Det där med fattig hårväxt de första barnåren är ett släktdrag på både min och Pers sida, så att vi skulle få barn som var annat än skalliga har liksom aldrig varit aktuellt. Och att det skulle dröja innan det började växa var heller ingen överraskning. Mot den bakgrunden är det alltså en stor dag idag, när Bonnie för första gången har håret i tofsar. Det var hon själv som befallde att jag skulle ordna Pippi-tofsar. Först satte jag dem liksom bak, i nacken. Där har hon faktiskt jättemycket hår och det blev hemskt gulligt med tofsarna. Men när hon gick och tittade i spegeln såg jag besvikelsen växa, och till slut grät hon. Högt. Hon tog på tafatt på tofsarna bak och förklarade genom sin oerhörda sorg att tofsarna inte skulle sitta ba-ha-ha-ha-haaaak, snyft, gråt, hulk. Utan på siiiiiiiiiiiiiiidorna. Som på Pippi. Jag försökte först förklara att hon ju inte hade så mycket hår där. Än. Men det var förstås en helt lönlös idé, istället fick vi så gott vi kunde samla ihop håret från nacken med de tunna, tunna slingorna på sidorna – och vips – Pippitofsar. De sötaste små mini-Pippi-tofsarna man sett. Åh. Lilla hjärtat. Fina lilla rara hjärtat.

0 svar

 1. Underbart söt! Min lilla fröken ville också ha tofsar. Flätor var det hon menade egentligen. Vilket inte var en lätt uppgift då vi också är av det lite skalliga släktet till sissådär 3 års ålder. Men det gick, blev väl två varv, man anade att det var en början till fläta. Men jag tror aldrig hon varit stoltare!

 2. gullig unge!
  bra att ni skaffat en bättre bilstol, i denna kan hon sitta tills öronen är i jämnhöjd med stolskanten alltså ca 4 år. att hon får böja benen gör ingenting!

 3. Sööötis Bonnie!! Jättefina Pippi-tofsar har hon ju. Om hon är Pippi-tokig förutsätter jag att ni var i Kneippbyn på Gotland och kikat in i riktiga Villa Villekulla?? Om inte så bara mååååååååååste ni göra det…By the way; vad lik hon är dig Cecilia på den här bilden. Jättefint!

 4. Hej! Vid idétorka på inlägg nån gång vore det väldigt kul om du skrev om hur det är att få barn sent på hösten/början av vintern… vad behöver man? väntar en liten novemberbebis o börjar fundera på vad som behöver inskaffas… t.ex. overall? eller räcker det med åkpåse? eller är åkpåse överskattat o klarar man sig med täcke? Vore kul att höra lite tankar o få lite tips…
  Tack för en grym blogg!

 5. Jättefina Pippitofsar, hon är bara för gullig din Bonnie.
  Trevlig helg Cecilia och tack för din helt underbara blogg.

 6. Jättesött! Min tvååring vägrar tofs, hon har så trassligt hår så jag tycker det hade varit väldigt behändigt med tofsar. Hoppas hon ger sig när tvåårstrotsen läggs på hyllan!

 7. Så himla söt. Och du är så otroligt rolig cecilia, tack för skratt när jag har tråkigt och jobbar natt…….kollade igenom bloggen ganska långt bak i tiden och läste att du bott i Prag, berätta!!!

 8. Jag gillar din blogg! Och du och dina ungar är så vackra. Och så inspirerar du mig med din stil. Det var bara det jag skulle säga. Ha en bra dag!

 9. Supersött med pippitofsar! Längtar tills jag kan göra tofsar och flätor på min tjej 🙂 Fiskbensfläta kan ju vara det absolut finaste ever!

  Ok, jag började kolla på Dexter den där timmen då lillan vilar mitt på dagen. Nu är jag helt fast! Har på 1,5 vecka sett 2 säsonger!! Alltså legat vaken halva nätterna för att streckkolla. Kanske mindre smart men va fan, extra starkt kaffe nästa morgon kompenserar bristen på nattsömn 😉 Bra är det iaf! Men jag måste ändå säga, trots att jag är sjuksköterska och van vid blod, att varenda mord är otroligt vedervärdigt… Men hela handlingen är skitbra ju! Än så länge iaf 🙂

  Trevlig helg!

 10. Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Vad fint det blev, bra val av lilltjejen att ha dem på sidorna
  som pippi tycker jag!!!
  Tack för en jättefin blogg, med kul inspiration!

 11. Så sött med tofsar 🙂 Ser fram emot när min lilla tjej också får lite hår att pyssla med. Nu är Lovisa bara 4månader så det är mest spridda hårstrån ännu <3

 12. Hej 🙂 Måste berätta att jag var på ME& I party hos en väninna idag. Vilka läckra kläder du designat! jag gillade verkligen en av tröjorna och kanske kan det bli en sån till ett annat tillfälle. Idag var det dotterns tur att få en klänning i cerice som du också fixat 😉 Helnöjd och väntar med spänning på att få hem grejerna. Ha en bra dag!
  / Lina

 13. Satt precis och läste detta inlägg när min snart 2 år gamla Noah kom och tjuvkikade… Jag frågade honom om han tyckte att Bonnie var söt: ”Mmmm” svarade han, ”Bonnie”. Det ska börjas i tid, de är för härliga!! Jättefina Pippi-tofsar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *