Jag har fått några förfrågningar om nya hårfärgen; hur blev det egentligen? Well, ingen superskillnad kanske. Alltså, jag ser det ju, men det är ju inte så att folk ba oh my God har du färgat håret? Har försökt fota här, men nyansen ser liksom helt olika ut beroende på ljuset. Ni får två varianter. Sanningen ligger nog närmast den översta bilden. Fast lite mindre rött. Som på den nedre.

Men. Jag kan inte släppa min Michelle Williams-besatthet. Ska jag våga? Ska jag göra det? Ja! Så klart, det är ju bara hår, det växer ut igen, brukar jag peppa andra som går i klippartankar. Men va fan. Det tar ju evigheter att få det så här långt, och tänk om jag hatar kortbarret? Då betyder ju det att jag får gå runt och vantrivas i åratal. Eller? Pepp-talk tack. Eller så får ni tala mig ur det. Ja, det må vara ytligt, men är ändå ett stort beslut och jag behöver stöd.

0 svar

 1. Jag hade stort afro-krull för ett år sedan. Sen stod jag inför valet att permanenta det igen, vilket inte skulle vara så jättebra för mitt hår eller kapa allt. Jag gjorde det sista, så nu har jag samma frisyr som Emma Watson för tillfället. Det bästa klipp jag nånsin gjort och då har jag haft många frisyrer genom åren… Så många komplimanger jag får nu har jag nog aldrig fått 🙂 Gört, säger jag!

 2. Ett tips om du har en frisör som du litar på är att fråga dels om frisyren (och färgen om du har planerat en sån megablondering) kommer passa med ditt ansikte, din hårkvalité och hur mycket styling det krävs. Jag har haft samma frisör i 3 år nu och hon är superbra. Hon vet hur mycket jag orkar styla (typ inget), hur mycket jag målar mig, vilka färger jag klär mig i och passar i mm vilket gör att hon aldrig klipper någon frisyr som jag inte kan hantera/inte passar i. Dessutom har jag supertjockt hår som växer som ogräs så skulle jag välja en sån frisyr som du funderar på skulle jag behöva gå till frisören var 3-4 vecka för att underhålla den. Allt sådant har min frisör koll på. Jag behövcer helt enkelt inte tänka själv på vad jag kommer passa i utan kan bara hitta snygga frisyrer som hon kan utvärdera.

 3. Kort hår är så jäkla snyggt! Och once you go short you never go back. Tror jag iallafall, jag blev korthårig för knappt ett år sen och nu känns det som om jag alltid, alltid vill ha kort hår.

 4. klart du ska klippa!! går själv i samma tankar, vågade bara klippa nacken kort sist, men nästa gång blir det allt kortkort!
  Tänk så smidigt i sommar! underbaraclara har bra ”spara-ut-håret-tips” som jag lugnades av. tack för en härlig blogg!
  kram carolina

 5. Förra året gick jag från axellångt blondt svall till kortkort brunt (min naturliga hårfärg) inom loppet av ett halvår. Jag klippte i etapper, och fick tillslut ett ryck och körde helkort. Stort misstag såhär i efterhand! Jag fick massor av komplimanger, men jag kände mig så otroligt ful! Jag trodde inte att så mycket av min identitet skulle sitta i håret, men tji fick jag! Jag kände mig som en pojke (har aldrig vart en tjej-tjej), något som också gjorde mig otroligt förvånad.
  Nu har det gått ett år sen jag klippte av mig allt hår, och jag är tillbaka i blond page till öronen igen (är tack gode gud belönad mer hår som växer snabbt), efter flera månaders vånda.
  Tror en hel del av mitt missnöje berodde på att jag dessutom bytte hårfärg drastiskt men jag skulle aldrig göra om det. Men jag är å andra sidan en erfarenhet rikare och slipper nu få fixa idéer om att ”jag kanske borde skaffa kort hår ändå”.

  FÖRDELAR:
  Alltid spännande med en stor förändring.
  Kort hår är lättskött (men inte så värst lättstylat, man vill inte se ut som en igelkott).

  NACKDELAR:
  Om man känner sig missnöjd dröjer det länge innan det växer ut igen.
  Att ha hår på utväxt kan var för jävligt rent ut sagt, kräver massa besök hos frisören för att hålla det ok.

 6. Du har nog den snyggaste frisyren som finns! Jag ska ta med en bild på dig och säga åt frisören att klippa precis som du. Så jag säger att du ska behålla det, men samtidigt om du skulle klippa kort så kanske jag också blir peppad och klipper kort. Men behåll det som det är! Det är både skönt och snyggt med längre svall på sommaren!

 7. jag tycker du ska behålla längden.

  Måste bara säga att det var jättefin artikel med dig i mama och vilka snygga spiror du har 😉

 8. Nej, nej, nej! Du är jättefin i den här längden tycker jag. Luggen är super snygg. Precis som nya färgen. Så mitt råd, gör det inte!

 9. Tror att du skulle passa i så kort hår! Tycker det passar bäst på smala personer och det är ju du.
  som ngn redan sagt, prata med en frisör du litar på!

  Ngt nytt om utförsäljningen?

 10. Fråga Bonnie 🙂

  Jag har 2 Mulberryväskor som jag vill sälja men vet inte vart. På Blocket och Tradera känns det bara som det säljs fake. Har du några tips? Har skyddspåsar och kvitton kvar såklart.

 11. Det ar ett svart beslut…Jag har gatt mellan langt och kort i over 10 ar (ar man gift med en frisor sa maste man bara prova crazy frisyrer ibland:) Det ar ju bara sa att det faktiskt tar forever att vaxa ut haret igen. Flera ar. En annan sak att komma ihag ar att kort har maste man fixa och styla mycket mer. Du kan liksom inte bara kliva upp pa morgonen och ga ut genom dorren och se ok ut. Sen tycker jag att man maste ha mer av en make-up look med kort har ocksa…
  Petra

 12. Problemet ligger nog i vad som ”händer” om du INTE gör det. Det är uppenbart att du funderat på detta – under ganska lång tid dessutom. Antingen får det få bli din kommunistfrisyr (bra i teorin men inte i praktiken) eller så blundar du. Och hoppar. Kanske vill du inte känna att du ville man aldrig vågade och undra hur det skulle varit, hela livet.

 13. Behåll ditt långa hår! För två och ett halvt år sedan gick jag till en thailändsk frisör som inte förstod svenska (ja det är lätt att vara efterklok, men min studentbudget var väldigt avgörande då) och hon klippte mig fel, kort och dessutom ännu kortare på ena sidan. Allt annat än snyggt. Och jag har dessutom aldrig känt mig så ful som då, inga kläder, inget smink och ingen hårstyling kunde rädda mitt hår. Det kommande året bestod av att kämpa med att få ihop en tofs och fullt av små hårklämmor som höll uppe de ojämna längderna. Det var tufft, även om det ”bara” är hår! Det tog över ett och ett halvt år att växa till någorlunda normal längd och efter drygt två år kunde jag klippa det så att det var jämnlångt på båda sidor. Och då har jag ändå ett hår som växer som ogräs. Tror säkert du hade passat i kort hår, men det tar en jäkla tid att växa ut och man (åtminstone jag) är inte snygg under tiden! Lycka till med ditt beslut!

 14. Jag klippte kort innan jag blev gravid och det vart precis så som jag ville ha det. Min beskrivning var Audrey Hepburn. Det såg franskt och perfekt ut. Första månaderna. Som sagt så blev jag ju gravid och där och då försvann allt intresse för att styla med massa produkter som stank o sätta mig i en frisörstol fanns inte på kartan. Min korta frilla blev genast mindre charmig för var dag som gick.

  Det är ju det som är baksidan med kort hår, det måste friseras med jämna mellanrum. Men om man gör det är det verkligen otroligt snyggt. Och du har precis det vackra nätta dragen som verkligen kan bära en sådan frilla.

 15. Hej! När jag var nio klippte jag från midjelångt till killkort. Och kände mig svincool! Under tonåren bytte jag frisyr varje dag, liksom kläder, men det är en annan historia.

  När jag sen blev ”vuxen” sparade jag ut och hade långt, blankt, fint hår i en evighet.

  Tills för ett par år sedan då jag fick ett ryck (liknande det i nioårsåldern) och klippte kort igen. Och har inte ångrat en sekund. Och när jag tänker på det har jag ju alltid velat se ut som Marie Fredriksson, Annie Lennox, Orup och David Bowie. Nu får jag göra det! (Än fast jag inte är smal som nån tråkis skrev att man måste vara…)

  Så mitt råd är att våga! Om du känner för det. Du är ju skitfin nu, men om du har det där suget så varför inte? Och ja. Det VÄXER UT! Det är bara hår! Livet är för kort för att fega för att försöka falla in i snyggnormer.

 16. Jag har kort hår och älskar det! Jag har en lite ”rufsig” frisyr som inte kräver så mkt omvårdnad, Michelle W-frisyren ser lite mer krävande ut dock…

  Inte alla killar som gillar kort hår dock… Koola killar gör ju förstås det 😉 men har du hört med P att han är OK? Det är ju trots allt så att är det en person man vill ska tycka man är snygg så är det ju respektiven liksom. Självklart viktigast vad du vill förstås 😉.

 17. Tror att den bilden som finns när du googlar på Michelle Williams, den där hon är mellan blond med håret bakom öronen, den tror jag skulle klä dig 🙂

 18. Eftersom jag är väldigt tunnhårig och helt enkelt inte har vackert hår, så har jag klippt det kort. Men hade jag haft sådär fantastiskt vackert hår som du så hade jag låtit det vara långt 🙂
  Men det tar inte så lång tid att låta det växa ut igen, och det är många roliga längder på vägen (även några som inte är så roliga, men det ska man väl inte fokusera på?).
  Så våga! Det är ju bara det man inte gör som man ångrar väl?
  Snygg är du i håret nu iaf 🙂
  Glad påsk!!

 19. Hallå! Senaste Mama damp just ned på min hallmatta. Vilka fantastiskt fina bilder på dig och dina små tjejer! Intervjun har jag inte hunnit läsa, men förhoppningsvis blir det en stund över för det i påsk 🙂

 20. Hej! Jag tycker absolut att du ska våga!
  Klippte kort första gången innan jul och blev super nöjd. Det roliga är att jag också hade med mig en bild på Michelle Williams till frisören, som förklaring och inspiration.
  Tack för en fin och bra blogg!

 21. Jag var precis hos frissan och snackade ocksa om frissa a la Michelle Williams. Jag har sjalvlockigt har sa jag vagade igen (denna gangen – kanske nasta?!), men eftersom du har mer rakt har tror jag du hade passat SA bra i den frissan.

 22. Well, jag förstår att du är besatt av Michelles ”do” – den är ursnygg! Fast jag skulle tänka efter både en och två, tretusen ggr innan jag tog till saxen. En frisyr ändrar inte bara håret utan den ska även matcha din stil i övrigt.

  Kort hår kan bli en jättesnygg kontrast till klänning men hur kvinnlig känner man sig egentligen i ett par jeans? Aja jag vet inte, å andra sidan om man aldrig provar får man aldrig veta… 😉 Du kan ju börja krypa uppåt på längen och ta det steg för steg..

 23. Jättesnyggt! Du ser rockig ut, lite attityd liksom – på ett bra sätt 🙂

  Asså jag är inget stort fan av korthåriga tjejer (undantaget far- och mormödrar), det känns så ”lesbisk-innebandyspelare” på nåt vis. För androgynt för min smak helt enkelt. M Williams är bedårande på bilden men ta bort aftonklänningen och släng det på henne ett par jeans, en tisha och ett par sneakers så är det en ung grabb. Men för den sakens skull behöver man inte vara Betty Draper-kvinnlig varenda dag 😉

 24. Om du fått en idé i huvudet så tycker jag att du ska köra på det!

  Det finns ju hårförlängning att ta till i de värsta utväxt-faserna om/när du ska spara ut håret igen!

 25. Gör det bara!
  Det är så himla kul med förändring.
  Jag klippte av mig allt för prick ett år sedan och det kändes så himla bra.

 26. Jag är själv fegast i världen när det kommer till mitt hår, men jag avundas alla som vågar! Mitt bästa tips är att prata med din frisör, vad säger hon?

  Urfina bilder på dig och flickorna i senaste mama!

 27. Gör´t! Klippte en halvmeter för tre veckor sedan och har inte ångrat mig en sekund. Det är en sån kick, mycket i garderoben känns helt plötsligt kul igen av någon anledning. Tror du skulle vara skitsnygg i kort, du är snygg nu med, men en kort frippa, jävlar. Demi,Michelle och Blankens.

 28. Hej! Kan fundera över om det ligger ”laddningar” i kort resp långt hår – det finns onekligen en del åsikter för/emot. Personligen (och ja, hår är väldigt personligt) tycker jag att det kan vara extremt kvinnligt och sensuellt med kort hår (obs! jag är fet-hetero) om man är trygg i sig själv, vilket jag uppfattar att du verkligen är! Sedan sticker man ut från alla långa svall som är så main-streem och visst är det så att man ångrar bara det man aldrig gjorde?! ;D Du kommer bli skitsnygg, just do it!

 29. Jag gillar att ha kort hår, men glömde att man måste fixa håret varje dag…. Jag måste blöta/tvätta det och föna för att ens kunna gå ut. Att sätta upp tofs går ju inte!

  Så om du vill fixa med det varje dag:kör!!

 30. Tror verkligen att du skulle passa i kort! Och det kommer vara grymt med dina olika brillor till en sån frilla. Klippte själv en lite mer Ashlee Simpson-frisyr efter jag slutat amma (tänkte att jag ändå skulle tappa så mycket hår) och det känns liksom .. fräscht. Man behöver en förändring ibland, det ger energi i vardagen och man känner sig lite mer spännande än vanligt. Men minus är ju att det kräver mer fixande med en kort frisyr och som mamma har man ju inte alltid mycket tid. Fast jag ser ju att du är en sån som kan köra på turban och hårband om du har en bad hairday och det är ju en superbra quickfix! Go girl!

 31. Jag hade i pricip samma frisyr som dig för tre dagar sedan, samma dag som du började yra om Michelle Willams stövlade jag i väg til min frisör och bad henne att klippa av mig håret! Kort blev det och jag är så sinnesjukt nöjd. Har inte ångrat mig en sekund!

  Å andra sidan hade jag funderat på kort av och till i två års tid, så var det ett minst sagt genomtänkt beslut. Visst det går inte att slänga upp i en tofs, men å andra sidan tar det inte mer än 5 minuter att fixa. Jag tror faktiskt inte att jag kommer vilja ha långt hår på mycket länge.

  Du är jättefin i ditt hår, men jag tror att du skulle passa lika bra i kort hår. Fundera lite till, det måste ju inte klippas av nu. Klipp dig till hösten om du fortfarande funderar på kort då.

 32. Gör det! har själv funderat på det länge och i förrgår slog jag till. Känner mig så snygg & cool! Och, och – tror att du skulle passa väldigt bra i det!

 33. Gör det! Skulle själv vilja klippa mig så, men vet av tidigare erfarenhet att jag inte passar i det. Jag såg helt sjukt rund ut i ansiktet när jag gjorde det 🙁

 34. Gör det, kommer säkert bli jättsnyggt på dig om inte tja då växer det ju ut igen. Alltid lätt att råda någon annan men jag förstår din ”ångest”.

 35. Har gillat när jag haft kort hår men det är jobbigt att underhålla, man måste klippa ofta annars tapar det frisyren direkt. Med halvlångt kan jag vänta 6-8 v innan klippning med det korta gick jag en gång i månaden och det var alltid fult sista veckan och för kort första……..

 36. Klart att du ska vaga! Jag har haft kort har i flera ar, typ Michelle Williams frisyr och far komplimanger ofta, ofta. Jag kanner mig superkvinnlig och aven om det maste stylas varje morgon tar det bara 5 minuter. Enda nackdelen ar som sagt att det maste klippas ofta for att halla formen, men det ar det vart.

 37. Tycker inte att du ska göra det, men det är min personliga åsikt. Kort hår passar bara väldigt få kvinnor, utan att göra dem till tanter. Tycker jag alltså! Tror att du skulle se så otroligt mycket äldre ut i kort hår och som du ser ut nu älskar jag – en riktig milf ;D

 38. Du kommer alltid att vara en chic Ronja Rövardotter för mig så förstör inte min bild av dig tack så mycket.

  Jag har haft Michelle Williams-kort hår. Visst, det såg bra ut men jag var tvungen att tvätta håret varje dag för att det stod på ända efter en natts sömn (=mer tidskrävande än man tror). Och så växte håret fort som tusan. Särskilt synligt på osmickrande ställen som över öronen och tendensen till hockeyfrilla ska vi inte snacka om. Var man lite småsvettfettig dessutom, stack håret ut som piggarna på en igelkott. Jag har sk skandinaviskt hår. Fina raka strån och många utav dem. Så vet du det.

 39. Gör’t gör’t GÖÖÖÖÖÖR’T!
  Kommer bli sketasnyggt och så sticker du ut lite bland långhårs tröket!
  Du har ju heller inte jätte jätte långt att spara ut igen om du ångrar dig och vi vet ju att du är snygg i page.
  MEN framförallt kommer alla dina snygga kläder verkligen komma till sin rätt i en kort stylish frisyr, det blir pricken över liksom!
  VÅGA!!!

 40. Du passar nog i allt! Jag skulle för en vecka sen klippa page och kom hem med en ”september” frisyr. Hur nöjd som helst. Ingen minns en fegis! Det växer ju ut för fasen.;)

 41. Cecilia, tack för en härlig blogg (tycker jag trots att jag är 23 och utan barn). Klart du ska klippa dig, älskar också Michelle Williams frisyr men klipper nog av svallet efter sommaren.

  Nu till en fråga, våren har ju kommit till Sverige och du som nyligen varit i Miami har kanske lite inblick i solskyddsfaktorer. Jag skulle vilja ha en bra kräm i ansiktet då jag har känslig hy, någon som är lätt och funkar över ansiktskrämen och under sminket.

  Tack på förhand och glad påsk till dig och din härliga familj!

 42. Hej hej! Jag förundras över att åren bara springer förbi fortare och fortare… Detta faktum har gjort att jag börjat våga mer hos min frisör, för ångrar jag ett klipp så vips har det gått ett halvår/år och håret har vuxit ut igen och den där inte allt för perfekta frisyren är plötsligt ett minne blott.

  Det roliga med att klippa lite kortare är att det sen finns så snygga frisyren at gå igenom/testa under hårets ”utväxtsfas” (det vill säga ifall man har en riktigt duktig frisör).

  Jag säger ”go for it!”. Tänk vad roligt att sen när man är gammal pensionär kunna sitta och titta tillbaka på gamla foton och se lite olika frisyrer och inte bara bilder på en själv där man ser lika dan ut från år till år.

  Diskutera med din frisör – han/hon känner nog dig vid det här laget. Hoppas jag inte gör dig mer förvirrad nu i din beslutsångest. Lycka till hur det än blir!

 43. Våååga! Du skulle verkligen passa skitbra i det. 🙂 Önskar jag skulle kunna ha sån frisyr med! Vågar du, kanske jag också vågar

 44. Hej! Glad påskkoma. Själv har jag jobbat i trädgården (och vilat in nya trädgårdsmöblerna) samt bronzat fejan i solen fy fan vad underbart det har varit. Vad fin du blev i håret, gillar färgen inte för blont som jag befarade. Kort hår är snyggt men jobbig måste klippas ofta och fixas för att vara snyggt. Det var längesen jag vågade (tror att jag ska se äldre ut men det är tvärtom egentligen) Jag tänker mig dig en rak, blank mörk frilla lite som Demi Moore i Ghost fast lite mer uppdaterad, tror absolut att du skulle bli fin. Ha det bäst!

  Kram från A-C

  http://www.youtube.com/watch?v=S-EAWnTEf_E&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=S-EAWnTEf_E&feature=related

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *