Rios stora dag

Hej jag heter Rio. Jag har hetat det jättelänge, så det var lite konstigt att de ändå skulle döpa mig nu plötsligt. Jag menar, i vanliga fall är bebisar rätt små när de döps. Men jag är ju skitstor. Kan krypa, stå, vinka, klappa, haj-fajva och alla möjliga megaavancerade grejer. Fast det var rätt kul ändå. Alla hade åkt superlångt, ända till Mariestad, för att äta mat, titta på mig när jag hade på mig jättekonstiga kläder och se på när en farbror badade mig och skätte vatten på mitt huvud. Den jä… veln höll jag på att säga, men det passar sig verkligen inte. Ber om ursäkt fär det. Förlåt. Hur som helst var det plötsligt jag som fick all uppmärksamhet den här dagen och inte min tjatterapa till storasyster som alltid brukar stå i centrum. Och det var ju kul. Kan nog vänja mig vid att ha det så. Vi var på ett helt nytt ställe först. Där skulle dom stora äta lunch, men jag hade ingen tid att ödsla på såna världsligheter för där fanns så himla mycket att upptäcka. Så jag sprattlade helt enkelt ur mammas famn och körde mitt eget race.

Skor, skor, skor, skor, skor, skor, skor  – överallt skor. Jag är i himlen!

Ja, nån måste ju ta på sig uppgiften att räkna stolarna också. Annars vet vi ju inte hur många som… liksom bara står där. Fem, tio, femton… få se nu, tjugo. Äsch. Svårt.


Wahwahwiwah – och vad hittar man här då? Om inte PRESENTER! Till MIG!


Ibland när alla dom stora bara tjattrade och tjattrade passade jag på att krypa ut. Men då kom farmor efter och fångade mig och då visste kände jag mig liksom i hela kroppen att jag hade varit alldeles förfärligt busig.

Sen åkte vi till något som kallades för kyrkan, och innan mamma och pappa visste ordet av hade jag slingrat mig loss igen, jag är nämligen otroligt snabb, men alltid tyst som en mus, det är därför dom kallar mig ninjan. Det fanns massor av kul grejer att kolla på där också. Längst fram var det som ett stort staket som jag genast blev sugen på att spana in lite närmre.


En skäggig farbror ville att jag skulle ligga på rygg i hans famn för att han skulle hälla vatten på mitt huvud. Det ville INTE jag. Han var säkert snäll, men vi KÄNNER faktiskt inte varandra, och då var det nästan så att jag började protestera lite faktiskt. Jag menar; Ligga. På .Rygg. Det gör bara småpluttar. Dessutom blev jag lite nervös och undrade plötsligt var mamma och pappa höll hus. Är ju trots allt rätt cool att ha dem i närheten även om det är kul att sticka på egna äventyr också. Hur som helst. Skäggfarbrorn fattade grejen och vände mig så att jag låg på mage i stället och då såg jag den roliga vattenskålen där man kunde plaska jättemycket med händerna medan skäggisen duschade mig på huvudet. Plötsligt var allt svinkul. Han var nog väldigt snäll ändå, den där farbrorn. Efter badet pratade han en massa. Om mig tror jag. Och plötsligt höll han sin utsträckta hand precis ovanför mig och sa nåt om att nåt ansikte som skulle lysa över mig och då gjorde jag som mamma och pappa brukar göra och haj-fajvade honom helt enkelt. Kul! Det tyckte alla andra också.

Ja, det var faktiskt så himla festligt i kyrkan att jag aldrig ville gå. Har ni nånsin smakat psalmbok. Så. Jäkla. Gott. Jag säger bara det.


Utanför kyrkan togs det typ en miljon kort. Jag lovar. Och jag fick smajla så att jag fick käkkramp typ. Och sen blev jag så trött att jag somnade i bilen och missade andra halvan av partyt med presentöppning och tårta och sånt. Sjukt besviken på mig själv för det. Anyway. Här är jag med några av mina kusiner och mina kompisar. På det stora hela kan man nog säga att det här var en av de roligaste dagarna hittills i mitt jättelånga liv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Evelina

  Din man är för jäkla snygg! Lång och trygg, precis som min. Att han är duktig på att göra söta ungar tillsammans med dig är ju bara ett plus… 🙂

 2. Profilbild för Jessica

  Så söt du är Rio! Jag fick nyligen lära mig att i Grekland döps barnen när de är runt 1 år, sååå Rio du är inte så gammal ändå. 🙂

 3. Profilbild för Missan
  Missan

  Roooligt inlägg! Ninjasött 🙂

 4. Profilbild för Maria
  Maria

  Vad söt hon är! Vad fick hon för fina doppresenter? Tänkte som tips här framöver 🙂

 5. Profilbild för Christel

  Haha, vilket underbart inlägg! Du visar verkligen vilken duktig skribent du är, och vilken otroligt söt dotter du har!

 6. Profilbild för Therese
  Therese

  Underbart inlägg!!! vad söt hon är!

 7. Profilbild för mallan
  mallan

  Ha, ha! Helt underbart!! Bra jobbat Rio!! 🙂

 8. Profilbild för Ida K

  Festligt! Men vilken kyka var det? Inte domkyrkan i alla fall, så långt kan jag kyrkorna i Mariestad.

 9. Profilbild för anna
  anna

  Kanonbra skrivet 🙂
  Har såå dåligt samvete. Vi hade namnfest för vår pojk när han var 6 månader, lilltjejen har vi inte ens planerat nåt för ännu, hon är 9 månader!!! :s
  Men nåt ska de bli, det lovar vi Nor!!

 10. Profilbild för Louise
  Louise

  Hahaha!

 11. Profilbild för Ida
  Ida

  Hihi! Hon är supersöt lilla Rio!

 12. Profilbild för Rosahjärtan

  Hahaha! Skulle velat se highfiven med prällen! =) Underbara Unge!

 13. Profilbild för Therese m fyra
  Therese m fyra

  Grattis på dopdagen Rio!!
  Så många fina bilder, den där hon ligger på magen i kyrkan är helt ljuvlig:)
  Flickornas kjolar blev jag kär i! Var kommer de ifrån?

 14. Profilbild för Annika
  Annika

  Underbart! Man riktigt känner Rios personlighet. Fint – och roligt – beskrivet tillsammans med härliga bilder.

 15. Profilbild för Josefine
  Josefine

  Haha, loves it!

 16. Profilbild för Karin i Norrköping
  Karin i Norrköping

  Helt underbar bild på Rio och farmor! Aj löv it!

 17. Profilbild för Lisa

  Vad underbart skrivet Rio!! Och vilka fina bilder 🙂

 18. Profilbild för Linda
  Linda

  Så jätteroligt skrivet Rio, Du blir bara mer och mer lik din storasyster och båda två är ni väldigt lika pappa… Misstänker att han är stolt som en tupp över detta 🙂

  Hälsa din mamma att hon är fantastisk.

 19. Profilbild för Ellen
  Ellen

  Mysigt, man blir så glad av att läsa sånt här!

 20. Profilbild för Mia
  Mia

  Sicken goding, underbara miner på Rio! :-))

 21. Profilbild för willem-jan Fens
  willem-jan Fens

  Visst var det kul! Men vi gör inte om det, det säger jag bara! En gång döpt alltid döpt! Men plaska i vattnet får du göra ofta. Tänk på att du är döpt då! Kram från skäggiga farbror!

 22. Profilbild för Anna
  Anna

  Du skriver helt fantastiskt & Rios miner är ju underbara! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *