I våras sprang jag på min kompis Malin, hon är i och för sig alltid skitsnygg, men den här gången var hon alldeles extra jävla skitsnygg. Det gick liksom inte att sätta fingret på vad det var – det liksom bara fanns där. Jag glodde på henne en god stund innan jag listade ut hemligheten: ögonfransarna. De var långa, fylliga, flirtiga och… alldeles äkta. Jag tänkte att det är precis det där lyftet man vill ha. Alla kurer, behandlingar, manikyrer, peelingcremer, ansiktsmasker och sånt man testat och hoppats, hoppats på att någon slags mirakel ska infinna sig och bidra med den där osynliga magin. Fast det gör ju sällan det. Men det här med fransarna. Shit vad snyggt det var alltså. Nu var ju dock inte Malins fransar precis så där äkta som de såg ut vara. Hon hade gjort en förlängning. Det har jag också testat en gång tidigare (jag har jobbat på olika tjejtidningar i många år, och när man gör det får man testa precis allt i skönhetsväg, jag lovar) men då blev det hårda svarta knortar där fransarna limmats dit, och det skavde och sved. Det gick inte att klia sig i ögonen och inte såg det särskilt snyggt ut heller. Men Malin fransar var inte alls sådana.

FÖRE:

Så. Jag bokade tid på stället där Malin varit några veckor senare och gick därifrån och kände mig tamejfanken snyggare än jag någonsin gjort förut. Och sen var jag förstås fast. Man behöver fylla på där fransarna ungefär var femte vecka och jag gick lydigt hela sommaren. Det var helt fantastiskt. Jag sminkade mig inte  överhuvudtaget på typ fyra månader. Fransarna gjorde liksom jobbet, och jag kände mig helt glamourös i såväl pyjamas som med klackar och coctailklänning. Men. Någon gång mot slutet av sommaren skulle jag gå och fylla på igen och det var då Thobias, killen som fixat det åt mig varje gång tidigare, meddelade att han skulle sluta. Så nu var det sista gången. Så vida jag inte ville gå till någon annan vill säga. Men det ville jag inte. Tänk om jag skulle åka på såna där hårda kli-knortar igen? Thobias – eller inte alls fick det bli.

Jag har saknat mina tjusiga ögon, men motvilligt vant mig vid de gamla vanliga fransarna. Men. Så hörde jag förra veckan att Thobias startat eget – och då var jag så klart snabb som en vessla att boka tid. Han är en ändå en fucking jävla wizzard of ögonfransar. Jag lovade mig själv att skippa manikyr, ansiktbehandlingar och dyrt smink – från och med nu går hela min fåfängebudget till ögonfransar.

EFTER (och helt osminkad)

Så. Är ni nyfikna på fransförlängning – gå till Thobias, det finns inte en jävla chans i hela världen att ni blir besvikna. Jag sa till honom att jag tänkte tipsa er läsare om hans skills, och lovade han att om ni hälsar från mig när ni ringer och bokar tid så ger han er en finfin rabatt. Här är hans hemsida!

 

 

 

 

0 svar

 1. Jag gjorde också det där i Malmö innan vi flyttade i vintras. Var också sjukt nöjd med resultatet, det kändes väldigt fräscht. Sen flytten har det varken funnits tid eller pengar men det kanske är dags att satsa igen 🙂
  Kram!

 2. Önskar jag också kunde besöka Tobias. Alla fransar jag sett på kompisar har varit stora och stea med fula hål som glipat efter några dagar/veckor så jag har totalvägrat att prova. Nu vill jag testa.

 3. ´Guu vilken fin hårfärg du har, själv e jag ljushårig men vill ha en förändring, finns den o köpa på ica tror du 😉
  snälla berätta vad den kan heta färgen, helt underbar 🙂

 4. Litet väl mycket pengar att lägga ned på utseendet eftersom man måste fortsätta med det sedan vart 4:e vecka tycker jag men fint på dig blev det ju. Så det är nog inget för mig. Har däremot funderat på att köpa en sån där kräm som ska förlänga/förtjocka ens egna ögonfransar.

  Skulle vara intressant att se hur dina fransar ser ut efter en 3-4 veckors slitage.

 5. När dem lossnat, testa NEULASH eller Revitalash och du får galet långa ögonfransar på ca 4 veckor. I början växer det lite ojämt, men helt plötsligt är alla lika långa och galet snygga. Jag får så mkt kommentarer om mina ögonfransar av både kända och okända människor och då jag jobbar med mode och make, träffar mkt make up artister etc, och alla hoppar högt då vet jag att det är på riktigt. Det är ett serum som vad jag förstår förlänger livskraften hos hårstrået så att det växer mer och blir längre. Du sätter på det en gång om dagen som en eyeliner i sex veckor och därefter 2 ggr i veckan för att bibehålla effekten. Fantastiska resultat jag lovar!

 6. suckade uppgivet när jag såg ditt inlägg… sånnt där är väl bara för stockholmare… MEN sen gick jag in på hans sida och såg att han jobbar i Säter oxå… det är ju bara 2 mil dit JIPPIIIIIIIIIIIIIIII vi lantisar kan oxå få fina fransar
  tack för tipset : )

 7. Skitsnyggt! Förstår att du fastnat. I vår lilla stad finns det inte ens… Men det är ok för det enda jag faktiskt är någorlunda stolt över är just mina ögonfransar. Som på efterbilden när mascaran är på.

 8. Men helvete då (förlåt för att jag svär, men jag måste faktiskt :p) att man inte bor i Stockholm. Himla snygga fransar! Skulle gärna vilja ha sådana själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *