Opera och fislukt

B90A4104 2Var hemma med Rio igår, hon var snuvig och lite hostig, men mest av allt var vi kanske bara sugna på några timmar för oss själva, hon och jag. Vi låg i sängen och slappade, kollade youtube-klipp och killade varandra mest hela dagen – med undantag för en liten avstickare till trädgården när Rio bestämde att hon vill ha picnic och att vi skulle äta jordnötssmörsmackor och dricka äppeljuice. Så så fick det bli.

Det är fint att vara ensam med en unge i taget i bland. Det är bara då, och kanske vid läggdags, som man får reda på detaljerna. Igår fick jag till exempel bland annat veta att Rio gråtit tre gånger i skolan sedan hon började nya junior kindergarten-klassen för ett par veckor sedan. En gång för att hon saknade mig, en gång för att hon fått en makaron i skon och inte kunde få ut den (”Men du kunde väl be en fröken om hjälp?, föreslog jag. ”Nääää. Jag ville kunna själv”, svarade hon. Förstås. Världens mest självständiga lilla unge) och en gång för att hon släppt en liten prutt som någon annan i klassen påpekade luktade äckligt och allt detta plus att fislukten ”aldrig ville gå iväg” blev så beklämmande att det till slut ledde fram till den tredje gråten.

Fredagen blev inte direkt sämre för att den avslutades med att jag och Per tog min midnattsblå Mercedes cabriolet 1979 till downtown och såg min favoritopera (ja, utan att vara en operaexpert på något sätt kan jag ändå säga att jag har en sådan) Verdis ”La Traviata” med operans konstnärliga ledare Placido Domingo i rollen som Alfredos ångerfulle far.
 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Kristin

  Du är så söt Rio så hälften vore nog.

 2. Profilbild för Karriärkvinna & mamma

  Det låter som en helt underbar dag! Må så gott fina du!

 3. Profilbild för Hanna

  Nä nu ville jag gråta rakt ut, det är så himla fint med små barn och deras funderingar.

  (Tusen tack förresten, jag mejlade dig med frågor om Farsta strand för ett tag sen och fick så snabbt och gulligt svar. 1 december flyttar vi dit.)

 4. Profilbild för Therese
  Therese

  Hej, inte relaterat till detta inlägg, men jag vill bara tacka för en ”i det stora hela” jätte trevlig blogg! Då jag också bor i USA vill jag särskilt tacka för att du delat med dig av upptäckterna av Siggi’s Swedish style filmjölk och butter maker:n. Frukosten är galet god här hemma nu. Hoppas jag kan gengälda dig genom att visa hur jag förvarar mitt hemmagjorda smör; Le Creuset ’Butter Crock’ http://www.lecreuset.com/butter-crock. Den är verkligt bra. Tack å hej! /Therese

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Men åh! Tack! Och tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *