via Instagram http://instagr.am/p/QW9jWoPq6O/

0 svar

 1. Din kropp är det nog många av oss småbarnsmödrar som önskar men sliter för att uppnå efter graviditet. Känns löjligt att du antyder att du skulle vara tjock…

 2. Men shit, slappna av. Det var ett roligt, ironiskt inlägg då många småbarnsföräldrar känner sig just…. tjocka och trötta. Ta inte allt så personligt. Vi lever i de lättkränktas land, sannerligen.

 3. Håller med My: slappna av för tusan! Förstå ett skämt!
  Jag har inga barn, men trots det inte i närheten av så vältränad mage som Cecilia! Men inte tar jag väl illa upp för det?
  Vi lever verkligen i de lättstöttas land..

 4. Kära vänner! Det. Var. Ett. Skämt. Jag menar inte att jag är tjock. Men det där, att man är trött och tjock, är nog en känsla många kan känner igen sig i. Vem har inte kännt så någon gång menar jag?

 5. Inte konstigt att vi tjejer förlöjligas ibland. Kan vi inte bara lägga ner sånt här larv? Jag är så sinnessjukt trött på allt vikt- och kropps-snack. Jag har bestämt mig för att A L D R I G påpeka hur någon annan ser ut storleksmässigt. Vare sig hen gått upp 50 kg eller gått ner hela sin gravidvikt på 2 veckor och är superfin. Rekommenderar alla att göra likadant. (Så här skulle aldrig en man ”skämta”.

 6. Äsch! Jag var och handlade med min mamma igår kväll och hon kommenterade också den där löpsedeln med ”ånej, jag är nog drabbad!”. Det som är så roligt med alla de där ”dolda folksjukdomarna” på Expressen/Aftonbladet är ju att de stämmer in på så gott som hela befolkningen. Jag tror inte att Cecilia antyder att hon är tjock, det är ju uppenbart för alla att så inte är fallet, men ibland kan även vi spinkisar känna oss tjocka och trötta.

 7. Klara, snälla kan inte du förklara! HUR kan man känna sig tjock när man är spinkig? Detta måste vara nåt bara tjejer känner. Eller? Jag är en smal tjej som inte känner mig tjock bara för att jag är trött. Jag kanske är världens trögaste, men jag fattar verkligen inte. Cecilia skriver att det är en känsla som säkert många kan känna igen sig i. Gör många det? Har jag en dålig dag och är trött så känner jag mig trött och kanske grå/glåmig/tråkig osv, men inte tjock.

 8. Sandra: Men jag känner mig inte tjock! Det är inte det som är grejen. Skämtet riktar sig mot Expressens extremt lökiga och korkade löpsedel. Den är som att säga ”Brukar du ibland känna dig full i magen efter att du har ätit – det kan vara dold sjukdom”, eller ”Händer det att du nyser – det kan vara dold sjukdom” – den är konstruerad för att alla ska känna igen sig – och springa och köpa tidningen i rädsla över att vara drabbade. För jag tror nog att nio av tio människor någon gång i sina liv känt sig trött och eller tjock. Jag menar, det är ju ingen jätteunik känsla. Inget jätteunikt symptom liksom. Vi småbarnsföräldrar är väl trötta jämt! Och tjocka är vi inte nödvändigtvis, men ja, många av oss har kanske känt så någon gång. Kvinna som man. Så därför skämtade jag om oss småbarnsföräldrar eftersom det är den kategori jag själv tillhör. Jag vet inte om jag kan förklara det så mycket mer än så. Men det är inte de tjocka och trötta småbarnsföräldrarna som skulle vara det roliga, utan som sagt Expressens desperata jakt på lösnummerköpare. Men men, man skrattar helt enkelt åt olika saker!

 9. Vilken tur! Hoppas att inte Klara som beskriver sig som spinkig inte heller menade att hon känner sig tjock. Förstår om jag verkar sjukt PK men det här med tjejer och vikt är nåt som skrämmer skiten ur mig. Därför reagerade jag som jag gjorde. Trevlig helg på er.

 10. Jag vill gärna tillägga en sak – jag är en kvinna på nyligen fyllda 36 år som bara för ca 2 veckor sedan fått ”syster”diagnosen (HYPERtyreos, överaktiv sköldkörtel) till den sjukdom som de skriver om i tidningsartikeln (HYPOtyreos, underaktiv sköldkörtel).

  Många, många kvinnor & en del män får denna sjukdom och många, många lever i flera år i tron att de bara är lite nere, lite deppiga, trötta, sega, borde gaska upp sig etc, etc. Jag har sannolikt gått med en överfunktion i minst 1 år, och mått sämre och sämre. Till slut hamnade jag på akuten med hjärtklappning och skyhög puls mm och ingen fattade någonting förrän ett enkelt blodprov visade att min sköldkörtel gått bananas. Nu går jag på en låååååååååång behandling med många mediciner, måste ”vila” (dvs, inte träna, inte planera saker, får inte jobba) och även om behandlingen ska hjälpa så är det inte säkert att jag blir frisk. Då måste man överväga operation mm. Min sjukdom är kronisk, är ärftlig och ökar risken för en mängd andra autoimmuna sjukdomar.
  Jag får inte bli gravid, för medicineringen kan orsaka fosterskador mm. (Jag är SÅ glad att jag fått 2 barn redan!!) Jag har gått från en ”normal” person till någon som måste åka runt på olika provtagningar o läkarbesök, som är stamkund på Apoteket & ibland knappt orkar med ens att äta el än mindra hämta barnen på förskolan. Barnen har börjat vänja sig vid att ”mamma måste vila”.

  Har man HYPOtyreos som de skriver om i Expressen kan rätt dos av en enda medicin (Levaxin) ge livet åter. Sköldkörteln måste fungera bra för att vi ska må bra, den styr ämnesomsättningen och hänger ihop med det centrala nervssystemet i hjärnan. Tyvärr är symtomen förvirrande lika bara ”vanlig” trötthet, depression, nedstämdhet mm, ell som i mitt fall; jag är både speedad och sen supertrött fysiskt & psykiskt.

  Jag trodde jag var klyschan av en stressad småbarnsmorsa med ett krävande jobb. Bara. Mitt råd är att om du känner dig onormalt trött, el mkt trött, och/eller deppig,viktförändringar som känns oförklarliga (neråt el uppåt) särskilt i samband med eller efter graviditeter – be husläkaren kolla dina sköldkörtelvärden. Det är enkelt o billigt och det finns vård att få. Gå inte och lid i det tysta!

 11. Jo, sen sak till – innan någon – el jag – förstod att ngt var riktigt fel så rasade jag i vikt (typ 5 kg på 2 veckor) och då var jag redan smal (jag har alltid varit smal). ”Alla” kommenterade det och tyckte att va smal du e och hur tränar du eg och hit & dit. Tänk nästa gång på om du ser ngn som du bedömer som en ”mager” el ”tjock” person – dom har inte alltid valt det själva, dom har kanske en sjukdom som gör att dom ser ut som dom ser ut.
  Jag kan äta hur mkt som helst just nu, men jag går inte upp.
  För mig känns det inte så kul, även om jag förstår att en del personer tycker det låter ”bra”.

 12. A: Usch och fy farao vad jobbigt det låter. Bra att du uppmärksammar saken, känns bättre och verkligare att läsa om det så här, den där tidningsrubriken gick ju liksom inte att ta på allvar. Så tack för att du delar med dig, och hoppas att de där proverna du tar leder fram till någon form av medicinering så att du kan känna dig piggare. Kram.

 13. Cecilia – jag avskyr normalt sett rubrikerna på kvällstidningarna, men just denna gick den rakt in i hjärtat, (fast i mitt fall borde det stått ”känner du dig stressad, trött & deppig? Du kan ha dold folksjukdom” )
  Ha en trevlig helg alla! Ta hand om varandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *