När vi var i Miami var vi sjukt nojiga över att tappa bort Bonnie, så hon gick runt med en stor lapp med hennes namn och våra telefonnummer på ryggen. Härom dagen fick jag ett mail från en några unga företagare som kommit på en smart grej.

Emma, Ulrika, Catharina och Pinar säljer genom sitt företagarprojekt armbandet Saftely Link som är ett pärlarmband med ett valfritt telefonnummer på. De är perfekta att sätta på sitt barn på offentliga platser där det finns risk att barnet kommer bort, eftersom ditt telefonnummer då alltid enkelt finns tillgängligt med barnet!

Beställer gör man genom att skicka ett mail till safetylink.cupe@gmail.com
Ange telefonnr och adress samt om du vill ha rosa, blå eller blandad färg på pärlorna.
Priset är 30:- för 1 st, 25:- för 2 st och 20:- om man beställer 3 eller fler. Sista beställningsdag är 21 april.”

Himla fiffigt!

0 svar

 1. Superbra idé verkligen! Nog för att min son bara är 8 månader, men man kanske skulle sätta ett på sambon, haha.

 2. Superbra idé verkligen! Nog för att min son bara är 8 månader än men man kanske skulle köpa ett till sambon, haha.

 3. Bra tanke, men ett armband är ju rätt lätt för ett småbarn att ta av. Då tror jag faktiskt lappen på ryggen är mycket mer effektiv! Kanske inte lika stylish men definitivt säkrare! 🙂

 4. Skriv din kommentar här!

  Jag skrev alltid numret direkt på armen i sådana lägen. På dotterns dagis la de alltid en lapp med numret i skon. Även små barn klarar av att ta sådana instruktioner – kommer du bort visa vad du har i skon.

 5. Smart men lätt för en tex 2-åring att ta dock. Sedan har jag hört att man aldrig ska skriva ut namnet efter som det är lättare att påkalla uppmärksamhet från barnet och de går i förvissningen att det är någon främling som de kanske känner…bara en tanke

 6. Mer snyggt än praktiskt är min tanke. Min ettåring skulle aldrig låta ett sånt armband sitta kvar. Skulle nog snarare vara folk som ringde för att de hade hittat ett armband med mitt nummer på. 😉 En lapp på ryggen tycker jag verkar mer praktiskt och enklare att se för den som skulle hitta ett borttappat barn. Och childhoodreferensen är otroligt slående! Safety link kanske kan utöka linjen med fler alternativ?

 7. jag tänker på 2 grejer här
  – armbandet åker lätt av
  -och kommer den som ”hittar” barnet fatta att ”aha, på detta fina armband står ju faktiskt numret till föräldrarna”…ser ut som childhood´s.

  man kan faktiskt göra ett sånt själv oxå 😉

 8. Vi var också livrädda att bli av med vår 2-åring i både New York och Miami, för att inte tala om flygplatserna.. Hittade en miniryggsäck till honom som var som en sele och hade ett ”koppel” så den rackarn kom inte länger bort än kopplet räckte och så fick han ha med sig alla sina bilar i ryggsäcken. Vi höll honom mest i handen men om han fick för sig att springa tog det stopp.. och då skrattade han faktiskt. Undrar om det tillverkas sådana i Svedala? Någon som vet?

 9. Man skall inte skriva ut namn på ryggen eller låta små barn ha kläder med deras namn på. Risken är att en främling då kan ropa barnets namn och påkalla uppmärksamhet från barnet. På den amerikanska websajten http://www.missingkids.com finns många bra tips på hur man säkrast rör sig i en offentlig miljö med små och stora barn.

 10. Telefonnumret är ju smart att skriva ut, men var försiktiga med att skriva namnet. Det kan så lätt bli fel om ”fula” gubbar och tanter använder sig av barnens namn för att inge förtroende. Exempelvis om en farbror kommer fram och säger till barnet ”Kom xxx, mamma väntar på dig här borta.” Och vips är barnet borta sen! Barn är ju barn och tänker oftast väldigt enkelt och logiskt, så om någon vet hans eller hennes namn är det en vän.
  Bara något värt att tänka på. 🙂

 11. Reser ofta utomlands och är sk*t nöjjig om barnen.

  Brukar skriva stort o tydligt med penna som inte går att tvätta bort (tog 3 veckor sist ;-))på deras armar vårt efternamn och telefonnummer i Sv och Kanada.
  Overkill? Kankse. Men det kan jag leva med…

 12. Ideen är genialisk… nästan, om jag hittade en unge med ett sådant armband skulle jag tyvärr inte alls gissa att det söta lilla armbande med massa färger på var nummret till päronen…. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *