Ni kanske kommer ihåg min syrra som hittade rätt produkter för sin hy och gick från eksem och finnar till, ja inte eksem och finnar helt enkelt. Nu känner jag att själv är lite där. Pormaskarna hänger ut ur sina hålor och glor på mig när jag kikar mig i spegeln på morgonen. Och näsan är så torr att ytan ser ut som bilder på en sån där öken där det inte regnat på 40 år. Och vattenliksvit på det.  Man är riktigt jävla vintersnygg helt enkelt.

Men nu har jag bestämt mig för att testa min syrras märke och se om det händer något. I går när vi bastu-och-whiskeyade skruffade jag hela kroppen med en scrub som raraste Laila (det är ju hon som tagit Burts Bees till Sverige, visste ni det? Rålistigt tycker jag. Jag tänkte ett tag att jag om jag inte hade varit på tok för lat och feg någon borde lansera sminkmärket Bobbi Brown på den svenska marknaden, och så läste jag härom dagen att sedan typ nu finns det faktiskt på Åhléns) skickade till mig förra veckan. Ni som är vana läsare vet ju att jag gärna ser mig lite som en body lotion-connoisseur och utlåtandet om dessa produkter blir: 4 Blankens till cremen som doftar ljuvligt, är fluffig och lagom fet. Är dock inte helt förtjust i burkar som känns mer ohygieniskt än tuber eller pumpflaskor. Skrubben är också helt otrolig! En skrubb ska vara tätkornig tycker jag. Fattar inte alls poängen med sådana som liksom inte ens känns, jag vill att den ska riva, skrubba och verkligen göra sitt jobb. Och det gör den här rackarn. Samtidigt är den mild och doftar härligt. Så 5 stadiga Blankens ger vi skrubbjäkeln!

0 svar

  1. Härligt, jag suger åt mig alla tips som en svamp! Har själv liknande problem. Jag har eksem, får torra fläckar och ibland finnar på det. På sommaren har jag inga som helst problem, men när det går mot höst – då blir huden något helt annat! Jag blir torr och får finnar – hur går det ihop kan man undra?! Sökte lite på nätet, och tydligen så kan huden – när den blir yttorr – försöka kompensera inifrån. Därav ”finnar” bestående av talg som ska hjälpa den torra huden. Men detta kommer inte ut då huden är för torr. Man behöver fylla på med rätt fett från insidan. Det behöver ju inte vara så för alla men för mig och min hud låter det troligt, så jag ska själv börja med linfröolja, men även testa olika hud produkter. Tack för tips!

  2. Hej! Jag blev eld och lågor över det du skrev om din syrra förut och jag gick till ett apotek som sålde La Roche Posay och fick hjälp med att hitta rätt produkter. Min hy är långt ifrån perfekt, men den har aldrig någonsin mått så här bra! Den har liksom hamnat i balans. Jag har inte haft så här få finnar sedan tidiga tonåren, och nu är jag 32. Jag kan gå ut utan foundation i ansiktet, det gjorde jag sällan förut.Trots att jag varit gravid och nu ammar så mår hyn i ansiktet helt ok. Tummen upp för La Roche Posay , mycket bättre än alla dyra märken som jag tidigare prövat. Tack Cecilia för att du tipsade om det!

  3. Själv kör jag på en blandning av vegetabilisk olja och ricinolja, magic. Om man gnuggar tillräckligt länge (alltså läääänge) känner man att det börjar bli små små gruskorn på kinderna, ricinet liksom drar ut smutsen. Om jag ska köra någon skrubb tar jag bikarbonat och ricinolja, superbra och naturligt. Hjälper i alla fall mig med finnar och oren hy och billigt är det också.

  4. Måste bara tipsa!
    Var och mätte fett procenten i mitt nylle innan sommaren som då var väldigt låg. Blev rekommenderad lite grejer men hon tipsade även om kokosolja, då jag alltid har hemma och den är ekologisk och bra så körde jag på det och var supernöjd. Men nu när det är annat klimat så började mitt ansikte att gå ”sönder”. Fick finnar och plitor och var allmänt ful i fejset. Det resulterade ju självklart i sämre självförtroende och sämre humör. Var inne på Amanda Schulmans blogg, som då hade bytt till Decleor. Det hade jag ju innan jag fick mitt första barn för sju år sedan och det var det bästa jag haft. Så jag köpte rubbet, kom på sen att det var ju Darphin jag hade haft! Ja ja, har man köpt grejer för så mycket pengar är det ju bara att testa. Så nu efter en vecka är min hy så mycket bättre, inte perfekt men jag går osminkad och jag känner mig mer som mig själv. Tror nog att det är värt att lägga de där extra hundra lapparna på något som funkar. Jag själv gillar ju så mycket som möjligt naturliga grejor. Och just nu är jag helsåld på Decleor. Det kan ju ändras, men jag har fått tillbaka mitt nylle!!!

  5. Ett annat STORT plus med Burt’s Bees produkter ar att de inte testas pa djur. Har varit fralst i manga ar och bunkrat upp pa varanda USA-resa. Snacka om lyx att nu bara kunna ga pa affaren i Sverige nu!

  6. Mina eksem försvann med La Roche Posay, får dock fortfarande enstaka finnar ibland men det stör mig inte så mycket. Så skönt att vara av med eksemet! Provade Lush-produkter för ett tag sen men eksemet kom faktiskt tillbaka. Håller mig till La Roche Posay. Men det var tack vare ditt tips om din syster som hade provat som jag testade. Så jag är verkligen tacksam!

  7. Jag håller med Jenny angående Decleor. Är 38 år, och bytte för cirka 1 1/2 år sedan från Sensai till Decleor aroma-serien efter åratal av testning av olika produkter. Vid tidpunkten var min hy fruktansvärt yt-torr men likväl fick jag då och då finnar och så var det de där ständiga pormaskarna.. Fy. Efter två dagar med Decleor var fnösket och stramheten borta. Efter en vecka var huden silkesmjuk och hade en fantastisk lyster. Jag märkte också att pormaskarna blev mindre och det uppstod inte några nya. Det var alltså ingen besvärlig övergång med sämre hud utan jag kände och såg en stor förbättring tämligen omgående. Lite rengöringslotion på fuktad bomullspad, så ansiktsvatten och till sist en droppe olja morgon och kväll, det räckte för mig. Jag är faktiskt supernöjd! Dessutom doftar serien gott.

  8. Jag köpte två produkter från la roche posay igår och huden känns bättre, inte lika torr och finnarna håller på att dämpa sig. Jag har väldigt torr hud men samtidigt fått många ytliga finnar, antagligen för jag varit så torr. Kan du inte skriva vilka produkter du rekommenderar från märket? Fick inte så bra hjälp på apoteket igår och fick ta en chansning! Men tusen tack för tipset! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *