_MG_4776

themiachocolatecollage

Först Rio och nu Bonnie – barnen har hand, mouth and foot disease, eller höstblåsor som jag förstått att det heter på svenska. Har aldrig hört om detta innan, men plötsligt dök de upp och nu sitter vi här. I karantän. Utifrån-inspiration till blogg-material har därmed varit begränsad den senaste veckan, och även om jag sällan har något emot att häcka hemma börjar jag nu längta uuuuuut ur huset. Ska försöka ordna barnvakt någon timma så att jag kan sticka och träna idag.

Sak som händer i veckan: Blankens ”The Mia” – vårvinterns snyggaste känga, släpps i brun mocka på fredag. En vanlig uppfattning många har om mocka är att materialet är känsligt och svåranvänt. Det stämmer faktiskt inte! Var noga med att impregnera med en spray och mocka håller sig lika snyggt som ”vanligt” läder – dessutom är det lite mjukare och formar sig ofta lättare och snabbare efter foten!

0 svar

 1. Ursnygga! Det finns dessutom flytande skokräm till mockaskor, både i färg och ofärgat. Bara att dutta på och sedan rugga upp med en mockaborste så blir skorna som nya. Avsluta med impregningspray. Hur lätt som helst och skorna får lika lång livslängd som vilka skinnskor som helst.

 2. Jag trodde sonen hade fått vattkoppor men fick tydligen höstblåsor här med.
  Hittills har barnen bara haft det i munnen men nu vet jag att det även kan ge utslag på resten av kroppen om det är väldigt aggresivt som BVC sa.

 3. Trist med höstblåsor! Fast det värsta är ”biverkningarna”, att hud och naglar flagnar och faller av från fingertopparna. Kommer oftast inte förrän några veckor efter att blåsorna försvunnit och kan vara riktigt obehagligt. Det drabbar dock inte alla som har höstblåsor, så förhoppningsvis slipper ni det!

 4. Höstblåsor hade våra ungar när vi var i Thailand. Varenda unge på hela familjehotellet fick det, extremt ocharmigt i den fuktiga hettan och den ena hade hela kroppen full. Tror att han blev något hjälpt av den jättestarka kortisonsalva läkaren skrev ut. Att han sedan avslutade det hela med att tappa alla 20 naglar vill man helst glömma….

 5. Poxcillin mousse och kylbalsam hjälpte mot blåsor, eventuellt kli och läkning. Även om dottern inte verkade lida av blåsorna, skönt! Hon tappade dock naglarna på stortårna cirka två månader senare, väldigt odramatiskt och hon verkade inte ens märka det. De nya växte liksom ut under de gamla och så småningom klippte och filade jag de gamla, lossnade naglarna så de inte skulle fastna i något.

 6. Aldrig hört talas om den sjukdomen här i Svedala, tappa naglarna låter ju oerhört plågsamt, hoppas verkligen dina flickor slipper det! Håller med om att mocka har ett orättvist rykte om sig att vara ”svårt”, är ju både snyggare än skinn (enl mig) och mkt mjukare visuellt-älskar skiten! Såg tips om flytande skokräm för underhåll, ett annat är att att köpa narvsvaerte i riktiga skinnbutiker, finns i alla sorters färger och är dessutom toppen om man tröttnat på sina beige mocka el skinnboots & vill färga om dem i tex. svart eller annan färg, vips ett par nya pjucks.

 7. När min första (född 94) hade gått ett par månader på dagis (som det hette då) ringde de mig och sa att hon fått ”mul- och klövsjuka”. Chockad rusade jag och hämtade min ögonsten. Vid samma tillfälle gick det också springmask och löss på förskolan. Kändes mer som ett zoo än barnverksamhet 😉.

  Kommer också ihåg hur upprörd sköterskan på BVC blev när hon hörde ”mul- och klövsjuka” Det heter ”mouth- foot- and hand disease” sa hon barskt. Trevligt att det nu fått det mer behändiga namnet höstblåsor.

 8. Kan lägga till som tröst att hon bara hade blåsorna och inte tappade vare sig hud och naglar efteråt. Så det måste inte bli så.

 9. Ja visst är det svenska namnet trevligare. Jag tyckte ’Hand-Fuß-Mund-Krankheit’ lät riktigt hotfullt när jag fick höra det här i Tyskland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *