Schampo-skola

Jag byter schampo rätt ofta, gillar Redken och Kevin Murphy – men de produkter jag använt allra mest de senaste åren kommer från Disp. Disp är ett svenskt märke vars produkter till största delen innehåller ingredienser från växtriket. De här produkterna funkar super på mitt hår!

Härom dagen fick jag ett brev från just Disp på posten, med en liten schamposkola i. Det är inte så komplicerat egentligen, men för att få bästa resultat när man tvättar håret gäller det att tvätta håret två gånger, och när man tänker efter är det ju faktiskt precis så frisörerna gör.

1. Börja med att tvätta håret med en liten klutt schampo. Disps produkter är väldigt dryga så det räcker med en enkronas storlek i handflatan. Den första schamponeringen tar bort stylingprodukter och smuts och löddrar inte särskilt mycket.

2. Skölj håret.

3. En ny miniklutt schampo. Den här gången blir det massor av skum och produktens ingredienser för göra sitt jobb.

4. Skölj ur och kör i balsam.

5. Disp har en superhärlig produkt som heter Healing cream. Den brukar jag ta när håret är handdukstorkat som ett komplement till balsam-kuren. Ska alltså inte tvättas ur.

Gjorde hela den här proceduren i går kväll och idag känns håret faktiskt ovanligt… inte nytvättat. Rent men inte nytvättat-flygigt. På ett bra sätt. Jag avskyr när håret är så där nytvättat lätt, när det liksom inte går att styla alls. Nu känns det däremot formbart och friskt. Kanske har det med dubbelschamponeringen att göra?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Annika
  Annika

  Jag dubbel-schampar alltid, men det är för att jag har mycket produkter i mitt hår och vill få det rent. Dock saknar jag ett bra djuprengörande schampo för nån med tjockt, grovt hår. Tips?

 2. Profilbild för Christel

  Det är nog dubbelschamponeringen som gör det! Bra att veta är att ju mer schampot löddrar desto renare är håret. Det är därför det löddrar så mycket andra gången! 🙂

 3. Profilbild för elisabeth
  elisabeth

  Jag tror att EDGE kan ha ett bra djuprengörande schampo, jag har använt deras andra schampon och balsam och de är riktigt bra. Det är samma sak med dem att man ska schamponera två gånger. Det är även det ett svenskt märke som är till 99% naturliga ingredienser. love it! Ska dock prova disp också..

 4. Profilbild för Svensson

  Dubbelschamponering is the way to go!! Jag fick tidigare tvätta håret varje dag för att det såg så fett ut men då blev det flygigt istället. Nu kör jag på Redken, dubbelshamponerar och behöver bara tvätta det en gång per vecka. Mitt hår har aldrig varit så snyggt och välmående som nu (det ser inte ens fett ut efter en vecka!!)!

 5. Profilbild för Malin

  Jag lärde mig dubbelschamponera när jag var typ 14! Vad har ni för taskiga frisörer som inte talar om sånt basic? 😛

 6. Profilbild för Susanna
  Susanna

  Hej hej! Gillar din blogg men undrar, är det här ett sponsrat inlägg?

 7. Profilbild för T
  T

  Cecilia! Din blogg är fantastisk! Lova att aldrig sluta blogga, okej?! 🙂
  Du skrev i ett tidigare inlägg att det är många som behöver modetips. Jag med! Har precis fött barn och kroppen håller på att återställa sig men i nuläget känns magen som en degklump och rumpan två storlekar över vad den brukar vara. Kan du inte göra ett litet inlägg kring snygga amningskläder som är moderiktiga men ändå praktiska.
  Stor kram till dig!

 8. Profilbild för Ida
  Ida

  Måste genast prova Disp. Och att dubbelschamonera. Jag är duktig på att låta bli att tvätta håret och gör det bara en gång i veckan men sista två dagarna är ej okej. Du är toppen som bjussar så mycket på dig!

 9. Profilbild för Ce
  Ce

  Sen jag var liten har min mamma sagt att första omgången löser upp smutsen och andra sköljer ur den. Har alltid dubbelschsmpoonerat! Då har jag gjort rätt alltså 🙂

 10. Profilbild för E
  E

  Jag gillar inte alls disp! Provade men fick svintohår trots tvättande enligt konstens alla regler.
  Jag har tjockt och grovt hår och brukade använda Redkens Smooth down vilket funkade toppen.
  Sen blev jag tipsad om Bamboo Organics Smooth Anti-Frizz Shampoo + balsam och nu är jag helt såld! Bamboo är helt naturligt utan parabener och andra konstigheter och mitt hår har blivit som silke! De har även en helt fantastisk hårolja som bara gör håret lent och inte flottigt! Rekommenderas starkt!

 11. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Skriv din kommentar här!
  Hej!
  Jag har faktiskt aldrig kommenterat din underbart trevliga blogg tidigare. Kanske beror det på att jag känner mig ”överårig” i jämförelse med både dig själv och, som jag uppfattar det, merparten av dina läsare. Jag hittade till dig via min tonårsdotter redan under din Expressen-tid och uppskattade dig självklart redan då, eftersom jag är modeintresserad och en aning svältfödd på nya influenser i det mycket akademiska Lund där jag bor. Nåväl. På ett sätt är jag ledsen att jag kommenterar inlägget o Bonnie, eftersom jag kommer att vara kritisk och egentligen tycker jag att du bara skall uppmuntras. Du verkar vara en genomtrevlig och ödmjuk person med mycket självdistans, men även du kan gå vilse och det var det jag tänkte hjälpa dig med, om jag kan. Jag vore glad om du vill respondera på det jag har att säga.
  Jag har själv barn i skilda åldrar; minstingen går på lågstadiet. Genom åren har jag haft anledning att fundera över hur vi föräldrar egentligen beter oss mot varandra och efter bitter erfarenhet och onödiga klavertramp har jag kommit fram till följande.
  Alla föräldrar tycker att deras barn är speciella och unika, inget konstigt i det, men barn utvecklas olika. Mognaden och utvecklingen av färdigheter sker olika snabbt. Denna lilla historia om Bonnie, som verkar vara en alldeles förträfflig unge, är något som vi föräldrar endast bör dela med nära och kära. Jag tänker på den andre föräldern, i ditt fall din man, jag tänker på farmor och farfar, mormor och morfar, dina syskon, riktigt nära vänner, sådana du alltid kan vara uppriktig mot och som i utbyte själva kan få vara sådär härligt skrytsamma och stolta utan att det blir påfrestande och egofixerat. Andra du känner som möter Bonnie ser alla hennes goda sidor, jag lovar dig, men att för dem få höra en sådan här historia, om de själva har barn som saknar dessa färdigheter, är inte vare sig roligt eller givande. Jag anser att vi föräldrar behöver utveckla vår sociala medvetenhet och kompetens. Vi behöver i större utsträckning uppmärksamma varandras barn och på det viset stärka varandra och minska prestationshetsen. Ser man det i ett vidare perspektiv, skall du som förälder lägga dig vinn om att stärka ditt barns självkänsla och inte endast självförtroendet, att se barnet till skillnad från att endast se vad barnet presterar. Detta verkar krångligare än vad det är. Jag kan rekommendera Jesper Juuls bok ”Ditt kompetenta barn”.

 12. Profilbild för Cissi
  Cissi

  ”Ett brev”. Snarare ett paket? Inlägget känns väldigt sponsrat.

 13. Profilbild för Thea
  Thea

  Såg dig i adamlive idag! Vad snyggt hår du har! Vad är det färgat med för färg?!

 14. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Från det ena till det andra… Idag hade jag ett ME & I party hos mig, och andledningen var ju så klart bara för att få handla DINA snygga kläder =)
  Blev strumpbyxorna och koftan till lillan och en massa fint till mig!! Så otroligt bekväma plaggen var till mig, kommer att leva i dom i höst! 😉

 15. Profilbild för Jessica

  Du var supersnygg i håret på WeRFamily med Loppi på Café Opera idag! Kul att se dig i verkligheten.

  http://familjensundberg.se/blog/bloggeventet-pa-cafe-opera
  Ha det gott!
  Jessica

 16. Profilbild för Mariekex
  Mariekex

  Jag har just varit i NY o shoppat upp mig på Living Proofs superprodukter men vill testa Disp. Var hittar man det?

 17. Profilbild för Carolin
  Carolin

  Måste det inte framgå att det är reklam? Det låter väldigt sponsrat det här. Olikt min bild av dig.

 18. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Hörni, en viktig sak: jag får inte betalt för att skriva om någonting. Ibland får jag produkter av företag, men jag BER aldrig om produkter själv. Företag skickar grejer, det händer, och om det är något jag gillar så tipsar jag om det ibland. Och det händer betydligt oftare att företag skickar saker, eller informerar kring produkter, som jag sedan väljer att INTE skriva om. Och framför allt – det allra, allra mesta jag tipsar om, är mina egna saker som jag skaffat själv. Jag skulle aldrig tipsa er om något jag själv inte har positiva erfarenheter av.
  Jag tycker att jag är tydlig med att jag fått informationen från Disp, och att det är ett varumärke jag ofta använder. Men samma rutin, med dubbelschamponeringen alltså, är så klart lika användbar med vilket schampo man än brukar!

 19. Profilbild för En 30- åring med en dotter på 5 år
  En 30- åring med en dotter på 5 år

  Jag måste säga att Gunnel nedan har skrivit ett mycket mycket klokt och respektfullt inlägg vad gäller din historia om Bonnies färdigheter.

  Allt Gunnel skrev är mycket sant anser jag och jag tycker att alla som har barn bör tänka på detta.

 20. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Gunnel: Jag stärker inte ”endast” mitt barns självförtroende och jag ser inte ”endast” till vad barnet presterar. Det är ett konstig och inte särskilt charmigt antagande du gör om mig. I övrigt tror jag att jag förstår vad du menar, även om jag får uppfattningen att vi kommer från ganska olika världar. Bland mina vänner och bekanta vill jag mena att lovord om egna eller andras barn i första hand inte uppfattas som hot eller underlag för jämförelser, utan som härliga anekdoter och inget annat. Sedan är så klart frågan om jag ska/bör uppfatta er läsare som bekanta, men på ett sätt som är svårt att beskriva så gör jag faktiskt det. De flesta läsare är förstås anonyma, men för att det ska bli en intressant och levande blogg måste relationen oss emellan vara personlig och förtrolig. Jag hade förstås inte spankulerat fram till random morsa på stan och berättat det här om min dotter. Men bloggen är en annan sak. Här delar vi historier från varandras liv med varandra, och ibland är nivån så personlig att även mycket privata saker känns bekväma att outa. Som den här händelsen till exempel.
  Läs också mitt svar på din andra kommentar!

 21. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Skriv din kommentar här! Jag är ledsen att du uppfattat mitt inlägg som en tillrättavisning angående din uppfostran, om man nu skall kalla det så, av Bonnie. Jag har inte på något sätt påstått att du inte stärker Bonnies självkänsla, men du bidrar med denna anekdot (som du själv kallar det) till att andra föräldrar blir oroliga och stressade över deras telningars bristande förmåga och därför, i sin tur, får ett prestationsinriktat förhållningssätt till sina barn. Våra barn är det käraste vi har och är på något sätt det mest personliga och nära oss man kan komma. Det är denna vetskap som gör att jag tycker vi skall vara lite mer rädda om varandra, föräldrar emellan. Jag beklagar även att du argumenterar utifrån att vi kommer i från så skilda världar. Den uppfattningen har inte jag, eftersom detta är en av anledningarna till att jag läser din blogg. Det som skiljer oss åt är nog snarare din aningslöshet om vad din anekdot egentligen kan ha för effekt och detta är något som inte är (och nu talar jag utifrån egen erfarenhet) ovanligt bland nyblivna föräldrar. Jag skall inte sticka under stol med att jag är lite besviken på ditt ”förvarstal”. Jag hade hoppats på att du skulle formulera dig något annorlunda och inte så kraftfullt distansera dig från mig. Min kommentar var skriven som en liten tankeställare, men det var aningslöst av mig. Jag borde förstått att även för dig är kritik rörande ditt agerande utifrån mammarollen svårt att hantera. Jag klandrar dig inte och hoppas du inte är alltför upprörd över min okänslighet.

 22. Profilbild för Viola
  Viola

  Cecilia, skaka av dig….. har alltid funnits, kommer alltid att finnas kommentarer som fläckas av ”jantelagen/avundsjuka” – skaka av dig och fortsätt gör det du gör, för du gör det så himla bra och kul!

 23. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Gunnel: Nej, verkligen inte, no harm done alls. Och jag tror också att det är lätt hänt att saker låter mer endimensionella och hårda i skrift än vad det är menat att göra.
  Men. Om jag hela tiden skulle tänka på hur alla andra kan påverkas av det jag skriver skulle det inte bli någon blogg alls. Eller ja, en väldigt opersonlig och platt blogg i alla fall. Visst väger jag ofta igenom orden både en och två gånger innan jag publicerar något personligt, men min gyllene regel är att så länge det man skriver är positivt så tror jag generellt att den positiva effekten är större än den negativa. Även om jag ibland får kritik också för att jag är FÖR positiv, eftersom det finns dem som får det att känna att deras liv skulle vara ”sämre”. Ibland blir det helt enkelt inte rätt hur man än gör.
  Vad gäller osäkerhet hos föräldrar, så tycker jag problemet i första hand är vårt. Det kommer alltid finnas stolta skrytsamma föräldrar runt oss, på dagis eller i bekantskapskretsen. Istället för att stoppa folk från att skryta, är det väl vi föräldrar som måste betvinga osäkerheten hos oss själva? Så här: Min dotter är inget ess på att pussla. Alls. Hennes kusin är mirakulöst begåvad på att pussla och dessutom ett halvår yngre. Det är väl bara att glädjas åt kusinens framgångar och inget annat? Varför skulle jag känna mig hotad av det? Och om jag nu skulle göra det, så är det väl en tråkig sida hos mig själv jag genast måste ta ansvar för? Man kan väl inte blunda för det och låtsas som att det inte finns något ens barn inte är bäst på? Min dotter är en fena på vissa saker, mindre begåvad på andra grejer. Precis så tror jag att det är med alla barn. Och vi älskar dem precis som de är.

 24. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Jag tror vi pratar helt förbi varandra här. Självklart skall du se och uppmärksamma vad ditt barn är bra på, men fastän det är ditt barn, och inte du själv, skall du försöka ha samma förhållningssätt gentemot omvärlden (och då menar jag inte de närmaste) som du har i övrigt. Jag tror i alla fall att jag fått en någorlunda skymt av dig och du utmärks inte av hävdelsebehov eller skrytsamhet, utan humor, självdistans och omtanke. Jag tror du fattar vad jag menar, bara för att det inte är dig själv du pratar om, utan Bonnie, skall du ställa samma krav på dig själv i förhållande till din omgivning. Barn är känsligt. Kom ihåg detta. Var positiv mot andra barn, så får du tillbaka positiva omdömen själv. Och det är roligt. Var stolt och glad över hennes färdigheter, men skryt bara för de närmaste. Dela gärna med dig i bloggen om underfundiga saker hon säger, gör osv., men inte detta uppenbara redogörandet. Det är mer okänsligt gentemot omgivningen än vad du anar. Om alla tänkte som du i ditt inlägg, att vi alla skall framhålla våra barns excellenta sidor, vill jag knappt tänka på hur kommande föräldramöten på dagis skulle se ut! När det gäller Bonnies kusin är det en helt annan sak, vilket jag redan har påpekat, för med våra närmaste har vi förhoppningsvis raka rör och de kan då kontra eller börja skämta med dig om de tycker att det hela är påfrestande eller söka stöd om det oroar sig varför deras barn inte utvecklas i samma takt. Ja, ja, jag vet inte om du läst mina inlägg så noga… Jag har, som sagt, aldrig tidigare reagerat på formuleringar i din blogg. Detta inlägg ”stack ut” på ett sätt som jag tyckte behövde kommenteras. Jag skall sluta med mitt föreläsande nu, för det gäller att sätta stopp innan jag fått upp ångan. Det finns mycket att säga om barns mognad, färdigheter, utveckling och förhållningssätt till omvärlden och om vår del i det hela…. Ha en bra dag och fortsätt gärna förgylla min vardag med det som jag tror är du!

 25. Profilbild för Ullis
  Ullis

  Gunnel! DITT inlägg gör MIG stressad, inte Cecilias! Jag tycker att du Cecilia är helt fantastisk på att skriva om både stort och smått, och jag kan inte förstå hur man kan uppfatta ditt språkinlägg som skryt. Blir man som förälder stressad över det inlägget, då har man fasiken stora problem, som bara blir större. Då ska jag som vuxen vara stressad över att jag inte är hjärnkirurg, rymdforskare, nobelpristagare…? Jag vet inte vilka du umgås med Gunnel, men ditt inlägg måste vara bland det konstigaste jag har läst.

 26. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Till Ullis!
  Ja, jag är nog fel person att läsa denna blogg om kritik gentemot mig inte kan vara lite mer klargörande. Jag hoppas du läst vad jag initialt har skrivit och inte endast läst lösryckt konversation med Cecilia. Jag respekterar fullständigt att ni inte har samma syn som jag i denna fråga och hade faktiskt hoppats på en lite mer konstruktiv debatt. Möter du som läkare barn och föräldrar med skiftande bekymmer får du en annan syn på saken, men jag vill ändå hävda att denna insikt för egen del kom redan tidigare, då jag förstod hur egna uttalanden inte bara var till glädje för andra, utan även kunde ge upphov till oro. Ett visst mått av blygsamhet är alltid klädsamt och är ofta förknippat med en relativt god empatisk förmåga. Så Ullis, förklara dig lite bättre och försök inte dölja dig bakom onyanserade påhopp. Helt plötsligt har jag stora problem, stressar andra, har ett tvivelaktigt umgänge och är allmänt konstig. Lite mer nyanserad, om jag får be, i alla fall om jag skall kunna förstå vad du egentligen menar.

 27. Profilbild för Anna
  Anna

  herregud, snart 30 år och vet inte hur man tvättar håret ordentligt tänkte jag, så jag tog och testade den där schampoo guiden idag. Kommer aldrig tvätta håret på nåt annat sätt efter den här gången. Det blev alldeles perfekt, inte så där äckligt flygigt som bara skandinaviskt hår blir när det är sådär ultrarent (läs de där två dagarna efter tvätt utan produkter tillsatt). Ville bara säga det och tack för en toppen blogg som jag läst i flera år nu, men har aldrig skrivit en kommentar förens nu, konstigt egentligen! Ha det bäst!

 28. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Cecilia, du är sååå himla bra!! Jag älskar att läsa dina historier om dina barn, och var stolt! Jag är själv stolt när min lilla tjej är bra på nåt, haha jag blir typ stolt när hon bajsar som hon ska… Och jag tycker det är skrämmande att vi inte ska kunna berätta när vi är stolta över våra barn?!?! Gunnel, jag tror du är den som behöver tänka till lite! Klart vi ska hylla och uppmuntra våra barn, vem ska annars göra det?! Uppfattade Cecilias inlägg långt ifrån som skryt.

 29. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Till Lisa!
  Jag har redan insett det omöjliga i att kunna formulera sig på ett sätt som inte väcker starka känslor. När det till och med konstrueras egna versioner av vad jag påstått, så som du gör Lisa, att vi inte får hylla våra barn, ja, då blir jag faktiskt rädd och undrar var alla nyanser tagit vägen. För det är egentligen det vi talar om, att inta dra på i 180 som Cecilia gjorde denna enda gång och som vi alla säkerligen har gjort, men inte blivit skrivna på näsan om. Och det var detta jag gjorde, skrev Cecilia på näsan, och jag lovar, lovar att jag skall aldrig göra det igen. Det var dumt gjort, jag borde begripit bättre. Adjö från mig.

 30. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Gunnel: Det var verkligen inte dumt av dig att dela med dig av dina tankar! Alla kommentarer är intressanta på sitt sätt, men som kommentator kan man inte räkna med att alla förstår eller tycker likadant. Jag hoppas att du hör av dig igen, jag tycker att det är jätteintressant och att höra alla er härliga läsare syn på saker och ting. Det utvecklar oss tiillsammans! Kram och so long!

 31. Profilbild för Emma-Sofia
  Emma-Sofia

  Åh herre. Jag gick in för att kommentera dubbel-schamponeringen men blev nu alldeles tagen av Gunnel-dramat (inget illa ment Gunnel). När jag läste din anekdot/redogörelse/whatever Cecilia blev jag alldeles tårögd. Det var så fint. Bonnies framsteg, din stolthet. Jag kan omöjligt förstå varför detta fått Gunnel att känna så starkt. Jag har läst bloggar i många år nu och förstår att den som skriver ofta tycker sig få en väldigt personlig relation till sina läsare. Så känner även jag som läsare; jag gläds med mina favorit-bloggares framgångar, giftermål, barnafödande etc. Känner mig fånig när jag sitter tårögd och läser historier som upplevts av någon jag egentligen inte känner. Eller? Gör jag kanske det, ändå? Känner mina favorit-bloggare som jag följt i så många år nu? Om det nu är så, att jag känner Cecilia, är det i min värld inte alls konstigt att jag gläds åt hennes dotters framsteg. 
  Kanske är det en generationsfråga. För jag känner mig då inte det minsta hotad av att Cecilias barn (jämngammalt med mitt eget) är tidigare i utvecklingen när det gäller alfabetet och bokstäver! Jag menar, skulle Cecilia känna sig hotad av andra föräldrar som berättar om hur de får kamma tovor ur sina barns hår, när Bonnie ännu inte har mycket till kalufs? Kanske kan man känna ett styng av avund i vissa situationer, men då handlar det ju, som Cecilia skrev, om något hos en själv, och i mitt tycke något man kanske ska jobba på att komma förbi.
  Jag förstår, hoppas jag, vad du menar Gunnel. Jag håller Dock inte med. Jag tycker inte att vi tvunget ska hålla glädjen och stoltheten över våra barn (eller något alls för den delen) inom familjen och släkten. På många sätt är nämligen mina vänner mig närmre än min släkt. Och om det är så världen ska vara – att vi inte ska kunna dela med- och motgångar med våra nära utan att riskera att såra eller trampa någon på tårna – då är jag först i kön för att försöka ändra på det.

  Alltså. Jag anammar ”delad glädje är dubbel glädje” fullt ut och i de stunder jag känner avund tar jag ett litet steg ut från mig själv och ser allt de fina jag har i mitt eget liv. Och delar gärna med mig av den glädje jag ofta känner över min familj, utan att för den skull skryta. 

 32. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Till Emma.Sofia!
  Tack för trevlig respons på detta lilla ”blogg-drama” där jag ofrivilligt blivit något av en ”drama-queen”. Om jag får tydliggöra något så här i sluttampen så är jag rädd för att även du läst mina kanske något krångliga inlägg inte fullt så noga. Jag inkluderar även vänner i den grupp som får möta mig utan ”hämningar”, men detta är en petitess. Och jag är INTE så gammal att det skiljer en generation mellan oss, så våra skilda åsikter tror jag inte har med ålder att göra. Du har helt rätt i att vi inte bör känna oss hotade av andra barns framsteg och oftast gör vi inte det heller; vårt eget barn har säkert något annat det är duktigt på, men det är inte riktigt detta jag menar. Egentligen har jag inte velat gå in på detaljer som har med min profession att göra, men det är på det viset att vissa färdigheter omhuldas av oss föräldrar som särskilt roliga att barnen är tidiga med. Språket tillhör detta. I och med språket är det ju självklart lättare för barnet att kommunicera och gör det lättare för andra i omgivningen att relatera till barnet. Många är de föräldrar som oroas över att deras barn är försenade, otal är de remisser som skickas från vårdcentral till logoped för utredning av ett barn som i sin dagisgrupp avviker från de övriga. Visst är det gjort av omsorg från dagispersonal och föräldrar, men i många fall är denna oro helt ogrundad. Språkbegåvning eller ej går överhuvudtaget inte att bedöma i denna tidiga ålder, även om barnet är tidig med att lära sig bokstäver eller duktig på att uttrycka sig. Jag har försökt att be Cecilia i detta forum att tänka sig för. Mycken av denna oro jag beskriver grundar sig i en jämförelse, som så mycket annat i livet, och jag tror vi endast ljuger för oss själva om vi inte inser det. Det enda jag begär är att ta lite hänsyn, ju fler superlativer, ju fler detaljerade redogörelser desto större är risken att en förälder ängslas över sitt barns utveckling. Det är heller inte ovanligt att dessa föräldrar i stor utsträckning klandrar sig själva, vilket bara leder till en osäkerhet i föräldraskapet. Det är lite synd att det som egentligen var kärnan i det jag skrev från början, att vi föräldrar skall bli duktigare på att uppmärksamma varandras barn, detta har ingen kommenterat. Alla har endast värnat om sin egen rätt att applådera sitt eget barn. Jag tycker att lika god hänsyn behöver tas till omgivningen trots att du blivit stolt mor, eller kanske snarare på grund av just det. Så visst skrämmer det mig lite, att ingen har velat ta upp just detta till diskussion, utan förvrängt mitt inlägg till att handla om att vi inte skall hylla våra barn. FEL! Hylla gärna, men nyanserat och med ett uns ödmjukhet. Det som nog gjorde mig mest fundersam var det som Cecilia själv skrev, att vi älskar våra barn precis som de är med. Detta är aldrig något jag diskuterat, men att i denna diskussion ta upp detta , förhoppningsvis sjävklara, det slår onekligen andra föräldrar i sank på ett effektivt sätt., de föräldrar som inte kan låta bli att oroa sig för sitt barn, just för att det älskar det. Knäck den nöten om ni kan!

 33. Profilbild för http://www.africanewswire.net/story.php?title=buy-womens-dresses-of-the-latest-fashion-from-sheinbox

  An interesting discourse is worth remark. I guess that you should correspond author on this subject, it strength not be a taboo subject but mostly fill are not sufficiency to utter on much topics. To the succeeding. Cheers like your 301 Moved Permanently.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *