På Googles kontor (undrar om jag åker upp i sökresultaten nu efter den rubriken?)

B90A2690B90A2675Förutom att ha upptäckt att Blankens ”The Rebecca” (som släpps nästa vecka)  är den perfekta partnern (eftersom den är ganska nätt, men ändå har en liten platåig sula liksom) till alla de där lösa, långa härliga pyjamasiga byxorna som frestar så med all sina härliga komfort men är så OMÖJLIGT svåra att para med vettiga skor – har jag idag även 1. Umgåtts mycket med minsta och knasigaste barn. 2. Hälsat på min kompis som jobbar på Google på hennes kontor. Och det var mycket spännande. Är så fruktansvärt nyfiken på det där företaget som styr vår liv knappt ens utan att vi vet om det (obs, ej min kompis ord – det är egna spekulationer) och som är kanske den största (och läskigaste? Men samtidigt extremt välfungerande) maktfaktorn i världen just nu. Min lycka över att man fick gratis mat och cola light i matsalen. Rios lycka över att kunna gå och plocka fritt bland glassarna ur glassboxen efter maten. En replokal där medarbetarna på arbetstid uppmuntras att sticka ner och jamma om de får lust – bara en sån sak (rena Framfab IT-bubblankänslan här för er som var med i Stockholm under sent 90-tal när skvallret om den otroliga lyx som försiggick där var den stora snackisen bland oss andra som jobbade som vårbiträden och kanske i bästa fall dejtade någon kille som kände någon som jobbade där.) Fast just det där tycker jag är underbart. Arbetsgivare som ger sina anställda frihet och förtroende – det är framtiden det!

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för mamma mu

  Håller med Dig Cecilia, den låsta kontorsstrukturen som byggts på en man inom industri och byggarbete fungerar inte år 2014. När kreativitet och innovation är högvaluta medföljer naturligtvis frihet och förtroende, grundpelare inom dessa segment.

 2. Profilbild för mamma mu

  Vill tillägga år 2014 och framåt bygger vi arbetsstrukturen utifrån en mamma mitt i karriären som inte vill försumma sina barn som samtliga karriärförträdare. Gud vilket fattigdomstänk att tro att man måste sumpa barnens uppväxt samt att det dåliga samvetet och offermentaliteten ”tiden kommer aldrig tillbaka” är obligatorisk senare på ålderns höst. Heja Cecilia, du är en förebild som med stort handingsutrymme bygger din framtid med barnen ständigt inom räckhåll.

 3. Profilbild för Malin
  Malin

  Snygg du är! Håller med! Mer frihet åt de anställda. Jag som arbetar åt Landstinget Dalarna är minutiöst kontrollerad av en stämpelklocka. Stämpelklocka – vilket jävla påhitt! Blir arg bara jag tänker på det. Man kan ha jobbat som en demon, tagit emot fullbokat (oftast även extrabokade) antal patienter på en dag men om du går 5 minuter innan din sluttid dras det av.

  1. Profilbild för mamma mu
   mamma mu

   Stämpelklocka känns väldigt passé, men respekt till er som verkligen gör era jobb. Själv har jag erfarenhet av politiker och har sett helt förkastliga saker för där finns ingen stämpelklocka men skulle behövas. En person som inte gjorde något på jobbet, sms:ade: jag blir hemma den här veckan, gick på lunch med politikerkollega och kom tillbaka berusad, dolde med tuggummi men jag märkte genast. Fy fanken för att fuska upp skattepengar utan att jobba men med full lön.

 4. Profilbild för R
  R

  Bara att komma & hälsa på oss i Silicon Valley el SF nästa gång!
  Google är min vardag så det är inte lika spännande för mig men det är kul att se & göra andra glada!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *