Sedan Rio föddes har vi nio av tio nätter sovit allihop i vår säng. Av flera anledningar, men i grund och botten för att det är så vi har sovit bäst. Tro det eller ej. Men. Till slut når man kommer en gräns när man känner att det vore rätt skönt att ha lite mer än en tjugocentimetersbredd att sprida ut sig på, så nu har tjejerna vackert fått flytta ut och in i ett gemensamt rum i stället. Bonnie sov där, i sin egna säng förut, men när Rio kom tyckte hon att det var gräsligt orättvist att hon skulle behöva hålla till där inne själv när vi andra låg i mitt och Pers rum och hade det mysigt, och då hade vi inte hjärta till annat än att låta henne flytta in till oss igen också. Men som sagt. Nu är det andra bullar. Nu ska rummet bli mysigare och det ska Rio-ifieras så att det blir lika mycket hennes som Bonnies. I helgen var vi på IKEA och köpte en massa nya prylar för att få lite bättre ordning. Vi sorterade leksakerna i lådor och jag köpte tyg och sydde gardiner (!). Bonnie har två fina tavlor med hennes namn ovanför sin säng, och nu väntar jag på att en affisch med Rio-text ska komma med posten så att jag kan sätta den ovanför spjälsängen.

Jag tror att tjejerna känner lite trygghet av att ha varandra så nära, för de sover över förväntan tillsammans i sitt lilla rum, särskilt Bonnie som välkomnat sin roomie med öppna armar. Och för min del är det alldeles lagom som det är nu. Det är skönt att få somna själv. Eller ja. Bredvid Per. Och sen efter några timmar hör man en hungrig liten Rio knysta till i rummet bredvid, och då lubbar jag längtsjuk och gosenödig dit och plockar över henne till oss. Någon timme senare brukar Bonnie tassa över och krypa ner mellan våra lakan och somna om. Så till slut är vi ändå alla fyra i sängen. Och även om man sover lite trångt är det ändå så det är allra mysigast att vakna.

0 svar

 1. Jag vet precis hur du känner! Jag har också båda mina flickor i vårat sovrum. Minstingen ligger dock i sin vagga, men framåt morgonen ligger alla fyra i våran säng och gosar. Är också på väg att flytta in töserna i sitt rum. Men denna separationsångest!

  Men kan du, så kanske jag också kan ;D hihi!

  Kramar till dig

 2. Jag går också i funderingar om att flytta ihop barnen i samma rum. Just nu sover maken tillsammans med 2,5-åringen och jag sover med lillasyster som är 8 månader. Bägge barnen sover i egna sängar och de sover hela nätterna så det är väl egentligen bara läggningen som jag inte riktigt kan räkna ut hur den skulle gå till. Just nu lägger vi varsitt barn i varsitt rum samtidigt. Lilla somnar med vällingflaskan i munnen och stora somnar själv i sin säng om man ligger bredvid henne. Hur gör ni när ni lägger Bonnie och Rio? Somnar den ene först och den andre sen eller lägger ni dem samtidigt?
  Kram

 3. Jag gillar dig! Tycker du har ett bra förhållninssätt till det mesta och du är dessutom en av mina inspirationer när det gäller mode. Du passar väldigt bra i mörkt hår och lugg och jag funderar själv på att klippa en liknande frisyr. Vad använder du för hårprodukter? Kram kram

 4. Fint, Ikeas fina tyger är verkligen roliga och uppiggande. Ugglekrukorna var har du hittat dem? Jag gillar hohoare jättemycket (även om det nu är passé och det numera är elefanter som gäller kom i håg vart ni läste det först) Please tell me!

 5. Tack för tipset om affischerna! Jag beställde 2 st till mina barn, passar sååå bra in i deras rum som vi har gjort i ordning precis. Har även beställt en till ett dop jag ska på snart. Kan verkligen rekomendera dessa till alla! Utmärk service oxå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *