Ny podd och vill ni vara med?

NicoleKidmanCannes2014_article_story_largeVälkommen till veckans avsnitt av Blankens Swanberg hörni! Den här gången pratar vi om män som är fasadfeminister, om Johannas romantiska Paris-tripp med Fredrik Wikingsson (ja, alltså, hennes man) och så berättar jag ingående om min middag med Nicole Kidman förra veckan. Nä men nu blev ni väl så nyfikna att ni bara måste lyssna, inte sant?

Itunes finns vi här, och lyssnar du via android hittar du oss här.

En annan poddrelaterat sak: På grund av resor och annat kommer vi att behöva spela in podden lite tidigare den här veckan än vi brukar göra, vi tänkte då att lite input från er läsare kanske kunde hjälpa oss att ge oss nytt material att prata om, när nu inspelningarna ligger så tätt emellan. Så. Har ni några frågor eller undringar om oss eller vad som helst egentligen – fire away! Förslag på ämnen som ni tycker att vi borde ta upp eller diskutera  – JA TACK! Hoppas ni vill vara med och hjälpa oss att göra nästa podd riktigt matig och härlig!

Tack som vanligt också till Netflix!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Hej!
  Vet inte om det är något fel, men när jag spelar upp veckans pod via podcaster så hörs bara du. Det blir väldigt konstigt…:)

  1. Profilbild för Johanna

   Hej, en felaktig version råkade läggas upp först, men nu finns den rätta uppe. Radera och ladda ner igen, bara! Sorry!

 2. Profilbild för MC
  MC

  Skulle så gärna höra er diskutera om balansen mellan att vara karriärskvinna och mamma.
  Jag är själv mitt uppe i en strålande karriär som jag har slitit grymt hårt för, samtidigt är jag äntligen gravid efter fyra års försök. På ett sätt vill jag ALLTID vara hemma och vara bullmamma nu, och samtidigt kan jag känna ett litet sting av att inte vara viktig i affärsvärlden längre. Inga mer sista minuten affärsresor över Atlanten, inga krismöten i Kina… Ju större magen blir, desto lägre hörs ens röst.
  Ni verkar ha en bra balans och det hade varit kul och intressant att höra era perspektiv!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Haller med MC, det vore ett toppenamne!

 3. Profilbild för frida
  frida

  Jag skulle vilja veta mer om er bakgrund och då menar jag jobbmässigt.. vad hade ni för första jobb.. o hela vägen fram tills nu. Hur har tankar o resonemang gått gällande karriären?

 4. Profilbild för Mia
  Mia

  Jag skulle vilja veta mer om era jobbtankar: vilka fördelar/nackdelar är det att jobba som journalist? Cecilia, berätta mer om kommande skoprojektet. Hur är det att ha en blogg och podd? Är det svårt att veta hur mycket man vill dela med sig av sitt liv?

 5. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Tack för den bästa podden just nu! Har inte lyssnat på er sista så med risk för upprepning men jag skulle vilja höra er prata om:

  * era fem bästa sommarplagg/måsten för att få till den perfekta looken.
  * instagram/facebook beroende? Vad är ok vad är inte? (ihop med barnen etc) Ständigt dåligt samvete!
  * varför åker killar iväg på grabbhelger i tid och otid utan dåligt samvete men tjejvänner åker på sin höjd på en dag på spa. Varför?
  * om man vill dela lika på allt arbete i hemmet med sin man (plus ansvar för barn etc) varför känner man sig i minoritet och nästan exotisk i jämförelse med vänner? Har vi inte kommit längre?
  * Ena dagen vill jag göra karriär andra dagen vill jag bli hemmafru, vad är det för fel på mig?
  * Den ena vill ha tre barn och den andra är nöjd med två barn. Hur löser man det?
  * Parterapi. Kan man gå utan att man är i kris, i förebyggande?

  Ja det var lite av det jag tänker på just nu. Skulle vilja höra era tankar om det!

  1. Profilbild för Ingrid
   Ingrid

   HÖG igenkänningsfaktor på dessa frågor! Vill också lägga till:
   *Kvinnan som hushållets projektledare. VARFÖR är det så i nästan alla förhållanden/familjer jag känner och vad kan göras för att förbättra detta?
   *Bästa romantiktipsen under icke-romantiska tider aka småbarnsår?

  2. Profilbild för Elle
   Elle

   Spot on säger jag bara!!!

  3. Profilbild för Andrea
   Andrea

   Jag håller med!

 6. Profilbild för Alice
  Alice

  Alltså..Ursäkta, men hur ser människan ut? I mina ögon har hon alltid varit skönheten personifierad. Och nu?? Not so much…

 7. Profilbild för Agnes
  Agnes

  Jag skulle gärna vilja att ni pratade lite mer kärlek! Kanske bra/dåliga relationer, hur ni träffade era män eller så kanske? 🙂 Ni har pratat en del om det men kärlek är ju bara för underbart :’)

 8. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Cecilia, vi fick ju aldrig höra om flytten. Berätta! Och vad händer nu med din kända fd granne? Kommer ni fortsätta hålla kontakten? Älskar att höra dig berätta om din lilla inblick i kändisvärlden. Er podd har verkligen seglat upp och blivit en av mina favoritpoddar. Det hade jag aldrig trott efter det där första virriga bilavsnittet:)

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Ja, men jag VET vi glömde ju flytten mitt i allt Nicole Kidman-prat. Vi tar det i nästa avsnitt istället! Och jag SA ju att ni skulle ge oss en chans! Ingen kan väl vara svinbra på något vid första försöket, eller hur? Kul att du är med oss!

 9. Profilbild för Sofia S
  Sofia S

  Jag lyssnade på er podd när jag ”sprang” Vårruset på Djurgården igår. Första gången jag sprang 5 km och det gick oväntat bra, med ert tjatter i öronen att fundera på istället för exakt hur många meter det egentligen är kvar. Tack 🙂!

 10. Profilbild för Karin
  Karin

  Älskar den här podden. ”Blankens checkar in”, hahahah.

 11. Profilbild för Anna
  Anna

  Utöver föregående så tyckte jag mycket om soulcycle diskussionerna 🙂 vad ni fick för budskap och hur ni tog till dem i era liv. Kul att höra om ni märker skillnad på amerikanernas bemötanden/självförtroende/genuina intresse av er osv sånt som kanske är tydliga kulturella skillnader mer än personbundet. Även om ni sett tydliga skillnader i barnuppfostran? Är det viktigt att vara bäst typ och absolut inte lagom 🙂 Alltid trevligt att lyssna på er pod iaf och grattis till skolanseringen!! Måste testas! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *