leonard-cohenVeckans avsnitt av Blankens Swanberg är nummer 32 i ordningen och vi kallar det ”Gamla, dementa och höga som hus” och ni hittar det precis just nu på Itunes samt HÄR på Libsyn om ni hellre lyssnar på det viset. Vi pratar om Leonard Cohen som fyllt 80 och bestämt sig för att börja röka igen – och om hur det kanske är det bästa sättet att avsluta livet: rätt in i kaklet med alla sina gamla och nya laster som sällskap. Låter det tungt och svårt? Inte. Skrattigaste avsnittet på länge faktiskt. Hoppas ni trivs tillsammans med oss!

 

0 svar

  1. Måndag, ny podd i lurarna till träningen! Jaaaaaa! Så härligt. Ni är två riktigt sköna pinglor, du o Johanna. Tack för att ni delar med er av er! Puss!

  2. Hej Cissi och Johanna!
    Är ett stort fan av er podd och lyssnar varje måndag. Brukar stänga av med en varm känsla i magen men idag kände jag mig mer än något annat beklämd och lite irriterad.

    Det som lämnade en bitter eftersmak var ert raljerande kring SD-väljare. Jag själv lever, precis som er, ett privilegierat liv (om än enbart inkomst i form av CSN och bor i en etta) och röstar på Miljöpartiet. Jag sympatiserar inte på något sätt med SD eller deras ideologi. Men, jag förstår att man som SD-väljare väljer att vara anonym, då ni trots ett tydligen välformulerat och välmotiverat brev endast är nedvärderande och dryga mot hen. Ang lastbilsföraren som ser efter sitt eget hus i första hand lät ni helt världsfrånvända. Jag tror att de är enkelt för er, som lever ett otroligt förspänt liv, att säga att arbetslöshet inte är någonting alls jämfört med att vara flykting. Visst är det så, men någonstans sätter man alltid sin egen familjs först, och så gör såklart även ni. För vad gör ni själva för att hjälpa invandrare/asylsökande/papperslösa? Spenderar en del av er tid på ideellt arbete? Kanske upplåter gästrummet till en flyktingfamilj?

  3. På tal om att börja röka gräs på gamla dagar…vill bara nämna kvaliten på medical marijuana i Californien…OMFG. Den är livsomvälvande. Som att duscha hjärnan med endorfiner….

  4. Måsta bara säga att jag ser så oerhört mycket fram emot full-hög-dement-podden om ungefär 45 år. Kommer antagligen att garva löständerna av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *