Olika regler för olika människor

20140110-192947.jpg
Ni vet när man blir skitirriterad på 3-åringen för att hon smyger iväg och öppnar lördagsgodismentosen fastän hon redan frågat och fått nej ett par tre gånger. ”Jag sa ju NEJ! Imorgon, på LÖRDAG! DÅ äter vi godis! Rio, du är ju helt besatt av godis och jag blir faktiskt superirriterad på dig när stoppar i dig fastän det inte är lördag och jag dessutom sagt att du inte får”.
Klipp till tre minuter senare när barnen kollar tv och morsan plötsligt står ensam i köket, öga mot öga med den öppnade mentosen. Och man tänker att ”Nähämenhejsan, you sexy little beast” och sen ba GA-WOOOOOF – ljudet av Mentos som flyger som om de var utrustade med varsin liten jetmotor rakt in i mitt gap.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Annika
  Annika

  Oj vilken igenkänning! Min 3 åring kom ihåg ett godishalsband hon inte åt färdigt för långe sen som hon nu ville äta klart. Vad svarar man? Ehhh – det finns inte kvar…

 2. Profilbild för mamma a
  mamma a

  Samma här, de är besatta, förstår inte att de inte ledsnar på det söta…

 3. Profilbild för Marie
  Marie

  Hej!

  Roligt att följa din blogg. Jag är själv tvåbarnsmamma. Jag har funderat en del på hur det känns för dig när ni flyttat till LA och du tar i stort sätt allt ansvar för barnen? Hur har ditt liv förändrats? Är det svårt att hålla jämställdheten vid liv.
  Både jag och min man jobbar heltid med rätt krävande jobb. Min man gör nog mer av praktiskt jobb kring hem men jag är ”projektledaren” som ska hålla i allt, så jag vet inte hur jämnt det går att få det egentligen. Jag vill ju vara så involverad som jag är.

 4. Profilbild för Emma
  Emma

  Exakt så gör jag med! Värst är när man blir påkommen och treåringen frågar:
  -vad tuggar du på?!
  -Euhm en morot…
  Men nån fördel måste man ju få som vuxen;)

  1. Profilbild för Lizzy
   Lizzy

   Jag brukar svara: ”knäckebröd! Vill du också ha?!” Som att man var värsta snällmorsan. Moahaha!

 5. Profilbild för Lizzy
  Lizzy

  Urk har detta problem just precis i denna sekund! Har ”råkat” äta upp min fyraårings godis som hon sparat. Försöker skjuta upp hela upptäckten, och dessutom går inte just det godiset att få tag på , nån himla julpåse… Gah!

 6. Profilbild för Emma
  Emma

  Antar att du inte sett reklamen för gott och blandat-påsen i svensk TV? 😉 Exakt detta beskrivs i reklamen och med budskapet att det finns fördelar med att vara vuxen, man får äta annat än på lördagar! Tror de tom säger ”vad ääteeer du påå?” ”Selleri…! Vill du också ha?” haha.

 7. Profilbild för Isabel
  Isabel

  Samma fenomen händer titt som tätt här, min pojke sa en kväll att han ville prata med mig och min man. Vi satt oss ner vid köksbordet och han förklarade då med all myndighet en 7 åring kan uppbringa att han tyckte det var FRUKTANSVÄRT jobbigt att vi åt upp hans godis… Skämskudde- JA TACK!!

 8. Profilbild för Karriärkvinna

  Japp, här med! 🙂

 9. Profilbild för H
  H

  Haha, OM man känner igen sig. Snacka om dubbelmoral vad gäller godis… Ungarna skulle bara veta vad deras käre far och mor snackar på när dom lagt sig. Eller vad mamma egentligen pysslar med i köket när dom tror jag röjer undan efter maten… 🙂 Har också haft en del såna incidenter när dom plötsligt kommer ihåg goda saker när dom goda sakerna… ähum

 10. Profilbild för A-mamman

  Har precis skrivit om mitt eget onyttiga intag på kalas – men då får ju barnen också äta. Dock är det väl helt nödvändigt att ha regler för barnen som inte vuxna alltid följer. De förstår ju inte konsekvenserna av att t ex äta godis varje dag, stanna uppe halva natten, aldrig leka utomhus eller inta samma middagsmat i tre månader. Vi hjälper dem till bättre val och hoppas på lite tacksamhet om kanske 20 år…

  1. Profilbild för Isabel
   Isabel

   Helt rätt! Särskilt med middagsmaten… Det önskas bara pannkaka här hemma!

 11. Profilbild för Scottish Moments

  Känner igen mig alltför väl i det där haha. Som om godiset har en egen vilja.. och hoppar in i munnen på en utan att man kan göra nåt åt det.
  Är på resa genom Skottland och är inte det lättaste att hitta bra mat jämt på resande fot, men å andra sidan blir det en del springande och flängande i bergen så kanske jämnar ut sig… ? Hihi. (Kolla gärna in bloggen om ni vill se bilder från resan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *