Orimligt i nya podden

2013-11-18T183442Z_1_CBRE9AH1FLY00_RTROPTP_3_SPORTS-US-SOCCER-WORLD-ZEALAND_JPG_475x310_q85

”Det är orimligt” heter senaste avsnittet av Blankens Swanberg. Ett favoritcitat från ett av mina absoluta favorit-youtubeklipp. Skrattar så att jag gråter varje gång jag ser detta. Så konstigt ord att fullkomligt tappa det på ett ord som orimligt? Nåja. På tal om att tappa det, så är det kanske lite vad jag gör i dagens podd när vi snackar fotboll. Ja. Fotboll förenar. Ja. Alla kan spela fotboll. Ja. Fotboll är lycka och gemenskap för många – men på den högre nivån där vi hamnar när vi pratar om den fotboll som pågår denna sommar så är det ändå – ORIMLIGT! Pengarna! Korruptionen! Samhällskostnaderna! I min värld känns det helt enkelt ORIMLIGT att fotbollen fullkomligt oomdiskuterat får ta denna plats. Herrfotboll alltså. Mansfotboll. För visst finns det damfotboll också, men damfotbollsvåld hör man sällan talas om? Heller inte om damfotbollspelare som får pengar till ett belopp av ett mindre lands BNP för att…eh, byta lag? Är det inte ORIMLIGT ändå?

Också den här killen, Mexikos coach Miguel Herrera som alla plötsligt älskar att älska. Honom pratar vi inte om för jag visste inte ens vem han var när podden spelades in. Och eftersom jag piskat upp ett fotbolls-ret nu kan jag inte ens försöka gilla honom eller hans känslor och yviga gester. Jag kan bara se en man som dyrkas för sin stora personlighet, men tänka på att den kvinna som med ett lika ofördelaktigt yttre (om man nu tycker att han har det, men någon Abercrombie & Ftch-modell kan vi väl vara ense om att han inte är?) och ohämmade känsloliv hade åkt rakt ut på avbytarbänken och utfryst och oaccepterad fått sitt där och glo resten av sitt ensamma liv. Jag har fått fotbollsfeber. Men inte den behagliga sorten. Det och ett par saker till får ni på ett litet silverfat som ni laddar ner HÄR om ni gillar Itunes eller om ni är Android-användare eller bara vill lyssna på nätet – HÄR.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Mia
  Mia

  Oh, no! Nu blir jag orolig över att jag kommer bli ilsk av dagens podd… Jag är en såndär fotbollsgalning 🙂

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Närå, det tror jag inte. Alla tycker väl olika bara!

 2. Profilbild för Emma
  Emma

  Kunde inte ha sagt det bättre själv!!
  Förståååååår inte denna hype över fotboll. Och att det dessutom inte alls är samma med damfotboll gör mig arg. Ska det hypas så ska det hypas över båda! 😉

 3. Profilbild för Sophie
  Sophie

  Hahaha det ar i samma liga som den har. Har varit pa repeat mangen gang.

  https://www.youtube.com/watch?v=uWd9Rso0aq0

 4. Profilbild för Elin
  Elin

  Med tanke på att detta inlägg. Vad tycker du om att din syster inte ger lön till vissa av sina anställda? Unga tjejer och killar som ska åka till New York, utan lön och vara hennes assistenter.

  1. Profilbild för Sophie
   Sophie

   Mitt forslag ar att du hör av dig till din namne och fragar. Har i USA ar det vanligt med interns, dvs de jobbar gratis och far arbetslivserfarenhet och kontakter, och förhoppningsvis leder det också till anställning.

 5. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Stör mig PRECIS lika mycket över detta och tycker även att musikvärlden utgör samma fenomen – dvs där kan råda helt olika villkor, bara för att det gäller MÄN. Tänk t ex en sunkig gammal dam som sitter och gnäller fram låtar. Hade hon fyllt en arena? Nej. Men Bob Dylan (bara för att ta ett exempel, finns ju massor) gör det. ORIMLIGT!!

 6. Profilbild för Karin
  Karin

  Underbara du, KUNDE inte hålla med dig mer!!!!! Tack för du är så jävla klok och för du orkar ta upp alla dessa skeva saker! Kram

 7. Profilbild för Mia
  Mia

  Efter att ha lyssnat på podden (som jag ÄLSKAR) så är jag glad att jag inte blev tokarg av ert fotbollssnack, något jag annars har lätt att bli eftersom det finns mycket fördomar om främst oss supportrar. Vill dock påpeka att det finns ganska många tjejer som också lever för att kolla på (herr)fotboll. Vi går hela familjen, fastrar, farbröder, kusiner, syskon och småbarn på alla AIKmatcher.. Och det är min familj inte ensam om. Supermysig grej som det tyvärr aldrig skrivs om i media.
  Är insatt i det mesta om allsvenskan och nu såklart VM, vilket skrämmer ganska många män, jag som tjej ska ju inte se fler matcher än en man.. Och definitivt inte kunna mer än dessa VM-fåglar (typ din man). Rätt fördomsfullt och jag blir överlycklig varje gång jag träffar andra än min man som tycker det är coolt och inte skrämmande.

 8. Profilbild för sarah
  sarah

  I tidigare poddar har du pratat fint och insiktsfullt om att göra slut. Jag kanske står i begrepp att göra detta. Slut med en himla fin människa jag varit ihop så länge med. Vi vill så olika saker, det går liksom inte längre. Hur fasen gör man..? Hur gjorde du? Kanske att ett inlägg vore fint. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *