Om ni bor i Stockholm, och kanske synnerhet söder om Stockholm kommer här ett litet utflyktstips. I söndags gick vi ner till promenaden som går runt sjöng Magelungen precis där vi bor. Sedan följde vi den en liten bit och gick sedan över bron mot Huddinges kommungräns, och promenerade någon kilometer tills vi kom till stallet Ågesta. Där har de barnridning på söndagseftermiddagarna (man ringer och anmäler sig inför varje helg och får rida en halvtimme med ledare utan att behöva gå en hel termin, från två år typ) och en härlig caféteria (obs! tar bara kontanter) som serverar hemlagad och ekologisk mat. Kottarna mulade i sig fluffiga fina pannkakor med hemkokt sylt och vi åt blomkålssoppa och bröd.

Så. Fin promenad som följs av stallvistelse samt att man får titta på djur och ibland även rida. Dessutom god mat som äts medan man tittar på hästarna i ridhuset = toppenutflykt som uppskattas av alla familjemedlemmar!

In the pocket baby-Camilla skickade för ett tag sedan en prototyp på selen vi håller på att ta fram, och nu håller vi p att testa den för fullt.. Meningen är ju i första hand att man ska kunna använda den till exempel i barnvagnen eller i kundvagnen – men – vi har ju tidigare här i bloggen diskuterat att utrusta selen med möjligheten att kunna koppla på ett band där bak. För att kunna ha bättre koll i till exempel folksamlingar eller på trottoaren. Var också exemplariskt att använda i stallet kan jag meddela. Då kunde Rio trava omkring och utforska på egen hand, och så smög jag lite diskret bakom, redo att stoppa henne med hjälp av bandet när det började kännas som att hon gick lite läskigt nära hästarnas bakben.

Så. Sel-modellen är väl mer eller mindre färdigutvecklad och klar. Spännande!

0 svar

  1. Tack för tipset om utflykt! Det ska jag absolut testa, vi bor väster om stan m vad gör det:-) dubbel utflykt helt enkelt.
    Gärna fler sånna här tips!

  2. Ojojoj, här ser man ju tydligt hur begränsad Rio känner sig, INTE bra!

    Behöver jag skriva en smiley för att tydliggöra min ironi?

    😉

    Bra utflykt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *