Sista sommardagen

Idag var det sista sommardagen. Åtminstone kändes det så här i Stockholm. Det blev plötsligt varmt igen och varenda själ lät shorts och kjolar få gå en sista rond innan de packas undan i lådor och får ligga där och vänta i nio månader eller vad det kan vara innan det är dags igen. Det fanns nästan en desperation i luften. Alla visste liksom att efter det här är det goodbye. Nu blir det ingen mer sommar. This is it för det här året. Och vilken perfekt dag det blev, den sista dagen. Så varm och vacker. Så problemfri. Precis som att ett förhållande aldrig ter sig så fläckfritt som när båda ses igen. Man skrattar. Skojar. Har från någonstans plötsligt fått massor att prata om, ord som kanske inte sagt på åratal. Plötsligt glömmer man att det regnat ibland. En hel del faktiskt.

Vi desperatnjöt lika ihärdigt som övriga huvudstaden.

Bara att åka tunnelbana är ju ett äventyr. För Bonnie alltså. Själv får jag bara för mig att det luktar och överallt.

Pizzalunch på gräset vid Nytorget.

Lekparkshäng. Som efterföljdes av den högst osannolika slumpen att båda barnen stocksomnar samtidigt. Jag och Per pilade som två fria 23-åringar (med den skillnaden att vi kånkade på en dubbelvagn. Och att vi inte är 23. Men det kändes så ett kort tag) och drack kall öl under solen på Mosebackes fantastiska uteservering med utsikt över hela stan.

Senare gick vi vidare mot Kungsträdgården där den mycket hoppförtjusta Bonnie upplevde största tänkbara förtjusning när hon fick hoppa stydsmatta i en sån där sele och flög ”så att hon nästan såg månen där uppe”.

Dagen avslutades med middag på Vapiano. Okej. Det är inte samma sak att gå ut och käka tillsammans med två små barn som det är att göra det på tu man hand. I barnens sällskap hamnar fokus på… dem. Förstås. Man kan inte förvänta sig att en tiomånaders bebis och en två år äldre storasyster ska sitta blickstilla medan mamma och pappa äter. Det funkar liksom inte så. Men. Det behöver ju inte bli en Red Lobster-katastrof varje gång heller. Rio var trött och dåsig så hon satt och underhöll sig själv i vagnen som stod parkerad bredvid bordet större delen av tiden. Bonnie mutade vi med två nya appar till min Iphone. Och vips kunde jag och Per faktiskt njuta av maten och av att kunna utbyta rätt så många helt oavbrutna meningar med varandra. Sista sommardagen blev en bra jäkla dag. Något bitterljuv. Ödesmättad och lite sorglig. Men bra. För alla.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Beate
  Beate

  Skriv din kommentar här!
  Hei:) Har fulgt bloggen din gjennom flere år nå, også før fokuset ble mest på mammarollen. Selv om jeg ikke har barn selv, liker jeg bloggen din utrolig godt og er innom nesten hver dag. Neste helg skal jeg til Stockholm for første gang, sammen med to venninner. Blir kjekt å oppleve byen jeg har lest om gjennom din blogg. Så nå lurer jeg på om du har noen tips til koselige/ gode/ ikke altfor trendy spisesteder og utesteder? Blir veldig glad for svar:)

 2. Profilbild för Martina
  Martina

  Såg er inne i stan idag, så himla fin familj. Härligt att ni hade en trevlig dag tillsammans.

 3. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Nere i Skåne har hösten redan kommit känns det som…

 4. Profilbild för R-M
  R-M

  Låter verkligen som en perfekt sista sommardag, fint beskrivet och som många nog upplevde den. Vilken lycka för hopp Bonnie. Ha en skön söndag och att solen tittar fram lite idag också.

 5. Profilbild för anna
  anna

  Vilken härlig dag!! 🙂
  Den nya bilden på er 3 är verkligen kanonfin!
  Du är verkligen en naturlig skönhet. Kram och hej!

 6. Profilbild för Rebecca
  Rebecca

  Alltså Bonnie är ju helt bedårande söt när hon sitter där med solglasögonen. 🙂

 7. Profilbild för Fina Frun

  Vad söt hon är med sina solglasögon!

  Ser ut som en toppendag 😀

 8. Profilbild för fashionmama

  Låter underbart! mosebackes uteservering är ju supermysig. 🙂

  Ska passa på att njuta det sista härpå västkusten också.

 9. Profilbild för Emma-Lou

  Vapiano har jättegod mat 🙂

 10. Profilbild för Beatrice
  Beatrice

  Vilka fina bilder! Är det en ny Mullberry väska du har i rött? Skitsnygg 🙂

 11. Profilbild för Emma
  Emma

  Vadå, att det luktar illa?? Åå stackars dig som är så fin och ren och måste åka på den äckliga tunnelbanan.
  Om du tycker att den luktar i Stockholm har du inte åkt på många tunnelbanor!!

 12. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Emma: Hörrudu, jag har åkt en herrans massa tunnelbana i världens alla hörn, och åker tunnelbana i Stockholm i stort sett varje dag. Har du åkt tunnelbana i Stockholm? Har du åkt i hissarna i tunnelbanan i Stockholm. Där luktar det kiss av den enkla anledningen att folk kissar där. Det tycker jag är äckligt. Jag vet inte om det är så konstigt. Håll inte på och döm mig eller någon annan så där lättvindigt i fortsättningen är du snäll.

 13. Profilbild för Helena
  Helena

  Jag är jättenyfiken, vilka var de nya apparna? Tar tacksamt emot tips på bra barnappar!

 14. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Helena: En heter Little Princess, och är en app om och med den lilla princessan, du vet hon som det finns böcker om och som brukar dyk aupp i Bolibompa i bland. Den andra hette cupcakes och man skulle baka och pynta fina muffins. Annars är alla appar från Toca Boca hennes storfavoriter. Och de är verkligen helt grymt bra! Pedagogiska, smarta och roliga.

 15. Profilbild för Rosahjärtan

  De har så starka personligheter dina barn -det är så underbart att se & läsa om!

 16. Profilbild för Klara
  Klara

  Vad snygg du är, upptill… Nertill ser det ut som att du har trosor, och det säger jag i all välmening. Ibland blir man ju lite ”hemmablind” på sina kläder.

 17. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Vilken fantastisk väska! Hur, var, varifrån???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *