Om att träna och inte träna

Jag hade fått en massa fina nya träningskläder från Drops of Mindfullnes (de jag har på bilden – och ja, jag brukar ha linne på mig på gymmet, men nu ville jag ju visa upp den snygga träningstoppen (och okej då, magmusklerna litegrann) så då slet jag snabbt av linnet och fram med kameran) och jag hade skaffat nya löparskor som är minst en storlek för stora så att jag ska slippa få blånaglar som ramlar av hela tiden. Men det gick inte. Höftjäkeln (eller bäckenet som naprapaten jag går till menar att det är) gjorde ont hela veckan innan, och megaont på lördagen. Det blev inget Midnattsloppet. Himla tråkigt faktiskt. Och nu ska jag verkligen ta tag i det där onda once and for all och kolla vad sjutton det är egentligen.

Jag började träna för ungefär ett år sedan. Sedan dess har jag väl inte gått ner något alls i vikt egentligen, men jag har fått massor av muskler och mina kläder sitter bättre. Jag är inte rabiat med dieter, jag äter efterrätter när jag känner för det, men jag äter sällan godis och snacks. Det funkar för mig. Och efter några månaders träning hamande jag där man hört att andra är: att man liksom blir beroende. Att det börjar klia i kroppen och det känns konstigt om man inte får träna regelbundet. Men som småbarnsmamma har man ju inte asmycket tid att träna direkt. I början slet jag rätt hårt ändå. För att liksom få fram musklerna och se resultat. Men nu handlar det väl egentligen mest om underhåll. Jag försöker träna ett lite längre pass (typ en timma) någon gång i veckan, och så en eller två kortare till. Fast då kör jag hårt som fan. Cai har lärt mig hur man effektiviserar träningen och efter dynamisk uppvärming kör jag en eller två övningar i gymmet. Tungt som satan. Gör några övningar för att träna upp de svaga höfterna (misstänker att det är det som är anledningen till att det gör ont, att jag är svag där alltså), undviker dem som belastar det onda. Avslutar med fyra olika tabata-övningar och, tja, sedan har det typ gått en halvtimme, man har tränat varenda muskel i kroppen och dessutom konidition och det får man vara mer än nöjd med.

Så. Är du i den där ny årstid dags att ta tag i träningen-fasen? Gör det. Om du känner att du vill och har lust. Gör det på riktigt och ge inte upp. Jag är ett levande bevis på att det går att inte träna i 32 år av sitt liv, börja – se resultat – och vara fast.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Emma
  Emma

  SNYGG du är!
  Tränar också hårt!- och kämpar för att få till det med barn/jobb mm.
  Det är så härligt att få resultat och (förlåt alla som blir arga nu) knäppa de på näsan som liksom uttrycker att det inte går att få till. För det är ju bara en massa ursäkter – det går visst men det handlar om prioritering och att man måste jobba HÅRT! Det går liksom inte att mesa runt på gymmet (eller var man tränar) och tro att man ska få resultat. Så ja, det är JOBBIGT att träna – det är liksom hela poängen. HEJA dig Cecilia!

 2. Profilbild för Chula

  Sjukt snygga träningsläger! Och durå.

 3. Profilbild för Petra

  Så himla härligt när man väl kommer in i träningslunken. Synd bara att jag inte är där, inte än iallafall. Men som du skriver handlar det om att inte ge upp.
  Skofetischt som jag är, är det skorna på bilden? Märke?

 4. Profilbild för Muminmamma
  Muminmamma

  Berätta gärna mer om Tabata. Låter väldigt intressant! Bra jobbat med träningen!

 5. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Shity baby!!!
  Gud vad duktig du är! Hade jag sett ut som du hade jag också vågat visa mig i top. Grymt jobbat Cecilia, det där var inspirerande. Trajar på med min träning hemma med mina redskap, men måste nog pucha mig lite mer. Lite tyngre, lite hårdare. Jaja, så får det bli.

  Nu till en annan fråga, de där läppstiften du har köpt. De från Armani. Exakt vad heter de och vad har du för nummer på det rosa? Det ser så fräscht ut men jag bor i en liten stad så jag tänkte beställa på nätet, men det är så rackarns svårt att se färgen på en lite plutt bara. Och du är ju numera proffs på detta läppstift 😉

 6. Profilbild för J
  J

  Cecilia! Du är SÅ inspirerande!! Tack vare dig åkte jag bla på en månads resa till LA under vår föräldraledighet. Tänkte, kan dom resa med liten bäbis så kan vi 🙂 Nu vill jag hjälpa dig. Kolla in ”barfotalöpning”. Googla ”born to run” , gå in på hemsidan och kolla hans TEDtalk. Fick själv ishias efter graviditeten. Detta efter att jag just JOGGAT i nta Nike air skor. Efter att jag hört talad om den mer naturliga springstilen så insåg jag var problemet var. Vi springer helt fel – på hälarna. Vi är inte gjorda för att ha tjocka sulor med kuddar under hälarna. Kolla in på direkten!!!! Kram

 7. Profilbild för Ida
  Ida

  Du är så sjukt SNYGG! Och inspirerar som aldrig förr – i alla kategorier! Tack för att du delar med dig!

 8. Profilbild för Anna
  Anna

  Wow!! Imponerande Cecilia och så inspirerande, man blir taggad att komma igång, men på ett sunt, friskt sätt.

  Tack!! 🙂

 9. Profilbild för fjärilen
  fjärilen

  my goodness me woman! sådana här bilder får mig att bli såå taggad! jag är ganska nöjd viktmässigt men det är den där fastheten jag saknar. träna, träna och åter träna, jag vet. men dom du säger, det blir inte jättemycket tid över. jag får helt enkelt bestämma att den lilla tid jag har får gå till att ta hand om kroppen. för visst är det en livförsäkring också, även om ens kortsiktiga mål att att bli lite snyggare 😉 tack för inspirationen!

 10. Profilbild för Helen F
  Helen F

  Hej! Låter som ett grymt bra upplägg. Lite men intensivt. ska testa det.
  Har börjat löpträna i sommar (var helt omöjligt att springa mer än 1,5km trodde jag innan) men har som du skriver att du har fått ont i höfterna. Så därför undrar jag vilka övningar du gör för att stärka bäckenet?
  Sen måste jag ta tag strukturen, bestämma vilka dagar jag ska träna och springa. DÅ tror jag att jag får fart på det.

  Tack för pepp och inspiration!

 11. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Det finns alltid tid till träning. Just nu är jag inne i en riktig träningsperiod och då hittar jag alltid tid till tre – fyra pass i veckan. Vill jag verkligen träna då ser jag till att göra det. Häromdagen till exempel då jag skulle skjutsa hem min pappa från stugan så fick han ta bilen och ungarna och så sprang jag. Det tog en timme och sen var den dagens träning gjord!

 12. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  DAMN, vad vältränad du är! Heja dig!

  Att man ”alltid har tid till träning” (som någon skrev) skulle jag vilja säga är BS… Med barn, jobb och hem är det något som måste ge vika och tyvärr är det ofta barnen som hamnar i kläm. Visst, ”en glad mamma ger glada barn” (en sanning med modifikation), men att ha en mamma som försvinner varje kväll och inte kommer hem förrän barnen sover är nog inte heller så bra.
  Därför är KORTA träningspass som de du beskriver, Cecilia, guld ju! Kan du inte berätta mer? Länka någonstans?
  Då hinner man ju träna på lunchen, till och med!
  Kram

 13. Profilbild för nf
  nf

  Herregud vad snygg du är Cecilia!!! En sån vältränad mage vill jag oxå ha..precis fått barn nr 2 och just kommit igång med träningen igen. Vilken inspiratör du är! Kram

 14. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Du är jätte snygg…MEN det finns inte en chans att du har uppnått denna fysik utan att ha lagt om din kost.
  Inte en möjlighet!! Fattar inte varför du inte kan erkänna?
  Det är mer man måste göra än att sluta äta godis/snacks
  Eller hoppa över en dessert då och då.

 15. Profilbild för anna
  anna

  Du är jättefin! Grattis till att du funnit ett mönster som passar dig, för det är det som är utmaningen många gånger! Härligt att se resultat!

 16. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Tack snälla, och vad kul om ni kan bli peppade!
  Petra: Jag gick till Löplabbet och bad dem hjälpa mig att ta fram en sko som passade mig och mitt steg perfekt. Jag tror att märket heter typ.. Mizuno eller nåt?
  Jenny: Jag vet tyvärr inte vilket nummer det rosa har, det står inget nummer under tyvärr. Det röda vet jag däremot heter 401.
  Lisa: Jag har alltid ätit ganska bra (inte hysteriskt på något sätt, men jag gillar liksom bönor, sallad och sånt där tråkigt) och aldrig extremmycket, så de behövdes inte läggas om så mycket just vad gäller vardagsmaten. Däremot har jag dragit ned på fika och godis och lagt till träning. Äter väl iofs mindre kolhydrater än innan, tar typ hälften spagetti och hälgten broccoli till köttfärsen. Lite så. Jag har aldrig hållit på med någon diet eller matregim. Jag pallar inte det helt enkelt.

 17. Profilbild för Andrea

  Hej! Jag hade mycket problem med höfterna för några år sedan, gick till sjukgymnast och fick övningar att göra, de hjälpte inte. Det som botade mig var att börja simma. Ganska tråkig träning, det är sant, men det gick över ganska fort när jag började. Nåt att testa kanske. Lycka till med träning och familj!

 18. Profilbild för Heidi
  Heidi

  Du har en grymt fin kropp!!! Jag började träna för 8 månader sen, vill oxå ha sådana magrutor. 😀 Mest har jag gått ned i vikt, 9 kilo, hoppas på 5 kilo till samt definition i lår och stuss.
  Grymt bra jobbat

 19. Profilbild för elin
  elin

  Åååååå, blir så avis på den där lilla midjan! Jag har tre barn varav den minste är 2. Hade värsta plin på mig själv i våras och körde plankan 3x1min varenda kväll. Kända och såg resultat och sedan rann all disciplin ut i sanden…. grrr. Dina astunga och snabba övningar vill jag ha. Snälllllllla, lägg ut dem! Kram och grattis och tack för din härliga roliga spontana och o-präktiga blogg! //Elin

 20. Profilbild för A
  A

  Wow!!! Schnyyyyggiing!! Som lite tröst t oss andra tror jag dock vissa har bättre förutsättningar för rutor på magen än andra. De flesta tjejer har – och ska ha- underhudsfett som gör musklerna mindre synliga. MEN – man kan ju försöka så jag vill också veta övningarna du gör…. 😉
  Och ang höften- bäckenet, efter 2 ganska täta graviditeter är det lätt att bli instabil i bäcken- höft. Kan tyvärr delvis bero
  på att man felbelastar kroppen för tidigt. Det är därför tex löpning ofta INTE är bra för nyblivna mammor. Oerhörd belastning på bäckenet vid varje steg.

 21. Profilbild för Magdalena
  Magdalena

  wow! Vad gör du för övningar för magen? enbart planka eller något mer?

 22. Profilbild för Marie
  Marie

  WOW vilken mage!

  Kanske har samma problem som du, känns som att något ligger i kläm vid höftböjaren men detta ska bero på låsning i bäckenet som min naprapat klämt/tryckt bort. Det blev mycket bättre men inte helt bra. Jag har själv börjat ligga på rygg på golvet med en liten boll under en skinka för att på så sätt massera och mjuka upp och det har hjälpt väldigt bra. Är sugen på att skaffa en foamroller för att se om det kan hjälpa ytterligare. Går även att använda en fylld petflaska och rulla över.

 23. Profilbild för Lina
  Lina

  Snyggt Cecilia och bra inspiration! Nu jäklar ska jag oxå ta tag i det här med träningen!

 24. Profilbild för m47
  m47

  Vad härligt stark du ser ut! Stark och sund. Ska ta mig igenom denna graviditet och sedan vill jag oxå hjälpa mig själv. Är svag och degig nu och det känns ju inge kul. Vill vara stark, uthållig och smidig. Det är vad jag strävar efter.

 25. Profilbild för Penny
  Penny

  Hej C! Tack för rolig och inspirerande blogg! Blir sjukt taggad av dina bilder! Kan du inte snälla skriva ett utförligare inlägg om vilka övningar och hur många du gör? Jag är ganska slank (har alltid varit, har ett barn..) gör några övningar hemma några dar i veckan + promenader / lättare jogging. Men är inte i närheten av att se så vältränad ut! Så snälla! Dela med dig till oss andra 😉 stor kram

 26. Profilbild för Lebanezza

  Gilla min sida på Facebook så blir de lättare att följa min blogg:)

  http://www.facebook.com/pages/Lebanezza/103148899777281

 27. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Men orka vad snygg du e:)!! Heja dig! Tycker du ska börja tränings blogga.
  Alltså jag vill oxå känna mig stark inte så här ”mjuk”. Har fått barn för ca 6 mån och har börjat smålunka lite, jag har gått tillbaka till min vanliga vikt men vill liksom svarva till kroppen.. Men när satte du igång på riktigt efter dina graviditeter? Körde du på PT på en gång?

  Kram Jessica

 28. Profilbild för Therese
  Therese

  Kan du inte tipsa om de tabataövningar du kör? Och vilka två övningar kör du efter uppvärmningen om du kör ett kort pass? Jag har nyligen börjat gymma och kan behöva tips.

 29. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Jättebra peppande att se resultat! Håller verkligen med om att alla kan. För ett par år sedan fick jag inte på mig jeans och nu springer jag 1.5 mil i veckan och kan ha vilka jeans jag vill. Bra blogg!

 30. Profilbild för Tine
  Tine

  Du SER fantastisk ut och du ÄR fantastisk! Men kan du inte berätta lite mer om eventuell skillnad i mående? Du säger att du ser resultat, men hur känns det? Jag behöver mer än så för att bli peppad. Jag vill höra att du är mindre stressad och orkar mer och sådant som jag hoppas på skulle komma om jag börjar träna ordentligt. Tack!

 31. Profilbild för Anna
  Anna

  Hejhej! Det kan nog vara bäckendysfunktion du har (googla). Uppstår ibland redan i puberteten, då bäckenet förbereder sig, men den stora boven är naturligtvis barnafödande. Att träna bål och rygg när bäckenet ”ligger fel” är inte bra, då bygger man muskler runt ett ”fel” som gör det ännu värre. Be din naprapat om övningar!! En övning som du kan få av mig är att låna en boll av dina barn, modell mindre forboll och mjukplast. Lägg dig på rygg med knäna uppdragna och placera bollen mellan knäna. Pressa ihop. Känn in med vinkeln på knäna, när du har rätt vinkel känner du hur det sprakar. Har du tur hör du ett plonk;) När man har ett snett bäcken blir också ryggraden fel, den vrider sig som en spiral, inte nice. Hoppas att du har en bra naprapat som kan hjälpa dig!! Jag inleder f ö varje gympass med att pressa en boll mellan knäna. Tränar ca tre ggr/vecka, mycket bål och rygg just för att hålla mina skramlande delar på plats efter tre barnfödslar:)!!

 32. Profilbild för Aniika

  Min dröm är att få en antydan till sådana grymma magmuskler du har. Men, får så länge nöja mig med att jag klarat flera av de träningsmål jag har satt upp detta året. Jag är också 32, och har för första gången i mitt liv precis sprungit milen under timmen. Under sker alltså, så kanske ska jag inte förkasta den där drömmen om magmuskler riktigt än…?

 33. Profilbild för Anneca
  Anneca

  Snygga muskler och kläder! Själv drogs jag med väldigt ont i höften länge, det visade sig vara en inflammerad slemsäck inne i höften (psoas bursit). Tog oerhört lång tid innan en smart läkare kom på det. Sen var det snabbt avhjälpt med en kortisonspruta. Kan vara värt att kolla upp.

 34. Profilbild för Fröken Isakson

  Hej Cecilia, tack för inspirationen. Själv har jag tränat mycket förr. Men för ca 7 år sen la jag av helt. Vilket medförde att jag gick upp en hel del i vikt. Men nu tar jag babysteps mot att börja träna igen. Kör en snabbträning på 4 minuter varje morgon (det ska utökas) och jag känner mig väldigt motiverad att ändra livsstil. Så det var jättekul att få ännu lite pepp. Det är inte hela världen att jag inte tränat på ett par år, det är som du säger aldrig för sent att börja….eller börja igen 😉 . BTW, du ser asgrym ut! Kram Linda

 35. Profilbild för Linda
  Linda

  Satan i gatan vilken kropp du har!

 36. Profilbild för Miss Agda- Småbarnsliv och träning

  Härlig inspiration och pepp för många, Cecilia! Det är ju aldrig för sent att börja träna!!

 37. Profilbild för Karin
  Karin

  Kvinnor som fött barn – tänk på att sit ups sägs vara big no no – plankan är magträningen som gäller! Kolla in mamas bloggare, PT och 5-barnsmamman Olga, hon skriver mycket om detta och tipsar om bra övningar. Dessutom har hon magcoachingprogram för alla oss lite sladdriga 🙂 Själv fick jag bort mammamagen och ca 15 kg genom LCHF.

 38. Profilbild för Anne
  Anne

  Men jösses. Har tränat i tio år, när barnen var små hade jag vikter och pilatesboll hemma… men min mage ser verkligen inte ut så där.Jag är inte tjock utan slank, men magen är min sorg då den alltid är lite slapp. Vill. Ha. Övningar.

 39. Profilbild för my
  my

  Tack för det inspirationsinlägget! Nu blir det andra bullar..

 40. Profilbild för Anna
  Anna

  Hej! Vad gör du för övningar till magen? Snälla berätta 😉 Gör du vanliga sits-up också? För det är väl okej att göra ett bra tag efter en graviditet?! Annars hör man bara om plankan. Men får man sådana rutor av endast plankan?! 😀

 41. Profilbild för Helena
  Helena

  WOW! Jag hoppas att du verkligen SER hur snygg du är! Sports Illustrated nästa – och jag skojar verkligen INTE!! EFter första barnet (har nr 2 i magen nu) var jag inte långt ifrån hur du ser ut nu, men jag såg det verkligen inte då! Hittade ändå ”fel” och strävade efter annat, så himla synd, för när jag ser foton nu i efterhand inser jag hur snygg jag var. Och så var jag dum nog att inte njuta av det när jag väl var där!! Heja dig snygging!

 42. Profilbild för A
  A

  Alla – kolla in Olgas blogg. Hon VET hur man gör för att få kroppen dit man vill.
  Magrutor är dock INTE jättelätt att få som tjej, man MÅSTE minska på fettprocenten i kroppen om det ska funka. Och då MÅSTE man äta rätt. Det hjälper om man var smal från början som Cecilia var, hon har minskat i fett men ökat i muskler och väger därför lika mkt som innan hon började träna.
  Ska man gå ner i vikt kommer rutorna dröja.
  Cecilia – hade inte du & Karin ngn grej för ett år sen att ni skulle komma i toppform ? Mätte du ngt då, tex kroppsfetthalt i bodpod?
  Vore intressant att veta hur mkt du minskat i kroppsfett!!! (alltså, ta det inte fel, jag är bara nyfiken för har själv gjort en sådan mätning & ska göra det igen om ett tag. Hade förut 30%. Vilket är ok men på gränsen t för högt. Tror det rekommenderade för kvinnor är 20-30 %)

 43. Profilbild för Anna
  Anna

  Snälla rara nu måste du tipsa om de magövnningar du gör, de verkar ju ONEKLIGEN ge resultat (med rätt kost, minskad fettprocent osv). Uppskattar mkt de övningar du tidigare visat med bilder. Stort tack! 🙂

 44. Profilbild för Sara Borg

  Vilket snyggo du är! En riktig pingla och inspiration för oss ”tanter” som passerat 30 (och andra också säkert, men det är den kategorin jag tillhör). Klart vi också kan vara snygga 🙂

 45. Profilbild för Em - mamma på NZ

  Jäklar vad snyggt tränad du är!!! Nu blev jag ännu mer inspirerad att komma i mitt livs form efter denna graviditet (fast är bara i v 10 än så jag får ha lite tålamod). Kul att du har fått så grymma resultat utan att för den delen leva efter några extrema metoder. Helt i min stil, livet är till för att njutas men jag älskar känslan av att känna mej stark och sund!

 46. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  LOOKING GREAT! jäkligt bra jobbat

 47. Profilbild för Anni
  Anni

  Skulle vara kul att höra de andra positiva sakerna med att träna, att man blir mer pigg, orkar mer och starkare! Trist med vuxna människor som
  Måste visa upp sig på det där viset, töntigt att ta på sig ett linne bara för att visa musklerna. Jag kan bli så less på den här hetsen, att man måste se så jäkla snygg ut hela tiden.

 48. Profilbild för Tabatha Gildow

  Tjabba skön blogg du har. Har du hört om Alexander Gustavsson? Han skadade sig och kan inte vara med i UFC 🙁

 49. Profilbild för Hammarbybacken

  Många frågor om vilka övningar du kör. Jag tycker att många glömmer bort att 90% av att få magrutor handlar om att äta rätt…./Stefan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *