Jag är fullkomligt livrädd för att få sån däringa mjölkstockning (varför måste alltid gravid/amnings/förlossnings- relaterade fenomen ha så frukansvärt osexiga namn? Slempropp? Foglossning? Asså, kom-i-GEN!) och virar in mig i varmaste jackan plus halsduk runt rattarna så fort jag lämnar huset. Just nu använder jag en fasansfullt stilig liten turban med matchande halsduk som kommer från märket Maska som görs av två urgulliga Göteborgstjejer och stickfantaster, ni minns kanske att jag skrivit om dem innan?

(Kan tycka att jag lite ser ut som någon som just snott ett barn – en galen kidnappare  – på bilderna, men skyller på att det banne mig inte är lätt att fota sig själv. Särskilt med en baby i famnen.)

Kolla in Maskas alldeles underbara stickade hantverk i outstanding kvaliteter här.

0 svar

 1. Supersnyggt!
  Håller med om att mjölkstockning är något riktigt otrevligt. Har haft det 2 gånger, med frossa och feber och SMÄRTA! Hoppas att du slipper! Ha det bra 🙂

 2. Åh, hur bedårande får man vara! Ja, det gäller egentligen er båda, men tänkte mest på lilla Rio nu 🙂 Förresten är den här lilla människan på pricken lik dig! Iaf för tillfället!

 3. Och helt plötsligt fick ordet rattmuff en ny innebörd!!! Men det är helt rätt Cecilia, man ska vara rädd om boobsen… Jag födde barn i smällkalla januari och trots att jag knappt lämnade lägenheten drog jag på mig en mjölkstockning – efter att ha ammat vid ett fönster. Orutinerat… men vad annars, var ju förstagångsmamma!

 4. Å jag fick mjölkstockning light i varmaste högsommaren i juli!?! Måttlig feber och smärta & rodnad på ena bröstet. Efter det införskaffades Promix bröstvärmare. Supereffektiva. De bibehåller kropptemperaturen i brösten. Lilla Rio är jättelik dig! 🙂

 5. Fick vår dotter i januari, bodde då i Norge men antar att det finns det samma i Sverige, för jag köpte bara vad de kallade ammningsskydd (tror jag). Såg ut som de skydd du kan köpa i papper för att hindra läckage, enda skillnaden var att de var gjorda i ull. Smidiga att lägga i bh:n och lätta att tvätta

 6. Akta dig för mjölkstockningar – jag hade ett helvete med mjölstockning varje vecka och bröstböld, som en gigantisk finne i bröstet med var. Och det gjorde så ont att jag inte kunde röra överkroppen. Hög feber på det. Mina tips: Hygien (händer och bröst), värme (ullvärmare, varma kläder) amma när bebisen vill/när brösten vill, stressa inte! Inga: Jag kan amma på tågstationen på 10 min, det funkar nog…. Allmän övrig stress tycker jag också påverkade negativt, och akta dig för att hoppa över en amning. Lånade ut bebisen några gånger och glömde pumpa för att det var så härligt att vara på fri fot (köl iof), det fick jag betala för… Ta hjälp om du får problem (amningsrådgivningen tror jag de hette, toppenbra) Och mitt sista råd är, om du verkligen får mycket problem – Sluta amma! Ersättning är också jättebra mat.

 7. Glömde ju det viktigaste: Rätt teknik! Inga sår, inte ont, välformade gelehallon. Men det har du säkert koll på, du är ju en rutinerad andragångsmamma! Lycka till

 8. Åh vad jag önskar att jag vetat mer om mjölkstockning för två veckor sedan när jag kom hem från BB med min lilla färsking, efter fem dagar hemma kom smärtan i bröstet, den följdes av frossa och 40 graders feber. Sen gick en vecka som i en dimma bestående av amning, utpumpning, febertoppar, frossa och att inte kunna hålla nykomlingen nära kroppen. Hemskt. I lördags var bröstet alldeles illrött och såg ut som att jag badat bland brännässlor, då gav jag upp den smärtsamma amningen och gav ersättning, i måndags fick jag pencillinkur, men tyvärr så har mjölken börjat sina. Jag mår så mycket bättre, men samtidigt så ville jag verkligen amma eftersom det är vad man ”ska” göra. Hur som så tycker jag att du har en fantastisk blogg och jag blir så glad av att läsa den. Grattis till tjejen!

 9. Halsduk runt rattarna låter knöligt! Det finns ullinlägg att köpa, hur bra som helst! Har för mig att jag hittade dom i en barnvagnsaffär!

 10. Åh, de er så fantastisk fine, alle cardigans og greier fra Maska! Ønsker meg veldig en Eva cardigan, og lurer på om du har kjøpt deg en? Er du fornøyd med den og hvordan er størrelsen? Jeg er vanligvis en str XS el 34, men kanskje det går fint med S allikevel? Jeg vil jo ikke ha den ”slim-fit” akkurat…. Rio er jo en liten gullunge, som Bonnie ganske riktig sa det! Blir nesten sugen på en tredje baby når jeg leser din fine blogg….. Holder med de andre innleggene, i forhold til forebygging av brystbetennelse (så heter det på norsk, ikke så sexy ord det heller….); ullinnlegg i BHen og HYPPIG amming. Mine barn har spist ofte, og jeg har aldri vært i nærheten av brystbetennelse, på tross av til sammen tre år med amming! Fortsatt lykke til og keep up the good bloggwork! 🙂

 11. Hej,
  grattis till Rio! Jag fick själv min 2:a (andra dottern jag med!!!) för en dryg månad sedan, tycker dock du verkar så cool, jag kände mig inte alls så cool trots att jag kanske borde eftersom jag faktiskt gjort detta en gång förut. Men med en till är det ju nya utmaningar….kände mig oxå så himla bunden av amningen i början, de vill ju äta jämt!!! Hur är Rio, har ni amningsrace ibland eller är hon en sån där sjusovare?
  Nu har min bebis äntligen lugnat ner sig lite med maten och är vaken och med lite mer, kan sitta i babysitter i hela 15 min ibland o vara nöjd 😉
  Går Bonnie på dagis? Det gör min 2:a, hon är nu snart 3 år o behöver verkligen dagis, o lite skönt för mig o bebben och softa lite med… 🙂

 12. Allt klär en skönhet 🙂. Du gör väldigt klokt i att skydda dig mot mjölkstockning. Jag har bara varit nära några gånger då jag varit nonchalant med att skydda mig och det har tagit oooont.

  Mvh Anna
  6 barn under 7 år och Eget Företag

 13. En av mina kompisar tog fleecefilt som hon klippte till och la dubbelt och sydde ihop. varmt och skönt och enkelt att tvätta, man kan dessutom göra många utan att det kostar skjortan…

  Stort grattis till den 2-åriga gullungen.

  /Sara

 14. Hej Hanne Elise,

  Du kan med allra största sannolikhet ha storlek S på Eva om du är en 34a.

  Eftersom det är en raglanskärning och omlottmodell så är storlekarna mycket flexibla.

  Vänliga hälsningar
  Maria / MASKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *