20121123-201113.jpg
Ah. Tacosen ligger i magen tillsammans med julmust och en skvätt vin. Det är fredag och det känns alldeles underbart.

Idag har jag bland annat träffat en kompis och hennes son. Söner är klart underrepresenterade i min bekantskapskrets där de flesta har döttrar. Även min kompis, alltså mamman till den lilla pojken, tycker att det är en rätt märkvärdig grej det här med att han är kille. Hon har två döttrar innan och blev liksom helt paff när den tredje som trillade ut hade snopp.

På tal om snoppar så nämnde hon i förbifarten att den lilla pojken just upptäckt sin. Han pillar på den och tycker att den är en kul grej, och så pratade vi om hur föräldrar i alla tider skrattat och tyckt att det här med pojkar-som-upptäcker-snoppen-fasen är rätt charmigt, men att det åtminstone historiskt varit ett helt annat klimat vad gäller tjejer och snippor där händers-på-täcket stämning gällt ända fram till… ja, vår föräldragenration kanske?

Hur som helst pratade vi vidare om det där med pojkar och snoppar och hur deras pillrande i vissa fall liksom aldrig riktigt går över. Min kompis E: ”Asså, vad är det med en del män? De tror att vi ska tro ”Nä men här går jag och gräver i fickan lite bara” när det inte kan undgå någon att det är ”Nä men här går jag och gosar med bollarna”-upplägg som är den verkliga förklaringen. Eller hur en del äldre män med spelat stor möda men inte så lite nöjda heller, måste flytta runt på vad som tydligen måste vara ett enormt paket innan de kan sitta bekvämt. Eller de där som utan att skämmas det minsta stoppar ner båda händerna i byxorna fram… och rättar till? känner efter så att ingen väsentlig del lossnat? passar på att kela lite med sin snuttefilt snopp? – vilket av alternativen det nu är – en god stund, för att sedan obekymrat sträcka fram tassarna till någon och hälsa artigt. Som om det vore en ära att få sig lite snopp-partiklar till livs.

Tänk om vi tjejer skulle bete oss på liknande sätt? Stoppa in handen under kjolen och rätta till blygdläpparna på mötet? Harkla sig högljutt (så att ingen missar – män är ju så stolta över sina kön) och gnugga muffen fram och tillbaka. Från sida till sida. Stoppa in en hand och ordna lite. Och sen slå sig ner i tv-soffan med släkten på julafton. Eller om vi liksom bara satt så där här-är-mitt kön-och-det-ska-alla-se som en del män gör. Bredbent och med byxor som skär in och inte lämnar något åt fantasin. Om vi bresade ihjäl oss på tunnelbanan i ett kroppsspråk som sa ”Look at my kameltå som jag flexar upp just får you, or DIE!”

Det vore fan nåt det.

0 svar

 1. Hahaha! Oj vad skoj!
  Men har en tjejkompis som har en vana/ovana att hålla sig i brösten. Jättefestligt! Funkar nog också lite som en snutte.

 2. Leeer! kände en kille som ALlTID när telfonsamtal pågick började gräva i byxorna. Fatta att det blev problem om han behövde skriva ett meddelande eller så under tiden.

 3. Åh mins när jag var i en mataffär med min kille och hans kompis å plötsligt ser dem båda två dra sin käraste ägodel. Jag ber dem låta bli detta i mataffären. Men de menar ju på att de är män och det är bara en fullt normal manlig grej och ingenting att skämmas för alls om nån skulle se.

 4. Hahaha! Och just i detta nu när jag ligger här i min säng med maken bredvid, vad gör han? Jo givetvis pillar på snoppen sin! Mycket märklig grej det där!
  Du är helt fantastisk Cecilia! Kameltoe here we come 🙂

 5. Då jag fick en dotter bestämde jag mig gör att jag aktivt skulle försöka få henne lika självklart självsäker som killar är, och jag tänkte att för att få det resultatet så får jag tänka att ”om hon vore en kille så skulle jag/andra…” i olika situationer.
  Så en dag på en släktsammankomst mitt vid kaffet hittar hon snippan, hon sitter mittemot gammelfarmor som får se hela härligheten. (Hon har precis slutat med blöja och ska snart fylla två.) Jag får verkligen hålla mej från ta bort den lilla handen, men är ganska säker på att det bara skulle varit gulligt om det var snopp-pilleri. Fastän jag skämdes otroligt då, ville jag inte lära henne att skämmas för sitt kön. Som tur är blev det där enda gången snippan skulle visas till hela släkten. 🙂

 6. Klockrent! Har två döttrar som du och har tänkt på hur olika det är många gånger. Precis som att snopp-pilleriet skulle vara medfött och omöjligt att kontrollera. För frågan är ju snarare om vi inte kunde vara stolta över kön och ändå inte ha behov av att fläka ut dem i tid och otid. Oavsett snopp eller snippa.

 7. Du är ju bara för underbar! Hahaha
  Jag har ju tre pojkar som verkligen inte skäms för sina pillesnoppar. Dom springer mer än gärna nakna hela dagen med eller utan gäster. Tycker det är ur härligt! Kram

 8. Jag vill beskriva snopp-pilleriet från andra sidan , eftersom jag har en. Snoppen med tillhörande påse är som bekant en känslig och livfull krabat, som sällan ligger still där man la den.
  Ptv eller pth är bara teoretiska begrepp som möjligen används i kalsongreklam, eller om man ligger på rygg. Paketet sitter ofta lite trång till ,kanske i bra kallingar ,men den hårda sömmen i grenen speciellt på jeans , klyver paketet i två ,sällan bekväma delar. Snoppen på ena sidan ock kulorna på andra eller allt på ena sidan eller som värst snopp och en kula på ena sida och en ensam kula på andra. Det är inte så konstigt att män flyttar runt på paketet lite då och då. Det skulle kanske vara bra med någon sorts PH(pickhållare). Begreppet ” The shift” i solsidan är en beskrivning på en sanning då pungen blir längre än snoppen, den blir längre och hängigare med åldern. För att kvinnor skall få en bild av det hela så kanske man kan föreställa sig att ha ett bröst mellan benen utan BH som blir lite längre o slappare med åldern men fortfarande lika känsligt.
  Hälsningar snoppen

 9. Underbart!!Kommer ihåg hur det var när min nu 6 åriga pojk var lite mindre och pillandet började på ”lill lill” som han så fint kallar den och även fått sina lillasystrar att kalla den. 🙂

 10. Nu förstår jag så klart att du inte menar fullt allvar med det du skriver men jag tror inte kvinnor på riktigt kan förstå hur det är att ha en snopp, nu överdriver jag inte det minsta utan det kan verkligen vara jobbigt och jag har många gånger tänkt tanken att det vore skönt att operera bort den. För det känns alltid som den är i vägen och ställer till med obehag, det finns fan inga sköna ställningar för den utan det är bara en fråga om vad som ger minst obehag för stunden.

  Sen syns den ju igenom byxorna när man bär vissa plagg, nojan över att konturerna kanske är lite väl avslöjande kan få en att lite diskret försöka rätta till det hela genom att dra lite i byxorna eller via fickorna, det är ju inte så att vi går runt och smygrunkar och kvinnohatar samtidigt som du verkar vilja få det till tror du verkligen vi håller på med den för att det roar oss? =) Ganska typiskt dagens kvinnor att överanalysera en enkel fråga och få det till att män försöker skylta med sin kuk för att förtrycka er stackars kvinnor, ta av dig offerrollen och slappa av istället min vän, inse att rättandet osv handlar om att lindra ett obehag och försöka skyla vad som syns, så enkelt ligger det till med den saken och och tro mig det är inget man vill att någon ska se =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *