte ett dugg synd om mig. Att jag har svårt att se hur jag ska kunna ta det där jobbet beror huvudsakligen på att jag har så många andra roliga jobb som jag inte vill välja bort. Plus att jag tycker att det är bekvämt att inte jobba tvåhundra procent just nu, eftersom jag har två små barn. Det vill inte min man heller, så vi pusslar och får allt att funka. Skulle jag dock lägga på ett heltidsjobb på de 50-70 % jag redan jobbar skulle familjen och jag bli olyckliga. Så resonerar jag. Och som nån skrev: jag tror också att man kan få allt. Bara inte kanske exakt samtidigt.

 25. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Dricka vin? Hänga? Snacka? Jag kommer!

 26. Profilbild för Carro
  Carro

  Hej Cecilia.
  Ramlade in på din blogg när jag började läsa Karin Jihdes blogg för ca ett halvår sen, men har aldrig kommenterat. Men jag kan säga att jag var tveksam till din blogg i början. Eller snarare såhär. Jag visste ju att du höll på med mode. När du fick Bonnie, läste jag det i någon tidning, och tänkte: ”Stackars barn. Hon kommer bara att klä henne i alla dyra, stela kläder, just för att det råkar vara ett fancymärke” Och varje gång jag såg någonting om dig i någon tidning så hade jag den tanken.
  Någonstans i bakhuvudet fanns också tanken: ”Hon lagar väl ingen mat själv, tvättar inga kläder och har väl säkert en städerska som hon bossar runt med.”

  Men hjälp så man kan tänka om folk…och FEL man har. Varför får man såna fördomar? Tycker att du verkar vara en ascool tjej, som har två härliga ungar. Jag gillar verkligen din blogg och dig och är glad att jag började läsa bloggen och fick mig en helt annan uppfattning, en uppfattning som verkar riktig.

  Många kramar till dig!

 27. Profilbild för Hannah

  Du är en sån skön tjej Cecilia! Fastän jag inte känner dig på riktigt, så känns det nästan så. Jag tycker att du är en bra förebild för oss andra tjejer. Skinn på näsan och trygg i dig själv!

 28. Profilbild för mollyfi
  mollyfi

  Åh! Exakt samma ångestkänslor som jag har. Jag blir rädd att jag själv ska dö och inte få leva med mina underbara familjemedlemmar nu när allt är så fantastiskt bra! Det vore liksom TYPISKT mig att gå och dö då har jag fått för mig!? Men det är väl så man blir när man blir mamma och fru antar jag.. Istället för att glädjas fullt ut kan man ju ligga och grubbla lite.. Egentligen ganska onödigt. Kram kram

 29. Profilbild för J.
  J.

  Jag är också rädd. Ständigt rädd. Framförallt barnen gör att man blir så sårbar. Att man kan älska en annan människa så mycket. Alla små saker med dem som får en att vilja skrika ut i glädjerus samtidigt som alla de där lyckotårarna rinner ner för kinden.

  Så jag är livrädd för allt. Vågar knappt åka bil längre. Vill bara skydda dem för allt ont i världen. Men man måste ju våga njuta av lyckan – för annars har vi ju ingen glädje av allt det fina vi berikats med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *