
Kristin och Pat är två av min allra bästa vänner, och de mest inspirerande människor jag vet. Helt vanliga sköna typer (eller ja, vanliga och vanliga – de är både klokare och roligare än de flesta jag träffat) och alls inga träningsfanatiker eller hälsofreaks, men så oerhört bra på att göra det allra bästa av sina liv, och vårda sin vardag och sin relation. Patrik är kock (och dessutom en av Sveriges snabbaste långdistanslöpare!) och Kristin (som också är fantastiskt duktig löpare) är kostekonom och driver ett café (plus gör en massa andra grejer , men det får ni läsa mer om själva) i Göteborg.
Och nu har det hänt. Äntligen! Elsies päron heter deras nystartade blogg, den har bara funnits någon vecka, men jag känner på mig att inte bara jag kommer bli helt beroende av den. Fatta vilken fantastisk kunskaps- och inspirationsbank vad gäller mat och träning som de där två gemensamt besitter. Och nu vill de dela med sig av allt detta! Hurra! Jag gjorde en liten mailintervju med Kristin.
Först och främst: Hur känner vi varandra egentligen, du och jag?
– Du och jag har kännt varandra sen lågstadiet, Pat lärde känna dig först på högstadiet när vi hängde i deras replokal och lyssnade på målbrottspunk, eller fick skjuts på moppen. Du är en av mina allra bästa vänner, och vi är gudmödrar åt varandras barn.
Just det. För du och Patrik har också varit kompisar länge, och sen bestämde ni är för att dela lägenhet i Göteborf för drygt tio år sedan, och vips flyttade Patrik upp från madrassen på golvet till din säng. Nu har ni varit ihop i snart elva år, har dottern Elsie och ska gifta er till hösten. Men nog om detta. Vad kommer du att blogga om?
Vad gör ni för vardagsmat? Det känns som jag lagar blodpudding, fiskpinnar och falukorv hundra gånger i veckan. Hur kan man piffa upp veckomenyn som barnfamilj? Dina bästa vardagsmat-tips tack!
Alla är vi vanemännsikor, vare sig vi är matintresserade eller inte, så det handlar om att få in några fler enkla säkra kort som funkar även när man är trött, hungrig och ljudnivån på max. Jag tycker att det är guld att ha en grund som man kan fortsätta med, då känns det inte alls lika svårt att komma på vad man ska laga. Säg att du gör ett storkok köttfärs, och strimlar upp en rejäl laddning vitkållsallad á la pizza style. Köttfärsen blir en bra bas till exempelvis en mustig gryta med potatis, chili con carne, pastagratäng, canneloni, crepes, varma mackor…
Lustigt! Jag började följa din blogg precis när ni reste till Miami och deras blogg i förrgår. Just nu ligger jag på bb med andra barnet. Ser fram emot kommande inlägg från er båda.
Jag håller med dej, vilken härlig blogg(det är din med såklart. :D)! Den kommer jag titta in på fler gånger.. 🙂
Åh, har redan lagt till deras blogg som favorit .Låter som en perfekt mix! :O)
http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.com/
Bra tipsat Cecilia! Den är helskön!
Vilket fint kök! Säg till när ni tröttnat så tar jag gärna över!