beverly-hills-hotel-670-1Det nya avsnittet ”Att till slut bli fullkmligt galen” ligger och puttrar rykande färskt på Itunes och ni som har Android lyssnar HÄR: Idag pratar av vi om det sorgliga faktum att den här Bring back our girls-kampanjen i sociala medier förmodligen har noll inverkan, men att kändisbojkotten av anrika Beverly Hills hotel kanske däremot kan få sultanen av Brunei att darra av fasa.  Och så pratar vi en hel del om hur det känns att skriva den här bloggen, och alldeles särskilt de där gångerna när det hettar till. Och så en hel del annat förstås!

0 svar

 1. Jag ÄLSKAR er podd, men om jag bara fick ha en liten, liten önskan skulle det vara att du försökte att inte säga ”liksom” så många gånger. Nu när jag har börjat tänkt på det är det svårt att koncentrera sig på innehållet, utan det är det enda jag hör, vilket är synd – eftersom ni är så grymma!

  1. Jag har lyssnat på alla avsnitt och trots att jag sett andra påpeka ”liksom” flera gånger så hör jag det inte. Jag tror att det är väldigt svårt att sluta använda ett ord som liksom eftersom att man säger det mer eller mindre omedvetet. Kanske är det lättare för lyssnare att fokusera på VAD som sägs mer än HUR det sägs än det är för Cecilia och Johanna att ändra sättet de pratar på…
   Tack för att ni låter oss ta del av era samtal! 🙂

 2. Om ni ska prata om världspolitik och olika trosuppfattningar kanske ni ska ha lite bättre koll? Att analysera sharia och inte ens kunna uttala det är inte ok. Tråkigt, gillar er mycket annars och dig Cecilia särskilt som jag följt i många år. /statsvetare och freds- och konfliktvetare

  1. Fast det var ju inte riktigt så att vi ”analyserade sharia” – det hade ju VERKLIGEN krävt koll förstås, utan Johanna berättade om en bojkott och jag filosoferade kring västvärldens självgodhet i stort. Det är ju inte ett vetenskapsprogram detta, utan ett exempel på hur ett någorlunda vanligt och väldigt oredigerat snack kan låta – även om det så klart hade låtit snyggt att sätta ett perfekt uttal. Kanske på klockren arabiska till och med 🙂?

 3. Guldkant till morgonkaffet! Gillade när du var med i rix på morgnarna för några år sen och blev så glad när jag såg att du hade en podcast! Det är så trevligt att lyssna på er! Bra början på veckan liksom:)

 4. Jag blev så besviken över det Johanna sa om Christer i P3 i ett tidigare avsnitt att jag inte lyssnat på ett enda efter det. Blir nästan lite skrämd av mig själv att ett uttalande som det kan få mig att totalt döma ut en person. Jag ska ge er en ny chans och lyssna på detta avsnitt.

  1. Haha, åh nej! Låt inte våra olika åsikter om Christer komma mellan dig och podden! Glöm inte bort att enligt de allra flesta är det jag som har fel och du som har rätt. Och jag lovar att vi kan tycka om varandra ändå. Och att jag aldrig mer ska nämna Christer. <3

 5. Har läst din blogg i flera och år och alltid gillat dig skarpt men tycker du är ännu vassare i poddform. Gillar när det är mindre eftertänksamt och mer pang på liksom. Och så älskar jag din humor och din fantastiska dialekt förstås! Heja er!

 6. Tycker verkligen om er podd. Ni är så bra tillsammans, det känns som att sitta och prata/lyssna på två vänner. Och så gillar jag din blogg, rackarns mycket – så därför vill jag bara säga att du aldrig får sluta blogga! Eller, det är klart att du får, men inte ännu på ett bra tag iallafall. <3

 7. Gillar podden som vanligt och tycker att ni är väldigt härliga att lyssna på. Det ända jag har att anmärka på är att ni låter väldigt olika högt. Kan ju ifs vara jag som hade något knas någonstans men volymen när du pratade var mycker högre än när Johanna pratade.
  Kram på dig

 8. Jag måste hålla med ovanstående kommentar och tycker det rent ut sagt är vidrigt att ni pratar om exempelvis Sharia lagar som ni inte har en aning om betydelsen av. Jag har gillat allt du gjort hittills och älskat podden men idag stängde jag faktiskt av. Jag uppfattade det inte alls som något reflekterande av annat utan att du driver med mycket, både viktigt och oviktigt i stort. Kommer lyssna igen men ville faktiskt framföra min åsikt då detta kändes obehagligt. Hoppas ni kan se det som konstruktiv kritik.

  1. Ber verkligen om ursäkt om någon tog illa vid sig för att vi pratade om sharia utan att vara särskilt pålästa. Men poängen med diskussionen var ju, som Cecilia redan sagt, inte lagsystemet, utan bojkotten. Och anledningen till bojkotten, som är mycket tydlig. Men en sak som grämer mig är att jag VET hur sharia uttalas, och att det föll bort ur huvudet när jag hade en Hollywood Reporter-artikel och en mikrofon framför mig.

 9. Bra pod, men jag reagerade när ni pratade om alla rasistiska uttalanden där borta som ”inte uppfattas” rasistiska för att de sägs öppet och alla pratar lika illa och fördomsfullt om alla. Den rasismen är precis lika läskig som smygrasism eller marscherande nazister. All rasism bygger på okunskap och inskränkthet och det som händer just nu i Europa med allt fler högerextrema partiers framgång gör i alla fall att jag reagerar när ni istället för att problematisera dessa uttalanden snarare normaliserar dem, och säger att det i alla fall är öppet och inte så tillrättalagt. (Och nu menar jag inte på NÅTT sätt att ni skulle vara rasister eller sympatisera med vad de säger).

  Vidare vill tipsa er om att lyssna på ”En varg söker sin pod”, avsnittet ”smutsig tygkasse”. De pratar just om ”privilegiet” att kunna nära en smutsig tygkasse och hur hon (som har latinamerikanskt utseende) kom till new york och plötsligt betraktades och behandlades på ett helt annat sätt. De pratar lite om samma som ni men från ett annat perspektiv. Tack för mig!

  1. Hej! Nej, det är klart att det är komplicerat det där, men vad jag tror att vi försökte säga är att den typ av rasism som är vanlig här kanske är mindre aggressiv och mer oförstående inför andras kulturer att leva sin liv, och att den varianten på något sätt känns mindre läskig om än inte på något sätt okej. Att olika kulturer och bakgrunder ibland kanske har svårt att förstå varandras val och traditioner är ju egentligen inte superkonstigt utan snarare naturligt. Därmed inte sagt att vi ska vara fördomsfulla eller dömande mot andras sätt att leva förstås, men på ett sätt kanske det skulle göra oss människor med olika bakgrund närmare varandra om man kunde vara mer öppen med att ”så här gör vi, ni gör på ett helt annat sätt, det har jag svårt att förstå men lyssnar gärna” typ. Jag vet inte, men kanske rasism skulle bli lättare att hantera om vi var mindre PK och det var mer okej att inse varandras olikheter utan att för den sakens skull döma. Asch. Jag vet inte ALLS om jag kan förklara de här tankarna, förmodligen inte.

   Sedan är det nog inte så att alla ”pratar illa och fördomsfullt” om alla – det är ju just det man inte gör. Man konstaterar mer olikheter och i sämsta fall kanske att man tycker att de där olikheterna är obegripliga, men det känns ändå inte lika hårt och dömande på något sätt. Sedan finns det förstås alla typer av rasism här också, men det jag menar här är liksom det där ”fikabords-snacket” som ändå har någon slags värme i sig.

 10. Läste ovanstående kommentarer och jag blir så irriterad på de som anmärker ert samtal om sharia, herregud vad folk ska hitta saker att klaga på! Det var ju spekulationer och vanlig diskussion! Jag tyckte det var lättsamt och med en roligt att höra er prata så öppet om allt i allmänhet! Älskar er podd, keep up the good work och ta tjuriga kommentarer med en nypa salt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *