Rumpnissetortyr

Jag ÄLSKAR mina barn. Så.

Just nu har båda, kanske med hjälp av varandra, dragits in någon slags frågeinferno utan slut. Så här låter Bonnie: Vaffö då?” ”Vaffö är köttbullar runda?” ”Vaffö är det grönt?” ”Vaffö dricker du vatten?” ”Vaffö måste jag kissa?” ”Vaffö då?” ,
”Vaffö då” ”Vaffö då?” ”Vaffö då? ”Vaffö då? ”Vaffö då?” ”Vaffö då?” ”Vaffö DÅÅÅÅÅÅÅ?” I andra örat Rio: Voffo då?” ”Voffo då?” ”Voffo då?” ”Voffo då?” VOFFO VOFFO VOFFO VOFFO VOFFOOOOOOOO!!!! ”Voffo då?” ”Voffo då?” Jag kan inte gåvett kliv eller säga en mening, uppmaning eller påstående utan att det står två små uppnästa brudar där och ställer följdfråga på följdfråga på följdfråga, var och en lika svår och lika meningslös att svara på, för nöjda blir de ändå aldrig. Det är som att vara förföljd av en flock rumpnissar på speed, om ni kan se det scenariot framför er.

Och när jag till slut får spelet och skriker ”DÄRFÖÖÖÖÖÖÖRRRR!!!!! GAAAAAAHHH!!!!!!!” kastas jag 30 år tillbaka i tiden och minns min pappa vråla ganska exakt samma sak till mig. Äpplet faller inte långt från trädet, barn är barn osv. This will pass too.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Anna B
  Anna B

  Ljuvligt! Precis samma här hemma:) Och sedan går jag till jobbet och är omgiven av tonåringar som ställer samma frågor, fast med ett något annat tonfall;)

  Ni ser ut att ha det jättehärligt!

 2. Profilbild för Lena
  Lena

  Känner så väl igen det där. Man kan bli galen! Mitt tips är att vända tillbaka frågan till de små och säga ” Varför tror du att det är så?” Det brukar kunna få slut på evighetsfrågandet eftersom barnen ofta har svaret på sina egna frågor. Tycker ni är coola som ger er ut på äventyr!

 3. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Hahaha, underbart! Tack för att jag fick starta min arbetsdag med ett asgarv. 🙂

 4. Profilbild för Andrea
  Andrea

  Haha, det är samma visa här. Fast EN rumpnisse då. Först det ständiga ”varför?” varpå Jag frågar ”varför tror du att det är så?” Varpå sonen svarar (oftast helt korrekt) & sen tillägger ”men Varför?”, alltså aahaha, man blir smått galen efter ett tag. Inga svar är goda nog verkar det som :p

 5. Profilbild för Malin
  Malin

  http://m.youtube.com/#/watch?v=4u2ZsoYWwJA&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3D4u2ZsoYWwJA

  Hela klippet är ju fantastiskt, som Louis CK oftast är. Men från 6.24 i klippet gör han ett fantastiskt nummer om detta med barns frågande.

  1. Profilbild för Åsa
   Åsa

   Tänkte precis tipsa om det där klippet! Superbra!

 6. Profilbild för Catherine
  Catherine

  Haha! Som jag känner igen mig. En stor som frågar Varför och en liten som undrar Vad allt är.

 7. Profilbild för Mia
  Mia

  Haha underbart! :))

 8. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Vet du vad jag önskar mig Cecilia? En bok om barn, av dig. Likt Fredrik Backmans hyllning till sin son. Dina inlägg om dina barn är så fyllda med igenkänning och KÄRLEK. Jag skulle köpa boken och sprida den till alla jag känner som på något sätt har kontakt med barn. (vilket ju i stort sett är nästan alla) Du verkar så underbar!

 9. Profilbild för Malin
  Malin

  Haha känner igen det där fast jag har bara en fyraåring än så länge som ställer frågor så att ha det dubbelt upp förstår jag kan bli lite påfrestande ibland även om det är härligt att de vill lära sig saker 🙂

 10. Profilbild för Mia
  Mia

  Följd fråga, eller svara det vet du, eller formulera om meningen. Då blir det bättre.

 11. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Vill bara säga att du skriver fantastiskt bra. Du har ett härligt och följsamt flyt i texten som gör att man som läsare får åka med på en väldigt behaglig resa. Du verkar vara en ödmjuk tjej! Lycka till med livet ” over there” verkligen ett minne för livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *