Känner på mig att mina barn i tonåren kommer hata mig för att jag publicerar den här bilden, men den är ju så hysteriskt kul gullig.

Några av er kommer kanske ihåg när Bonnie lärde sig simma för något år sedan när vi var i Miami? Nu kan hon ju inte simma så där som man ska, med bröstsim och bentag och så, men hon kan i alla fall ta sig runt i vattnet och tillbaka till kanten om hon skulle ramla i. Efter några veckor här har Rio som ju faktiskt bara är två också börjat våga sig på att simma och tar sig fram med fantastiska bensparkar och simglasögonen på. Hon hoppas modigt i från kanten rakt ut i vattnet och så plaskar hon runt där som en liten säl tills hon hittar något att dra sig upp med så att hon får luft. Detta är förstås det roligaste barnen vet och den senaste veckan har de varit mer i vattnet än på land kan jag lova. Och för oss föräldrar som förstås står i närheten och övervakar det hela tiden är det förstås en liten trygghet att veta att de hanterar vattnet någorlunda om olyckan skulle vara framme. Och med det vill jag bara säga att om ni har vattenglada barn och i vågar lita på deras förmåga – testa att låta dem simma mellan era händer under vattnet i sommar. Kontrollerat och superkorta sträckor på grunt vatten först bara förstås – det är häftigt att se att den där simmarreflexen som ju alla djur har sitter i oss människor också. Och undrar ni hur man gör för att vara en pedagogisk vuxen finns det kanske någon simlärare i bekantskapskretsen som kan tipsa?

Idag har våra kompisar Kristin, Patrik, Elsie och Bibbi äntligen kommit till oss. Så himla härligt! Och imorgon är det midsommar. Hoppas ni alla får en underbar dag så ska väl vi försöka få till någon form av sill och jordgubbstårta på den här sidan jorden också!

0 svar

  1. Exakt så har vi gjort med våra barn också. De simmade under vattnet från 1 års ålder (utan babysim) genom att vi lät dem simma mellan oss eller till stegen. Man fiskade upp dem emellanåt så att de fick andas och däremellan simmade de som tokiga. 🙂 Fungerade alldeles utmärkt. Det kanske iofs kräver just egen pool för att få den regelbundenhet som ger en vana.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *