Nytt poddavsnitt

 

bild kopiaÄNTLIGEN! Skriker ni kanske högljutt. För nu ligger ett nytt avsnitt av Blankens Swanberg på Itunes och Libsyn. På Itunes lyssnar ni HÄR. Vi pratar om att jag firade påsk med Scientologeliten i LA förra helgen och så funderar vi på om inte det här begreppet ”dubbelbestraffning” kan vara ett rätt elitistiskt sätt att underskatta de som i sådana fall kanske trippelstraffas? Det och som alltid – tips på veckans bästa innehåll hos vår fantastiska samarbetspartner Netflix.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Denise
  Denise

  Hej Cecilia! Tack för er fantastiska podd, håller mig sällskap på tunnelbanan. Jag tänkte passa på att fråga dig om du har tips på ekologisk deo som verkligen funkar? Väntar mitt första barn och är sugen på att testa mer naturliga produkter, men vet inte vart jag ska vända mig i all djungel av produkter. Tack för grymmma tips i övrigt också!

 2. Profilbild för J
  J

  Tjo-hooo! Ni förgyller dom sega måndagsmorgnarna som plötsligt blivit en favoritstund. Tack för det 🙂

 3. Profilbild för Flysan
  Flysan

  Ang. snipperipp-behåringen. Duschade med min (då) tvååriga son som trodde jag hade smuts mellan benen. Jag förklarade att det var hår, som de allra flesta får när dem blir stora.

 4. Profilbild för k

  skrattar så sjukt mycket åt att spara hår i mellangården som en manet. hahahahah

 5. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Så bra ni är!! Podden har blivit så himla bra, bättre och bättre för varje avsnitt. Måndagar känns helt plötsligt toppen:)

 6. Profilbild för mamma mu
  mamma mu

  Hej C, snälla, kan du berätta hur en PLAYDATE går till? Hur bjuder man in, vad gör man, vad gör föräldrarna under tiden, vad äter man, hur lång är en playdate? Jag frågar för amerikanerna är bra på socialt umgänge vilket jag tycker att vi svenskar inte är alla gånger. Det blir lätt stolpigt. Så tacksam för svar!

 7. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Denise, tips är Dagens början från Färg & förändring. Jag hittade den själv genom bloggen naturligtsnygg.se som är en bra guide i ekodjungeln.

  I övrigt bara, tack för en bra podd! Mycket intressant, fick mig att fundera mycket på dubbelbestraffning som jag tycker är ett viktigt begrepp, och som är bra för att belysa strukturer i vårt samhälle.

  Men jag tycker inte att ni ska behöva applicera det på alla era åsikter. Ska en hela tiden begränsa sig själv och sina åsikter för att det kan vara dubbelbestraffning? Vi som lyssnar vet ju att ni är coola medvetna kvinnor med sunda värderingar. Så för min del skulle det bli trist om ni hela tiden måste gardera er med ”alla får tycka vad de vill och har rätt till sin åsikt” när ni för olika resonemang. Säg vad ni tycker så får vi väl själva reflektera över om vi håller med eller inte när vi lyssnar. Äsch jag tycker det hela är rätt knepigt att förhålla sig till, men hittade ett ganska bra inlägg om det här: http://schmenus.wordpress.com/2013/10/25/att-gomma-sig-bakom-begreppet-dubbelbestraffning/

  Sorry för alla länkar till andra bloggar, men ibland är andra bättre på att uttrycka det jag tänker..

 8. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Tack för en superbra podd som verkligen blir bättre och bättre. MEN jag vet att man inte får säga något negativt, att det är elakt och nättrolligt men jag klarar inte av alla liksom….. Jag hör dem bara nu och kan liksom inte koncentrera mig eftersom de är all over the place. Du har så mycket kloka och roliga åsikter och jag vet att du har tagit upp det själv och att du inte kan sluta med det och att jag antagligen egentligen ska vara tyst men jag kan inte tyvärr… Jag vill så gärna lyssna på er podd men det går inte för alla liksom. Förlåt om du blir ledsen men jag var tvungen.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Men om jag lovar att verkligen, verkligen verkligen försöka så kan du väl ge mig några chanser till? Please?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *