Bonnie föddes sju dagar efter utsatt datum. Det gör säkert den här bebisen också. Ändå kan man så här i vecka 38 inte låta bli att börja fundera kring och litegrann hoppas på att kanske, kanske blir det tidigare den här gången? Men någon väska vågar jag inte packa. Inte på riktigt i alla fall. För då kommer bebisen definitivt komma minst två veckor sent. Däremot gör jag små listor på bra-att-ta-med-saker i huvudet. ”Råkar” ställa en härlig duschcreme och body lotion på en särskild plats (som av en händelse bredvid de små babykläderna som jag plockat fram) i tvättstugan, så att jag snabbt kan få med allt. Om vi skulle behöva sticka iväg. Vilket vi säkert inte behöver göra än på typ en månad. Får jag påminna mig om. Inte jinxa nu. Inte jinxa.

I den där lilla högen med saker som jag ”råkat” samla ihop inför en eventuell BB-resa har jag också lagt en ny skitsnygg amnings-behå. Har jag berättat om den jag hade förra gången? Ärvd efter min syster, noppig och och ocharmig efter två kusiners ammande. Att det dessutom gick otäckt många veckor innan jag kom iväg och kunde skaffa en ny, en till, gjorde att den till slut stank. Surt. Supersnuskigt. Usch. Den här gången är jag bättre kittad.

Amnings-behå med matchande trosor från Elle Macpherson intimates. Inte nerpackad. Nej då. Den bara ligger där. Omifallatt. Behån alltså. Trosorna får kanske ge plats för en mer rejäl modell i början, men visst är setet fint?

0 svar

 1. Skitsnygga! Men om jag minns rätt, (nu är det snart 6 år sedan minstingen kom) så är man främst ute efter något bekvämt när man är nyförlöst, de bindorna man tvingas ha t ex är ju inget man skojjar bort eller trycker ner i spetstrosor precis? Så jag intar en skeptisk hållning till snygga undisar iaf de första 6-8 veckorna…

 2. Ha ha, just det, såna där trevliga små detaljer ja… Men behån är oavsett fullt fungerande från första stund. Fantastiskt skön!

 3. Tycker det är skitsvårt att hitta fina, bekväma amningsbh i sverige! Särskilt om man har ganska små bröst. Helt omöjligt att hitta något hudfärgat tex. Några tips!

 4. Jättesnygga, men spetstrosor… på BB? Om du lyckas matcha fött-barn-binda med spetstrosa… ja då är nog allt möjligt… Lycka till och hoppas att allt går fint!

 5. Såg precis att Kavat kängorna finns på Ellos. Skynda för det var bara 37 kvar. Finns ju massa koder som ger superbra rabatter. Just nu ger 228302, 50% på en vara. Jag har redan köpt till mig så nu vågar jag tipsa om det!

 6. Cecilia, jag tycker du ska packa väskan! Sen kan du alltid packa om den åtskilliga gånger innan avfärden till bb. Ett orosmoment mindre. Lägg ner lite gott snarr bland spetsen. Massa lycka till. Snart är du två barns morsa.
  Från en mamma till en annan.
  M*

 7. Packa väskan du Cecilia för du vet väl att det kan gå undan med barn nummer 2? Speciellt när de kommer tätt efter 1:an.

  Jag har 1 år och 10 månader mellan mina barn. Med första tog det hur många timmar som helst. Med andra barnet vaknade jag med lite svaga värkar vid 00.30, värkar som snabbt ökade på. Jag var öppen 8 cm när jag kom in på förlossningen 01:45, och hann vara på förlossningen en timme innan hon föddes. 🙂

  Snabba ryck och en aning överrumplande eftersom jag var beredd på en liknande förlossning som med första barnet. Men skönt ändå efteråt för man var ju pigg och alert när man inte behövde kämpa så länge.

  Lycka till och jag hoppas på en liten bloggbild och hälsning från BB!

 8. Åh så tjusig! Jag är oxå i v 38, beräknad till den 25:e.
  Men väskan står packad sen nån vecka tillbaka, men man kanske skulle packa upp den så bebben kommer 😉 Det är vår 3:e bebis så man tycker ju att den borde vilja komma ut snart. 2:an kom 1 vecka efter utsatt tid och det var den värsta tiden i mitt liv, trodde nästan att jag blivit lurad, att det inte fanns nån bebis i magen…..Kramar

 9. När är lillans ankomstdatum? 😉 Själv har jag den 22:e okt och har börjat tänka på att packa väskan.. men inte riktigt kommit dit än. Jag slutade jobba i fredags och ligger mest i soffan nu och sover.. passar på medan storasyster får vara heltid på dagis 🙂

 10. Tips på amningsbehå!

  Även om de flesta önskade tips från Cecilia själv, så kan jag inte låta bli att ge mitt – åk om ni har möjlighet till Ullared och köp några på Gekås. 99 kr/st, finns både i svart och vitt. Inga sömmar som skaver, mjuka och sköna. Dessa kan varmt rekommenderas. De är dessutom av väldigt bra kvalitet!! Brukar inte köpa kläder till mig själv där annars, men just dessa var helt underbara. Letade frenetiskt efter bra behåar när min stora tös var liten, men näe… men nu när jag ammat min lilla tös har dessa varit behåar varit på dag som natt….

 11. Bra tips! Har själv letat amningsbehå men bara hittat fula ”tant”-varianter. Ska genast kolla in denna.

  Jag är beräknad till den 1:a nov och jag har börjat packa väskan men det är svårt eftersom det är första barnet. Vad ska man ha med sig? Har packat barnkläder och en sån där ris-påse som man värmer som jag kan ha till smärtlindring.

  Måste säga att det är kul att föja din blogg eftersom du som jag bor i Stockholm och ska ha barn ungefär samtidigt. Kul att följa någon som går igenom samma sak som en själv även om du nu gått igenom det tidigare. Ingen av mina nära kompisar är på gång med barn så har liksom ingen att jämföra krämpor, dela oro och glädje med så då är det ju kul att man kan göra det på nätet 🙂

 12. Mkt snyggt! För oss kom babyn för tidigt så vi hade inte packat nån väska men det var ju ingen big deal. Min man rafsade bara ihop mina papper, min necesär, mina mjukiskläder + underkläder och ett set käder till babyn på några minuter medan jag profylaxandades för fullt. Sen drog vi till förlossningen och födde barn. Gick bra det med! 😉

 13. Lycka till med förlossningen! Själv fick jag mitt tredje barn för 2 veckor sedan – 2 timmar efter första värk var hon ute efter ett akut kejsarsnitt, 3 veckor tidigare än beräknat. Ibland går det undan! =)

 14. Men så fint! Hade jag hittat såna när jag ammade så kanske det hade vart värt att försöka ett tag till… 😉 Jag var SÅÅÅÅ less på mina i fult tyg. Stank och var noppriga gjorde de också efter 3 månader trots att jag köpt dem själv. Ursch. Jag började använda mina vanliga istället och vek upp och vek ner och pulade och donade istället.

  Hoppas det finns nå liknande sen när (om) det blir dags att skaffa våra tvåa!

 15. Var beredd 🙂 Vår första son lät oss vänta 16 dgr förbi utsatt datum……låååång väntan. Pojke nr. två tittade ut en vecka före utsatt tid. Det var vi inte alls beredda på…Skönt var att omgivningen inte alls hängde med och jag slapp alla ”men har du inte åkt till BB-samtal”
  🙂 Men jag hade väskan packad, jag bara är sån. Stort Lycka till / Kram

 16. hihi, härligt snygg du verkar va på BB 🙂 Själv hade jag bara nättrosor med gigantiska bindor. BH behövde jag knappt tänka på eftersom ungen var som klistrad vid brösten och när hon inte gjorde det tyckte jag det var nån sköterska tiit som tätt som var och klämde på dem. Jag kom ihåg hur skönt det var att komma hem!

 17. Snygga underkläder. Själv hängde jag i amningslinne & hööööga Lindextrosor & förnedrande kasslertrosorna första veckorna. Ofrivilligt snittad (m båda) så låga snygga trosor funkade inte. Skar oskönt in i såret. :-S
  Ohhh… Blir alldeles pirrig när jag läser om väskpackning,. Det är sååå spännade & as dryyygt på upploppet. Själv packade jag väskan i v38 och hon föddes i v 41+5 (och detta va 2:a oxå). Mysbrallorna jag packat hann lånas massa gånger & bli urtvättade innan jag äntligen hasade runt dom på BB & Godiset blev uppätet och nyinköpt flera gånger om oxå. :-S
  Så vad du än gör PACKA INTE! Lägg små högar här & där och skriv en lista. Dom luktar till sig föräldrar som är ”redo”.

  BTW… SNYGGT omslag på MAMA:s Gravid Bibel. Såg tidningen men hör inte till målgruppen längre så den är inte läst. 🙂
  Lycka till & hoppas du slipper övertid.

 18. Jag är i vecka 38, hade inte packat nåt, så i söndags klockan ett på natten gick vattnet,,,var bara att slänga ned nåt i en väska, kasta in storasystrarna i bilen, be sambon slänga av mig först på sjukhuset, innan han dumpade dem hos farmor, sen kom han lagom tio minuter före bebben kom ut… Vad är sensmoralen av det? Hade jag packat, hade han kommit tidigt då liksom? Gör vad som känns rätt…Lycka Till

 19. Sjyssta! Antar att de inte kommer från affär i Sverige? Jag undrar lite över storlek, tar man samma som man har nu (v39)?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *