Pilates du kan göra hemma

Ibland åker jag ända till Hermosa beach för att träna pilates med en tjej som heter Leila. Hon kommer från Bosnien och flydde hit under kriget på 90-talet tillsammans med sin bror, brorsan stack tillbaka men Leila blev kvar här – inte för att allt detta spelar någon roll, men det är alltid spännande med folk som har en historia.

Hur som helst – jag tränade mitt första pass efter graviditeten i torsdags. Leila kan det här med post graviditet-kropp och träning så det kändes fullkomligt tryggt att lägga sig i hennes händer så att säga. Det var helt ofattbart skönt. Som att kroppen rättade ut sig och tog ett litet litet steg mot att bli sig själv igen. Jag kunde liksom andas efter och lyckoendorfinerna rusade som galna i kroppen.

Hur som helst – Leila har youtube-kanalenen Fit Pilates med flera korta pilates-pass som funkar bra att göra hemma och utan särskilda redskap. Är ni sugna på att testa pilates, eller redan är erfarna men behöver inspiration för hemmaträning tycker jag att ni ska kolla in dessa!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Petra

  Pilates är underbart. Jag testade på det för första gången i höstas och blev kär. Synd bara att studion jag gick på inte tillät människor att utvecklas så efter 7 ggr blev jag utestängd med kommentaren att jag var för duktig. Nu försöker jag hitta tillbaka till glädjen för pilates och hoppas så småningom hitta en ny studio eller startar egen där givetvis alla är välkomna.

  1. Profilbild för Lina
   Lina

   Fina Hermosa beach! Testat ett lunchställe som heter Gum Tree shop and café? Ett par gator upp från stranden. 238 Pier Avenue. Mitt favvis när jag va där! Perfekt efter ett pilatespass! Kram

 2. Profilbild för C
  C

  Hej!

  Den här kommentaren hamnar helt fel men jag hoppas att det är ok. Tack för en underbar pod och blog! Och för ett fantastiskt skomärke, om det går och du kan och vill så tror jag att vi är många som tycker att det är supersvårt att matcha skor utan klack med snygga jobbkläder. Det är åtminstone en mycket återkommande samtalsämne hos oss på jobbet, att vi är många som av olika anledning inte kan ha skor med klack eftersom vi står mycket vid skrivborden men att det är så himla svårt att matcha låga skor med snygga jobbkläder. Så himla lätt att hamna i en tråkig ballerina till allt-fälla, och ballerina är inte ens skönt (som regel inte uppbyggda), så har du några superknep för att matcha bekväma lågskor med snygga jobbkläder så dela gärna med dig:-)

  Du är otrolig precis som du är lycka till med allt!

 3. Profilbild för Carro
  Carro

  hej Cecilia! Åh vad kul med detta tips, är inbiten pilates-fantast sedan 3,5 år tillbaka. Trodde aldrig att jag skulle kunna bli så stark! Har tränat en del med Olgas (Rönnberg) bok när jag kör hemmaträning. Så detta blir ju kul att variera med!
  Fö tack för super-bra blogg 🙂

 4. Profilbild för Linda
  Linda

  Den här var ju toppen! Nu ska jag prova flera andra av hennes videos. Tack för tipset.

 5. Profilbild för Hannas krypin
  Hannas krypin

  Älskar pilates! I år är det sex år sedan som jag började träna pilates regelbundet efter att ha tränat pilates sporadiskt sedan 2005. Helt klart bästa träningsformen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *