Ny produkt

Kommer ni ihåg i juni, när jag och Camilla Altéus som driver företaget In the pocket baby frågade er läsare om ni ville vara med och ta fram en ny produkt i ett designprojekt som vi tänker driva tillsammans? Vi bad dem som ville komma med förslag på vad den produkten skulle kunna bli – ni fick helt enkelt berätta vad ni saknade. Nu så. Nu har vi en vinnare bland förslagen. Hon heter Michaelaoch hon föreslog att vi skulle ta fram en sele. Vi föll för idén eftersom den stämmer väl överens med de andra IN THE POCKET BABY-produkterna  –  produkter som underlättar livet för småbarnsfamiljer i farten. Selen är tänkt att kunna användas exempelvis i kundvagnar, barnvagnar, på fritidsbåten, barnstolen på restaurangen. Selar finns det ju redan på marknaden, men vi vill göra en lite snyggare och smartare sele (och så ska den precis som andra In the pocket baby-produkter ha en invikningsficka så att det inte blir något trassel, och så att den blir lätt att få med sig), med lite fler finesser än andra modeller.

Steg ett i designprocessen är att ta reda på om det finns en standard för produkten, d v s rekommendationer man bör följa när man utformar produkten för att säkerställa produktsäkerheten. Det är SIS – Swedish Standard Institute – som arbetar med dessa frågor och hos dem kan man köpa aktuell dokumentation. När det gäller just selar till barn finns det en standard, och den heter SS-EN 13210:2004.

Ett tips på annan bra dokumentation när man ska utveckla en barnprodukt är ”Child use and care articles – Safety Guidelines” (Technical report SIS-CEN/TR 13387:2004). Där finns en översikt över de standarder som finns, men också ett användbart avsnitt om ”Body dimensions”.

Det ska bli kul att ta fram den här selen. Jag hoppas kunna lära mig massor, och eftersom vi tänker dokumentera varje steg här i bloggen hoppas jag att det kan vara inspirerande för er andra som kanske också har entreprenör-drömmar eller är designintresserade.

Michaela – hör av dig till mig så ska du få alla produkter du vunnit!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Cathrine
  Cathrine

  Åh va roligt! Och vad avis jag blir. Är själv utbildat civilingenjör inom maskinteknik med integrerad produktutveckling som inriktning. Sitter just nu på mitt första jobb och gör ingen produktutveckling alls. Nu blev jag ännu mer peppad att söka ett nytt jobb där jag får jobba med att ta fram en produkt ”från ax till limpa”. Jag önskar er all lycka till, ska bli roligt att följa hela processen.

 2. Profilbild för Emma

  Åh vad spännande!!! Jag har en designide med barninriktning som jag funderat på i flera år och verkligen tror på… Jag har pratat med patentverket men inte känt att det varit rätt väg att gå, lång process och ganska dyrt. Nu kan jag ju lära mig här hos dig 😉 Kul!!!

 3. Profilbild för helen
  helen

  äntligen. en sele att ha i kundvagnen efterlyste jag när mina lite större var lite mindre. jag kom ibland håg att ta med en sjal att knyta fast dem med. Nu med trean så hoppas jag ni hinner få den på marknaden snabbt. förstår om det tar tid.

 4. Profilbild för Elin B

  Hej!

  Skulle önska en sele som kunde fästas runt en stol men även en sele där barnet kan sitta framför sig utan att man behöver stödja så mycket själv (tex när man sitter i båten). Har letat men inte hittat någon som har ställbara reglerbara band som passar att fästa runt olika storlekar på saker (typ stolar, kundvagnar) eller människor.

  Lycka till och hoppas några av mina önskningar går i uppfyllelse:)

 5. Profilbild för Lars Flink

  Skriv din kommentar här!
  Hej Cecilia,

  Som alltid har man nytta av SIS-standarder. Lycka till med produktutvecklingen.

  MVH
  Lars Flink

  vd på SIS

 6. Profilbild för Michaela Lindström

  Är helt skakis… Tänkte precis tanken – har inte läst något angående Blankens tävling. Blev det något av den. Så ser jag rubriken då jag surfar in på din sida! 🙂 Men nu är jag såklart jätte osäker om det var jag Michaela som vann, eller om det var någon annan. HOPPAS HOPPAS det var jag 🙂

  Hoppas det var jag! Håller tummarna!

 7. Profilbild för Rätt eller fel? | Cecilia Blankens

  […] tänker på det här nu när vi ska ta fram den här nya selen för In the pocket baby, jag och Camilla. Jag lanserade nämligen idén att banden som ska sitta på sidorna i selen (för […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *