Jag har haft en sida i mama i flera år, men från och med nästa nummer av tidningen kommer den att se lite annorlunda – och vara mycket mer omfattande! I stället för att bara skriva och tipsa om kläder, dår jag sätta tänderna i er läsare och styla er. Det blir ett modejobb där du är modellen (vilket förstås inte kräver att du ska vara ”modell”. Du ska vara du, och jag ska finnas där för att pusha dig att våga lite mer stilmässigt och förhoppningsvis också finnas till hands för att kunna ge lite moderåd och stilguidning i största allmänhet. Jag ser himla mycket fram emot det här, det ska bli så kul att få skämma bort er som vill och är intresserade med en hel dag i en fotostudio med all härlig lyx i form av smink, hårfix och allmän pampering som det innebär.

Ni anmäler er HÄR!

0 svar

 1. Vill du känna att du inte duger som du är?
  Räcker det inte med att bara vara ditt fantastiska jag?
  Vill du vara en av alla tjejer som måste bli uppiffad för att känna att du räcker till efter att ha burit, vårdat och bringat ett barn till världen?

  … typ så, eller? Blir så trött. Jag tycker innerst inne att du verkar vara en smart och vettig människa, men så ser jag det här och tänker: nej, inte du också!

  Kan inte du förklara och analysera det här fenomenet för mig? Feminist till feminist.

  1. Hej Sandra!
   Det här riktar sig inte till kvinnor som ”inte duger som de är” – de kvinnor som känner så behöver hjälp i en helt annan form än den jag har att erbjuda. Det här handlar snarare om inspiration, om att ha kul och att vara med om en kul upplevelse. Det räcker absolut med att vara sitt eget fantastiska jag, och min självkänsla är det inget större fel på – trots att jag faktiskt gillar både mode, kläder och en hel del andra ytliga ting. Det handlar inte om att förändra någon, utan att utveckla någons intresse. Det handlar inte om att jag ska ”göra om” någon, utan att jag ska ta tillvara någons behov och pusha personen att hitta sin egen stil. Och vad gäller tidningar med märkliga rubriker och puffar så håller jag verkligen med dig! Det finns massor av otroligt märkliga alster i tidningshyllan. Men jag tycker nog inte mama är en sådan. Snarare uppfattar jag den som både tröstande, förlåtande och inspirerande i ett och samma paket. Att den sedan har ”glansigt omslag” ser inte jag som ett problem, utan snarare som ett exempel på den glossigt lyxiga tillflyktsort som jag tycker om att hitta i en tidning. DEt betyder ju som någon annan skrev dock inte att man är helt dum i huvudet och totalt genomytlig bara för det. Så många olika dimensioner av en människa får plats i en och samma kropp, det måste vi väl vara ense om?

  2. Jag förstår inte varför man nästan alltid får samma ursäktande svar när man ifrågasätter dagens fokus på yta och flärd. Nästan alltid: jag har faktiskt andra intressen också, typ politik, historia, omvärlden osv. Som om jag har sagt emot det, vilket jag ju inte har. Det handlar liksom inte om det. Jag undrar mest varför det finns så få tjejer som bloggar om just dom intressena i stället för mode och bantning och träning. Från unga år matas vi med att vi måste se ut på ett visst sätt. Jag menar barntidningar riktade till tjejer kan innehålla sminkkit, FÖR BARN! Det betyder ju inte att dom flickorna inte gillar att spela fotboll, leka i sandlådan eller har andra intressen. Dom kan ju precis som ni ha mer icke-ytliga intressen. Fattar ni?
   Och tidningen Mama står för mycket av det här ju. Man ska gå ner sina gravkilon, dricka latte på stan i flådiga kläder och sminkat nylle. Äh, ger jag upp Deppar ihjäl mig. Ett sista ord: heja alla tjejer! Ni duger som ni är! Lägg fokus på nåt vettigt som inte gör våra barn lika förstörda som oss!

 2. Herregud vad negativt! Det handlar om att få hjälp att hitta nya kläder och att våga lite mer. Är man sina kläder? Tycker inte att Cecilia försökte säga att någon inte duger som den är.

  Hon är såpass klok att jag är säker på att hon bara tänker lyfta personers stil och inte ändra totalt. Har du läst bloggen förut så lär du veta det också.

  Lycka till Cecilia!

  1. Jag tycker bara vi borde gå åt andra hållet. Jag brukar inte köpa tidningar men här om dagen skulle jag köpa en pysseltidning till mitt barn och gick därför till coops tidningshylla. Chocken var ett faktum. Tidningar som riktar sig till kvinnor och flickor består nästan ENBART av glansiga omslag med orealistiskt ”vackra” och ”perfekta” kvinnor. Antingen dessa ”perfekta” kvinnor eller kvinnor som inte duger som dom är. Typ: hon gick ner 5 kg på en vecka, eller ”kolla in xxx:s babyhull”, eller chockbilderna på xxx:s viktnedång, eller dessa gör om mig-reportage osv osv osv i all jäkla oändlighet. Kan vi inte bättre? Kan vi inte sluta mata kvinnor och tjejer med den här sörjan?!

 3. Verkar hur kul som helst! Jag handlar oftast i samma affärer och skulle behöva ny inspiration och höra vad som passar bäst för min kropp och utseende! Får nog anmäla mig…..

 4. Jag vet inte om jag är exceptionell men jag tycker det är kul med kläder och att göra mig fin SAMTIDIGT som jag gillar att läsa biografier, historia och diskutera det politiska läget…Det ena utesluter inte det andra! Jag förstår att bilderna i tidningen inte speglar verkligheten men det är ju inte heller detta handlar om utan att göra det bästa av det som är utside-jag…

  Jag säger aldrig till mina döttrar att jag är missnöjd med mitt utseende eller min kropp men jag gömmer mig heller inte när jag sminkar mig eller gör mig fin inför något kalas eller annan sammankomst.

  Trist attityd att alltid tro att det bara finns en sida av allt!

 5. Jag skulle gärna vara med, om jag bara slapp bli fotad för tidningen 😉, det är inte min grej.

  Jag gillar generellt inte gör-om-mig-reportage. Och ibland vill jag bara vara tråkig och osynlig, rätten att vara ful, liksom. Men jag tänker faktiskt ändå att man på ett roligt sätt kan bli coachad av dig t.ex. till att utveckla sin stil lite. Det finns faktiskt ett drag av lust och konstnärlighet i mode, för den som vill, även om snygg-smal-vältränad-ung-hetsen ofta tar över i bruset. Gillar att ni kallar det ”Ny stil…”, tror att du är rätt person att göra det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *