Rullade ut efter tio minuter? Bah!

Ikväll berättade Bonnie för mig sin version av hur det gick till när hon föddes. Asså, det är ju inte helt lätt att hålla sig för skratt när man hör de mest häpmadsväckande teorier lanseras som om de vore självklara sanningar:

Bonnie: Först låg jag i din mage. Sedan, när jag ville komma ut, så knackade jag på (visar med händerna hur hon liksom knackade på insidan av magen) och sen rullade jag ut ur din snippa, mamma.

Jag: Oj! Och hur länge låg du inne i magen då? Innan du rullade ut ur snippan?

Bonnie: Eh…. Kanske… tio minuter?

Jag: Jaha. Men vet du vad som hände sen då? När du hade ramlat ut ur min snippa?

Bonnie: (Storögd och förväntansfull)… nej…

Jag: Då stod det en doktor där och fångade dig.

Bonnie: Men PAPPA då! Vad gjorde pappa? Vaffö kunde inte han fånga mig?”

Hörru Bonnie, inte för att vara besserwisser här, men det tog liiiiiiiiite längre tid än tio minuter innan du var redo att komma ut. Eller ja. ”Rulla ut”. Och i ärlighetens namn var det inte precis exakt så att du rullade ut så där kattlikt och smidigt som du får det att låta heller. Det var snarare så att du drogs ut av en sugklocka efter ungefär ett dygns kämpande. Men, men. Sånt där är ju bara detaljer förstås.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Elina
  Elina

  Haha, om det ändå kunde gå så smidigt till!

 2. Profilbild för Lizzy
  Lizzy

  Underbart, helt underbart!

 3. Profilbild för emma
  emma

  Hahahaha, jag dör en smula! Underbart!

 4. Profilbild för Sandra

  Underbart! Jag längtar så efter när min lilla skit ska börja berätta för mig om hur det ligger till i världen!

 5. Profilbild för Emma

  Vad härligt!
  Min dotter (3 år), som föddes med kejsarsnitt, har också sin egen bild klar för sig.

  ”Jag bestämde redan i din mage mamma och alla ville att jag skulle komma ut från snippan men det ville inte jag. Då bestämde jag att jag skulle komma ut från magen och doktorn fick ta ut mig ur ditt sår”.

  Eh, ja, på ett ungefär….:-)

 6. Profilbild för Lotta gray

  Skriv din kommentar här!
  Hej där härliga människa. Ville egentligen bara säga att jag saknat dig. Har inte läst på länge men nu kommer jag på hur glad jag blir av dina vardagsbetraktelser. Kram på er!

 7. Profilbild för Daniela
  Daniela

  Min lilla docka är också född med sugklocka, inget rullande här inte…Längtar dock tills jag får höra hennes version!

 8. Profilbild för andrea
  andrea

  Haha, vilken härlig berättelse, o tänk om det ändå vore så enkelt 😉

  Jag längtar efter att få höra min son berätta små historier om allt och ingenting 🙂

 9. Profilbild för tvillingbloggen
  tvillingbloggen

  Jag hittade precis min förlossningsberättelse som jag skrev ner i terapisyfte för mig själv efter att det hade hänt. Nu har jag modifierat det lite och publicerat det på min blogg. Jag hoppas att T inte kommer att läsa det på mycket mycket länge, men samtidigt kanske hon kan lära sig nåt av mina erfarenheter om hon själv får barn någon dag. Jag önskar så att hon hade ”rullat ut efter 10 minuter”!

 10. Profilbild för Natasha
  Natasha

  Jag höll på att sätta kaffet i halsen av skratt när jag läste detta 😀
  Fast jag gillar Bonnies version av det mkt bättre måste jag erkänna, Om det ändå vore så enkelt som så!

 11. Profilbild för Therese

  Sjukt roligt! Jag får fråga min Viggo när han kan prata lite bättre han är några veckor yngre än Bonnie.

 12. Profilbild för felinaisabel
  felinaisabel

  Haha, underbart!

 13. Profilbild för Veronica
  Veronica

  Helt underbart. Hon verkar tänka mycker din lilla Bonnie.

  Själv har jag inga barn än men jag hoppas att de blir lite som Bonnie den dagen de kommer. Och jag hoppas även att de bara ”rullar ut” på förlossning låter mycket smidigare än då smärtor och våndor jag föreställt mig att en förlossning innebär.

 14. Profilbild för Annika
  Annika

  Skriv din kommentar här!
  Hahaha!! Vad härligt:D

 15. Profilbild för Emelie

  När jag blir stor & får min examen i media- och kommunikationsvetenskap (alltså om mindre än ett år) då vill jag bli precis som du. Du är grym Cecilia!

 16. Profilbild för C
  C

  Som min dotter säger: sen kom jag, plopp. Brukar upplysa henne om att det inte riktigt bara sa plopp liksom…

 17. Profilbild för Karin
  Karin

  Vad hände med dina nya fina header?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *