Röda läppar

Knallröda läppar, gud vad snyggt det är. På andra. Då verkar det sitta i timmar, alldeles perfekt snyggt och piffigt.

På mig ser det grymt i ganska exakt… två sekunder. Sedan när jag kikar mig i någon spegel ser jag att det mesta flutit ut runt munnen plus att jag har ytterligare någon klutt på hakan. Oklart hur den hamnat där. Jag torkar bort överflödet, låter tiden gå. Efter fem minuter kollar jag igen. Nu är det alldeles torrt. Intorkat rött så att munnen ser ut som ett kattrövhål i sämsta fall, en gammal SO-lärare i bästa.

Samma med läppglans. Jag fattar inte hur de gör som lägger på läppglans, och sen sitter det bara där i timmar. Själv har jag, utan avsikt förstås, slukat i mig allt inom tio minuter. Inte ett spår finns kvar.

Vad gör jag för fel?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Lina

  Känner precis exakt som du! Om både läppstift och läppglans. Helt omöjligt!

 2. Profilbild för Maria
  Maria

  Kolla här: http://www.lindahallberg.se/2010/02/fa-de-perfekta-roda-lapparna-steg-for-steg/

  Avsluta med lipstick sealer från make up store, sitter som berget 🙂

  Lycka till 🙂

 3. Profilbild för C
  C

  Skrubba lapparna latt latt med en fin peeling morgonen innan du ska ha lappstift sa du inte har ”gammalt” skinn pa lapparna. Borja med lapp pennan, linjerna runt och fyll i nastan hela lappen med penna, sen lappsiftet, efter de tar du transparent puder over sa de blir matt, sen lappsift en gang till, haller heeeela kvallen (Garanterat, da jag ar 23 och inte direkt har tidiga kvallar..)

 4. Profilbild för Em - mamma på NZ

  Jag har tyvärr inga tips att ge, men jag bara älskar uttrycket ”att munnen ser ut som ett kattrövhål i sämsta fall” – klockren beskrivning hahaha. Din blogg är underbar!

 5. Profilbild för Terese
  Terese

  Hahahaha! Vad du är roligt!! Har precis samma problem som du, kan bara inte beskriva det så klockrent bara……. Har inte haft läppglans sedan min bröllopsdag, då jag blev sminkad av en super duktig tjej, men det blev ändå precis så som du beskriver. Så det spelar tydligen ingen roll hur man applicerar, det är personen vars läppar det sitter på som är problemet, dvs du & jag…. Vad ska vi göra?? =))

 6. Profilbild för Annie Rapp

  Nu ska vi reda ut läppstiftsproblemet här.
  Armani gör de bästa läppstiften. Jag har alltid röda läppar.
  I färgen 401.
  Jag sätter på nytt 1 ggr om dagen max och då kan jag både hångla och äta med det.
  Det torkar inte ut något alls men sitter så sjukt bra!
  Alla jag tipsar detta till blir helt sålda.

  Så spring och köp. Säljs bara på NK Stockholm och kostar lite över 300:-

  Lovely blogg by the way!
  XOXO

 7. Profilbild för Matilda
  Matilda

  Du är så rolig, får mig att skratta varenda gång!
  Jag skrubbar läpparna lite då och då för att få bort små flagor. Och så använder jag Dior Rouge Coco Shine nr. 63. Det är lite som en blandning av läppstift och läppglans så det blir inte sådär torrt. Och så sitter det på länge länge! Har haft samma problem som du innan men detta har jag på var dag.

 8. Profilbild för Sara
  Sara

  Ha Ha! Kattrövhål eller SO-lärare! Du är ju helt underbar 🙂
  Är ju själv en riktig läppstift/glans slukare så det blir mest Carmex för min del,men ibland så är det ju kul att svischa till sig och känna sig lite extra fin med röda läppar.

  Annie: Tack för tipset av läppstiftet!

 9. Profilbild för Maja
  Maja

  Jag har tant rynkor runt mina läppar som på en gång fylls som små bäckar med läppstift.
  Men sen blev jag introducerad rtill M.A.C´s prep + Prime som läggs precis utanför läpparna där det tenderar till att flyta ut. Sen läpppenna och sist deras läppstift Ruby woo, sitter som berget!!
  prep + prime is the shit!!

 10. Profilbild för andrea
  andrea

  HAHA, kattrövhål, jag dör! Du gjorde min dag! Jag kunde precis se framför mig hur det ser ut när man har en kattrövs-look i ansiktet! 😀 Hoho, jag kommer aldrig sluta skratta åt det här!

 11. Profilbild för Marie

  Använd primer och sedan läppenna som du lägger på hela läppen. Då sitter läppstiftet eller glanset väldigt bra och länge.
  Kolla in utbudet på min sida!
  Gå in och skicka en intresseanmälan så får du tillgång till min webshop!

 12. Profilbild för Rebecka
  Rebecka

  Som många har påpekat, läppstift och glans kräver lite förarbete om det ska hålla. Se till att läpparna är mjuka när du börjar, torr hud är ingen bra start. Läppenna på hela läppen, läppstift, bit av på en näsduk, puder, läppstift igen. Då behöver det bara eventuellt bättras på lite för färgens skull, men det stannar där det ska och torkar inte så att det ser ut som ett kattrövhål 😉

 13. Profilbild för Röda läppar – del 2 | Cecilia Blankens

  […] som. På lunchen ska jag ta med mig alla era geniala läppstiftsråd och springa och handla något nytt för läpparna. Det kanske blir så bra att det får bli det jag […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *