Ni som läst min blogg länge vet att jag brukar återkomma till min komplicerade relation med huvudbonader. Jag älskar hattar, pälsmössor, kepsar och turbaner. I teorin. Så jag köper på mig både det ena och andra alldeles för ofta. För i praktiken blir det tyvärr sällan så att jag använder grejerna. Vet inte vad det är men alltid när jag står där framför spegeln, den sista kollen innan man sticker ut – så river jag av mig det jag har på huvudet. Känns alltid så… maskeradigt. Som att jag klätt ut mig i en knasig hatt liksom. Känner mig dum. Fånig. Får för mig att folk ska glo och garva.

Men i morse kunde jag inte hitta min  vanliga, diskreta tråkmössa så jag trotsade huvudbonadsångesten och plockade fram pannbandet/turbanen som jag köpte i höstas och tryckte det över öronen. Sedan vände jag mig mot Bonnie som redan var påklädd och började jäkta på henne att kliva ut genom dörren så att vi skulle komma iväg någon gång. Först stirrade hon på mig med stora ögon sen slog hon sig på knäna, pekade på min turban och ”skjattade så tåjajna spjutade” (som hon brukar säga):

Mäh! MA-MMA! Vad har du PÅÅÅÅÅÅÅ dig? HAHAHAHAHAHA-HOHO-HIHI-HOOOOOO! (bugar sig framåt om och om igen och slår handflatorna mot låren) HA-HA-HAHAHAAAAAAAAA!

Okej. Utskrattad av en tvååring. Huvudbonadssjälvförtroende just nu nere på minus tio. Det var väl det jag visste. Att jag ska hålla mig till tråkmössor.

0 svar

 1. Nu skjattaj jag så tåjajna spjutaj! Vilken skön tjej du har!
  Men själva huvudbonaden vet jag inte om den var så skjattjetande egentligen, tycker att du bär upp den fint.

  Tack för en härlig blogg – du ger en skön och positiv känsla!

 2. Haha, ”äpplet faller inte så långt från päronträdet” ,
  fantastiskt av en tvååring! 🙂
  Egentligen är det synd att vi inte använder hattar längre i Sverige, man får den maskeradkänslan, bli uttittad/utskrattad.
  Det är ju egentligen väldigt snyggt.
  Tycker även det är coolt med cowboyhattar och boots när man är i USA, tror knappast man skulle bära det här. 🙂

 3. Det var supersnyggt!
  Jag älskar huvudbonader och måste älska dem. Pga av en sjukdom jag har så måste jag akta mig för solljus, så vår och sommar är det hattar som gäller. Men ibland är det svårt att kombinera med kläder för ibland känner man sig verkligen utklädd. Kan du inte göra något reportage om hur man matchar kläder(gärna heltäckande kläder, eftersom det är vad som gäller för mig) med hattar 🙂 Det skulle ialla fall jag gilla!!

 4. Hahahaha, det var dagens roligaste skratt jag fick nu! Jag kan se dej och framförallt Bonnie framför mej när hon fick syn på dej….. Jag tycker den är snygg men en 2-åring har nog annan smak….
  Tänker oxå på en krönika du skrev i Fredagsbilagan i Expressen, bild på en sovandes Bonnie som var kanske en 3 månader gammal, ni var på en modeshow eller modebutik och du skrev något i stil med ”-Kan detta verkligen vara mitt barn?!” Remember? Hahaha… Ha det så gott Cecilia! Kram Berit

 5. Asch, det där såg bara snyggt ut – hon reagerade nog för att du använde något nytt och för henne ovant 🙂
  Minns en sak från min barndom: första gången jag såg min mamma i kjol hade jag tydligen (minns det ej själv) sagt: ”mamma du har beeeeeen!”

 6. NEJ! Bonnie är visserligen rolig och verkar vara en godbit, men i detta avseende ska du icke lyssna på henne; du är jättefin i turbanpannbandet! Kör på med den!

 7. Hahahahaha nu är det jag som skrattar så tårarna sprutar. Brukar tvååringar vara sådär verbala och ha ett sånt ordförråd? Blir djupt impad! Jag har svårt för div huvudbonader, i många modebloggar dyker det upp alla sortes hattar såhär på vårkanten, tycker att det ser riktigt töntigt och utklätt ut. Det enda man kommer undan med är en välsittande (kan ta låång tid att hitta) mössa vintertid. Men den huvudbonad du har på bilden var faktiskt riktigt snygg!

 8. Hahahaha! Hon är ju störtskön lilla Bonnie! Och du berättar det så klockrent roligt!
  Fast jag måste faktiskt säga att jag tycker Bonnie har fel, du var ju supersygg! Men fattar att ditt självförtroende åkte i botten efter den lilla scenen… 😉

 9. den var ju superfin! Jag är väldigt kräsen vad gäller huvudbonader men jag måste säga att det där var en riktig godbit. Apropå godbit så måste jag bara hålla med de flesta här att Bonnie är störtskön!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *