20140302-151810.jpgHär ser vi Jennifer Lopez rumpa bakifrån från direktsändningen av American Idol som jag var på i onsdags. Om mitt oklädsamma intresse för denna kurviga kroppsdel, Johannas upptäckt av den perfekta må bra-tanken och om ”woe” – den just nu hetaste snackisen – samt en hel del till förstås – handlar podd nummer 2. Vi väljer att se podd 1 som den första famlande, trevande och inte helt prickfria ligget med en kille man gillar. Det där man bara måste riva av för att ha fumligheten överstökad och komma igång, för att kunna öva på riktigt och så småningom bli riktigt bra. Vad jag försöker säga är att vårt andra försök är mer på riktigt, vi har för sjutton till och med vinjett! Superbra hjälp med klippning har vi fått också av poddproffset Alexandra Bylund som ni hittar här.

Andra avsnittet finns på här på Itunes!

0 svar

 1. Haha, skrattar högt åt ”ööö”-andet nu! Så himla kul att du börjat podda, och Johanna, som jag inte alls är bekant med, verkar också hur härlig som helst. Kul! 🙂

 2. Tyckte första programmet var okej. Men nu, såhär, liksom, typ, liksom inte så jätteintressant if you know what I mean. Jag hänger inte med vad ni pratar om. Spretigt och samtidigt konstlat prat. Slappna av!

  Plus till Johanna som verkar ball och rolig. Lyssna mer på henne och plocka upp hennes ”skämt”!

  1. Åh håller med men vill inte hålla med. Du är ju en inspiration och lite av en förebild för mig. Jag gillar typ allt du gör, men det här kan jag inte relatera till – alls. Sunt att tycka olika ibland ju! Keep up the good work!

  2. Ibland har jag bara lust att svara ”MEN GÖR DET SJÄLVA DÅ!” Om ni vet så bra hur man ska göra. Men det kan man ju inte säga. Vi har ju aldrig gjort detta förut. Och har aldrig hävdat att vi är bäst eller kan eller nåt. Vi tyckte att det verkade kul och spännande och har inga mål eller planer på att få hundratusentals lyssnare. Man uppskattar påhejning alternativt kritik som gör en starkare när man vågar prova något nytt. De här kommentarerna ger kanske inte så där jättemycket? För nån? Eller?

  3. Jag vill inte vara ett bittert missunnsamt internettroll. Är ledsen om det kändes som okonstruktiv kritik i min kommentar. Jag ger podden gärna en chans till och förstår att den är under utveckling.

 3. Gillar detta! Bra vinjett, behagliga röster, sköna dialekter, intressanta tankar etc. Blev supernyfiken på mynthistorien Johanna tog upp, måste googla runt om detta. Gillade även ditt västkust-happy-place: har en liknande ”våt” dröm att jag ligger nedbäddad i ett tält och myser när åskan rasar utanför. Berättade om detta för min man som inte alls förstod det mysiga: ”vadå, varför vill du vara i ett tält när det ösregnar?! Värsta misären” haha :))

 4. Trevligt att lyssna på när jag körde till träningen och trafiken var hopplös. En grej som jag hade uppskattat är att ni ibland påminner om vem som pratar – inte alltid lätt att hålla koll på vem som är vem när det småpratas- tex. ”Men du, Johanna, …” Ser fram emot kommande avsnitt!

 5. Det här var ju supermycket bättre redan! Lovande! Tyckte det var mysigt att lyssna på och ville ha mer – vilket ju är ett gott betyg. Ni känns fortfarande lite ”första dejten” aktiga med varandra – lite för artiga och trevliga kanske…att ni fortfarande lär känna varandra och inte vill säga emot eller trampa på tårna. Försynta är kanske ordet jag letar efter. Men man hör ju att ni inte alltid förstår varandra eller håller med varandra – och där tror jag det kommer bli en intressant dynamik med tiden – när det kan få ta lite mer plats och bli ett sätt att bolla tankar och känslor ni tycker olika om. Så se inte det som ett problem utan en styrka! Tror det kommer bli superbra när ni växer in i rollen som ”gammalt radarpar”. Kul!

 6. Bra utveckling av podden. I första podden uppskattade jag att du bjuder så innerligt på dig själv Cecilia. Att du vågar berätta ångesten om lava-grejen. Alla har vi ju olika katastroftankar men på så olika sätt… Andra podden uppskattade jag att Johanna öppnade sig lite mer och bjussade lite mer på sig. Vilken mamma kan inte relatera till hur hemskt det är när ens barn är sjukt… Ni är två intellektuella, härliga och riviga tjejer, jag tror verkligen på den här podden. Och det märktes verkligen att ni ansträngt er detta andra avsnitt. Ni kan, om det går, lugna ner farten lite och inte prata så fort bara.
  Vet inte om ni vill ha några requests ..? Isf har jag önskemål om ämne att höra er prata om; karriär. Typ vad ni har för utb, vilka jobb ni haft fram till idag (bra och dåliga) samt vad ni har för yrkesmässiga mål och drömmar. Superintressant!
  Har även förlag om att ni kanske kan ha något stående moment i podden; typ Johanna har veckans senaste i kändisvärlden och du har veckans senaste trendspaning. Eller vice versa. Eller nåt annat; typ veckans bästa och sämsta. Bara låta det ta ett par minuter var eller så. Kan vara ett fint sätt att runda av ett avsnitt kanske..? Inte vet jag men jag lyssnar och gillar iaf! Kram

 7. Modiga ni är! Och coola. Tänk att vi tjejer förväntas vara så jäkla perfekta och vara alla till lags. För att bli bra måste man öva och våga testa. Ju mer man övar desto bättre blir man ju. Jag inspireras av tjejer som vågar. Du inspirerar mig!

 8. Hej! Det kommer bli bra det här! Skrev en kommentar efter förra med några grejer jag tyckte kunde bli bättre och ja, jag tyckte det blivit mkt bättre redan!

  En annan grej, har läst bloggen hur länge som helst (sen B var bebis) men aldrig vetat att du har en sån fantastisk om än väldigt subtil dialekt!? Alltså, inläggen på bloggen får en ny dimension nu? Hör liksom dialekten i huvudet?

  Kör på nu, det här blir bra!

 9. Jag lyssnade igenom båda avsnitten igår och det var verkligen ett perfekt soundtrack till mitt eftermiddagskaffe och pysslande.
  Min ”hittepå Blankens-röst” var helt olik din egentliga röst, så det tog ett par minuter innan jag förstod att det var du som pratade och nu lääängtar jag till nästa podd. Du låter så otroligt härlig! (Johanna också!)

 10. Mycket bra podcast! Har lyssnat på båda avsnitten, vill bara höra mer. Längtar till nästa! Du pratar lika underhållande och klokt som du skriver och är så härligt jordnära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *