Rehab

20130715-215135.jpg
Älskade Bonnie och Rio, ta inte detta personligt. Ni är två och fyra år och det hör till att vara jävligt jobbiga ibland. Men nu. När det är kväll och jag ska kolla på film och smocka i mig en massa gott, då är jag så glad att ni ligger en trappa upp och sover. Alldeles alldeles tysta är ni. Inget evighetstjatterljud i mina öron. Inga små händer som skojknuffar mig i rumpan så fort jag försöker gå någonstans. Ingen som matvägrar, ingen som kletar ut mitt läppstift över hela huset. Ingen som vrålar ”JAG HADE DEEEN!!!” ingen som flyger på mig bakifrån när jag sitter i soffan och hänger sig i min hals så att jag inte kan andas men ändå inte slutar fastän jag säger till på skarpen – och det får mig att känna mig mer som en klätterställning än en människa.

Och sen ska jag sova och ni kommer väcka mig och gnälla på mig i sömnen och sparka mig ganska så hårt i magen säkert flera gånger, och jag kommer trots det vara alldeles kär i er igen när jag vaknar imorgon. Ska bara glömma den här dagen först.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Therese M
  Therese M

  Åh skönt att höra att det är fler än jag som känner så. Älskar mina barn mest av allt, men de kan vara lite påfrestande att umgås med ibland=)

 2. Profilbild för Ida
  Ida

  Så jä*la skönt att läsa mina egna tankar! Lite extra påfrestande såhär i semestertider när man umgås 24/7.

 3. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Hej! Jag har inte läst din blogg på ett tag men läste ikapp mig nu, & ligger i sängen & garvar:) Du skriver så klockrent & helt fantastiskt hejja dig!!!

 4. Profilbild för Luttan
  Luttan

  Åh sååå igenkännande! En 7-åring och en tiomånaders – jag räcker aldrig till. Inte mitt tålamod heller…. Jag älskar dom mer än ord kan beskriva! Men stunden ensam på kvällen är fantastisk:)

 5. Profilbild för Renée
  Renée

  Känns ganska skönt att du klär mina känslor i ord och även om barnet i mitt fall är en lugn och endast småbusig lite tjej så är känslan av lugn, och att vara min egen, lika stor. Och kärleken evig hela tiden. Tack för en rolig och inspirerande blogg! Lycka till med allt borta i C.

 6. Profilbild för Lina
  Lina

  Jag måste bara säga att jag tycker du är helt grym – skriver så himla bra och precis så som man själv känner. Det känns som att man kommer hem till ens bästa vän när man går in på din blogg. 🙂 Keep it up girl!

 7. Profilbild för monix
  monix

  Hej C, tack för en fantastisk blogg och super roliga och inspirerande berättelser – varje gång!!! Som en annan skrev här – det är som att ”prata” med sin bästa vän, när man läser här. Tycker att det är så skönt och befriande att du – som den enda i bloggvärlden – beskriver livet med dem små, så som det är!!! Hoppas att Mama portalen betalar dig super bra, för du leverar så himla mkt :))) Great job!!

 8. Profilbild för Maria
  Maria

  Ja det är tur att kärleken t dem finns dessa små provocerande små liv. Mina är nu 13 och 10 och det har varit många sköna år nu men snart går jag väl tonårsperioden. Njuter ännu. Tack för en underbar blogg.

 9. Profilbild för josefin
  josefin

  Haha underbart!!

 10. Profilbild för Jeanette
  Jeanette

  P R E C I S så känner jag också! Stunden på kvällen är ovärderlig. Detta är min nya favoritblogg, gillar hur du beskriver livet – uppåt och nedåt och uppåt igen!

 11. Profilbild för Sophie
  Sophie

  Du skriver så träffande och ärligt men med humor, du är så bra!

 12. Profilbild för Cia
  Cia

  Bästa stunden på dagen- när båda barnen ligger och sover i sina sängar och man får lite tid för sig själv, tid till tystnad, tid till att tänka, tänka på sig själv och gå ostört på toaletten äta nåt gott och bara vara- samla kraft för nästa dag med de små liven. Hade ju aldrig uppskattat tiden på kvällen så mycket om de inte vore för dem ; )

 13. Profilbild för EmmaF
  EmmaF

  Såna dagar känner jag, som mamma till två pojkar på 5 och 3 år, igen alltför väl. Det bästa är dock att avsluta dem med att gå in och pussa på dem när de sover. Jag brukar viska ”Du är i alla fall söt när du sover”… 😉

 14. Profilbild för Anne
  Anne

  Kan man ha dig som förebild fast man är minst femton år äldre…? Jamen, så får det vara. Känner igen mig i många tankar fast livet har en annan struktur och min ungdom hade silkespolo och platåträskor samt att småbarnsåren för ett bra tag sedan har ersatts av tonårskriser och studentplakat. Men inuti är jag ju fortfarande typ trettio, och tjugotre, ibland fjorton och stundtals fem… I alla fall läser jag dig med mer behållning än några jämnåriga bloggar och din stil inspirerar mig att se åtminstone ungdomligt medelålders ut. Sådär ja, massor av beröm och fjäsk och jag menar varenda stavelse!

 15. Profilbild för Fia
  Fia

  Å tack Cecilia! Jag börjar nästan gråta här när jag läser! Så skönt är det att läsa om någon annan med barn i samma ålder.. Jag har även en 3e På 4 veckor och dagarna kan kännas helt galna mellan varven! Ibland känns jobbet som enhetchef ganska lockande, fast att jag lovat mig själv att inte jobba fören i sept -14. Om jag inte lyckas skriva den där boken som jag börjat på och som jag lovat mig själv skriva klart, för andra kan ju..! Du ger mig fortfarande inspiration och jag är glad att du fortsätter dela din vardag med oss läsare!

 16. Profilbild för Ann-Sofie
  Ann-Sofie

  Tack Cecilia för en jättebra blogg och för att du bjuder på L.A Stories ur ett härligt mamma-perspektiv. Njut du av tystnaden på kvällarna, den är snart borta 🙂 Mina barn är 4, 9 och 12 och vi har nyss insett att lugna vuxenkvällar med film och snarr är ett minne blott….
  Nu får vi gå upp tidig morgon om det ska bli nån vuxentid.

  Ha det gott, se massa filmer och moffa glass och godis!

 17. Profilbild för Ms Octopussy

  Men Åh Ja, igenkänning. Och jag har grubblat på det där en del. Att jag älskar barnen så mycket, men samtidigt längtar så tills de ska somna och jag ska få egentid. Gissar att balans är grejen. Utan egentid orkar i alla fall inte jag vara närvarande och njuta av de vakna vildungarna, men utan tillräckligt med tid tillsammans med barnen njuter jag ju inte av egentiden heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *