Redan kirrat tydligen

Jag brukar alltid ha ett par blogginlägg tickandes i bakhuvudet. Några ämnen som är obundna av tid och som man kan ta till om det dyker upp en sån där dag när man inte kan komma på något vettigt att skriva om. Det är en bra strategi och skönt att inte behöva oroa sig över skrivkramp. Ett sådant inlägg handlar om en hårolja. En marockansk hårolja som heter Moroccanoil. Jag köpte den av en slump i Miami i vintras och blev helt fast. Jag har provat andra marockanska håroljor, men den här är så överlägset mycket bättre än allt annat. Några droppar i håret efter duschen och man får värsta pangfrisyren. Jag hade tänkt skriva att den inte fanns i Sverige, och slängt ut ett tips om att någon borde starta en agentur och börja importera dem. Gärna direkt. För nu har mitt eget lilla lager börjat ta slut.

Idag fick jag en inbjudan till en pressfrukost där ett nytt varumärke på den svenska marknaden skulle introduceras. Morocanoil förstås. Perfekt ju. Nu kan mitt hår fortstätta gotta sig i den här härliga oljan.

Tillägg: En mycket relevant fråga dök upp i kommentarsfältet: varför är oljan så bra? Jo. Den gör håret mindre torrt och flygigt och  istället glansigt, tjockt och friskt. Utan att bli det minsta fett.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  Vad är det som gör oljan så bra? Blir håret följsammare, mindre flygigt, lättare att styla? VAD förklara för jag letar med ljus och lykta efter en produkt som jag kan vara nöjd med och har inte lyckats ännu!

 2. Profilbild för feministmorsan

  Oljan finns på Boudoir hair design här i Malmö. Det som är bra med oljan är att håret får en jättefin lyster och glans utan att på något sätt göra det fettigt 🙂

 3. Profilbild för Anna

  Låter perfekt? Vad luktar den?

 4. Profilbild för Andrea
  Andrea

  Tips!
  Jo, och om jag inte minns helt fel så vill jag minnas att hårsalongen Boudoir i Malmö (davidshallsgatan 11) säljer just denna Morocanoil!

 5. Profilbild för m47
  m47

  Vill ha!!

 6. Profilbild för Madde
  Madde

  Jag vill inte vara en glädjedödare – men utan att ha provat denna produkten undrar jag om ni inte har provat helt vanlig babyolja? Det är bättre än några andra produkter jag någonsin har haft i mitt hår. Håret blir glansigt och följsamt – inte fettigt – eller i alla fall inte på mig!

 7. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Hej Cecilia!

  Så kul att du tycker om den, köpte den för någon vecka sen men jag köpte light, som ska vara för lite tunnare och färgat hår, och jag kan intyga att den är helt super! Babyolja innehåller alkohol, vilket i längden torkar ut håret, vilket jag inte vill. Jag har provat babyolja, så det är med erfarenhet.

  Snälla, snälla, hur lång är du Cecilia??

 8. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Hej igen, Oljan doftar underbart och finns i två utföranden. Light för tunnare, finare och färgat hår. Den innehåller pump. Och den vanliga för tjockare, kraftigt och lockigt hår, dockk utan pump.

  Klippte mig för någon vecka sen och köpte den för 349 kronor i en liten stad i småland utanför Jönköping.

  Är helnöjd med den, fem plus.

 9. Profilbild för Islandgirl
  Islandgirl

  Underbart, jag har under en tid sökt leverantörer som kan skippa till Sverige men utan framgång. Berätta gärna hur man får tag i den när du varit på pressfrukosten.

  mvh
  Islandgirl

 10. Profilbild för Lussi
  Lussi

  olivolja extra virgin ger exakt samma resultat och ar typ gratis om man jamfor priset ..

 11. Profilbild för Josefina
  Josefina

  I agree, moroccanoil är det bästa som har kommit ut på marknaden sedan framnäs brann 🙂 Håret blir så härligt och luktar sjukt gott!!!

 12. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Jag har använt min sedan december och har världens oroligaste frissigaste hår och nuförtiden är det helt underbart… (har köpt min på Bekkas.se)

 13. Profilbild för Nina P
  Nina P

  I Stockholm finns oljan att köpa hos en frisör på Humlegårdsgatan som heter BangerHead eller på deras hemsida bangerhead.se för 339:-, har själv oljan men i light variant, hur bra som helst 🙂

 14. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Ni som redan testat: är det en ren naturprodukt eller innehåller den syntetiska oljor också? själv använder jag mig av ren jojobaolja, funkar bra i mitt jättetorra och tjocka hästhår men blir såklart nyfiken att testa denna om den nu inte innehåller massa kemiska ämnen.

 15. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Det är en natur produkt utan alkohol.

 16. Profilbild för Tom i bollen | Cecilia Blankens

  […] Men det kommer inget. Jag kan verkligen inte komma på vad jag ska skriva om. Damn it! Jag skulle inte blåst iväg det där om håroljan i går. Tittar ut genom fönstret. Per svansar runt på garageuppfarten och pysslar om vår nya bil som kom […]

 17. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Jag har köpt oljan på en salong i Västerås. Riktigt bra!
  Distribueras av Blue i Sverige AB.
  För info om var den säljs; 040-369600

 18. Profilbild för Caroline
  Caroline

  Har använt min sedan i april och kan nu inte vara utan den. Hittade min hos min frisör i Kristianstad. En fråga till dig Cecila. Har du några bra tips på hårinpackningar?

 19. Profilbild för Minnie
  Minnie

  Beställde denna fantastiska produkt från Bekkas.se. Supersnabb leverans och vilken olja. Håret blir fantastiskt mjukt och blankt. Hur nöjd som helst. Tack Cecilia för tipset!
  Kram Minnie

 20. Profilbild för Emma
  Emma

  Tjejer! Köp på lookfantastic.com, där finns också Redken, Kerastase och Dermalogica till bra priser.

 21. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Jag har provat den och älskar den! Min frisör har börjat sälja på sin salong i Malmö. Hårstudion på Bergsgatan.

 22. Profilbild för Therese

  Corinne&Friends i sturegallerian säljer den. Finns inte så många kvar så skynda dit!

  Favoritprodukten hos nästan alla frisörer. Titta gärna in på min hårblogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *