Resa iväg

Tack för alla Istanbul-tips!

Imorgon åker jag och min syrra på vår årliga semester. Vi firar 18-årsjubileum i år. När jag var fjorton och hon tjugotvå tog hon med mig på vår första resa. Vi rundade Vättern i en gammal Saab. Stannade på Visfestivalen i Västervik. Tältade och lagade mat på ett trangiakök. Sen har det fortsatt så där. Vi har åkt Inlandsbanan. Varit i Göteborg. Och på västkusten. I Köpenhamn. Paris. New York. I Portugal. I Rom. Någon gång blev det bara en eftermiddag på skridskor i Värmland. För två år sedan var jag så trött och slutkörd att vi bara tog in på hotell här i Stockholm en helg. Låg i en dubbelsäng, kollade på film och åt hämtmat. Det har alltså varit semester av lite olika slag genom åren, men varje år (utom ett, när hon var höggravid och jag bodde i Prag) har vi hittat på något tillsammans. Det är världens bästa grej det här, och har ni ett syskon (eller bästis) som ni älskar att hänga med men inte alltid hittar tiden för: sätt av ett par dagar för er och er relation varje år. Det behöver som sagt inte vara något stort, bara man hänger. Garvar. Pratar. Hittar varandra.

Enda nackdelen: separationsångesten från barnen. Aj. Bonnie är väl i och för sig rätt cool, henne har jag varit ifrån ett par dagar förut. Kring henne kan jag tänka rationellt. Veta att vi ses snart igen och att det blir mysigt då, men att jag ska passa på att njuta av… att sova ostört i en skön hotellsäng till exempel. Men Rio. Huva. Lilla lilla Rio. Hur ska det gå? Ja för hennes del är jag inte det minsta orolig. Hon kommer ha det fabby med sin pappa och syrra. Jag snackar om mig själv. Och mitt mammahjärta. Min navelsträng som sitter som berget i henne fortfarande. På något sätt känns det värre av att vi kommer vara  i olika länder också. Det gör mig mer otrygg. Jag får väl gråta en skvätt  och be syrran trösta om det blir för jävligt.

Men där emellan kommer jag se till att ha kul och njuta av alla era Istanbul-tips!

Tjejer, om ni läser det här (och det gör ni förstås inte, ni är ju bara nio månader respektive drygt två och ett halv år, men ändå): er mamma kommer ha kul och mysigt med er moster, men sakna er något fruktansvärt. Okej. Älskar. Puss.

Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Sara
  Sara

  Att ta en lite get-away med sin syrra är helt fantastiskt härligt. Det finns ju ingen som känner dig bättre än din alldeles egna syster. Jag och min lilla syster tog en tur till Stockholm med konsert besök för ett tag sedan vilket definitivt inte var den sista turen vi tog tillsammans.

 2. Profilbild för Aniika

  Kul med en sådan årlig tradition! Och barnen, hm, vet hur det känns. De kommer ha det hur bra som helst, precis som du!

 3. Profilbild för Evelina
  Evelina

  Cecilia. du har dom sötaste barnen jag någonsin sett tror jag, slås av det varje gång jag går in på din blogg. njut av resan 🙂

 4. Profilbild för Carro
  Carro

  Vilken fin bild!!!! Alla tittar in i kameran!!! 🙂

 5. Profilbild för Anna
  Anna

  Så fruktansvärt egoistiskt, oempatiskt och grymt att lämna två små barn hemma och överhuvudtaget inte kunna respektera deras känslor. Ditt nöje är givetvis viktigare än deras lidande, deras oro och ångest över vart mamma tagit vägen. Att du har mage din oförskämda människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *