Vi har ett rum i huset som i nuläget är ungefär lika personligt som ett Scandic-rum. Inte alls med andra ord. Vi tänker att Bonnie och Rio ska få dela sovrum (eftersom det säkert är bra för syskongemenskapen, men också för att det är tryggt och mysigt att ha syrran på nära håll), och att det intilliggande rummet (det som nu är Scandic-rummet) ska få bli lekrum (well, när de blir större får de ju så klart dela på sig om de vill, ta var sitt rum). Men det här lekrummet ska också fungera som gästrum. Det ska alltså inredas så att det är barnsligt och kul nog för kidsen, men fungera så att det finns utrymmen (typ lådor under en platsbygd säng eller liknande) för leksakerna att stuvas undan i när mormor eller morfar är på besök. En härlig tapet känns som ett första steg i projekt Fixa Till Scandic-rummet, och idag kollade jag igenom MrPerswalls barnrumstapetkollektion Hide & Seek som lanseras nu i januari och vill ha typ allt. Fast allra helst pennorna tror jag.

Tapeten "Pen pal"

Fast den här, som heter ”Book Look” är också extremt lockande.

Också fina: ”Jungle Dudes” och ”My village”. Äsch alla är bra. Jag kan inte välja. Satan.

0 svar

 1. välj pennorna! så jäkla läckra 🙂

  den i mitten är lite tråkig, och även om den som är längst ner är superfin är väl risken att någon kommer att använda tapeten som ”målarbok”..

 2. Hej,
  här kommer två sängtips: micki har en fin och praktisk säng (även vuxna kan sova i den!) med lådor under. Likaså har ikea en säng med lådor under, tror den heter brimnes, eller nåt.

  Lycka till!

 3. Själv gillar jag nog ABC You i blått bäst. Pennorna kan bli väldigt rörigt och överväldigande känns det som.
  Å andra sidan är jag 30 och inte 3 så det kan ju avgöra! 🙂

  När jag var liten fick jag föresten ett helt fantastiskt rum med grön heltäckningsmatta (gräs), fjärilstapeter och rund, gul lampa (sol).

  Du kan ju fråga Bonnie vad hon gillar bäst! Skit i vad mormor och morfar tycker!

 4. Jag tycker också att den med pennorna eller den i svartvitt är bäst, book lokk var fin men känns alldeles för rörig.

 5. Jag har värsta bra idén! Ha en på varje vägg! 😉

  Skämt å sido, den med pennor var GRYM. Måste, måste, måste komma ihåg den när vi byggt ut huset och lillan får byta rum. 🙂

 6. Cecilia, har du något bra tips på var jag kan hitta en herrväst till min son som är 18 år? han önskar sig en men jag hittar ingen! Bara på Dressman men de är lite för kostymiga och gubbiga!

  Helene

 7. Som vuxen hade jag valt pennorna men som barn helt klart den sista. En sådan tapet inbjuder ju till fantasi och kan kan ligga och undra vem som bor i husen och vad som finns bortom bergen, vem som åker i rymdskeppet osv. En mycket smart tapet. En färgstark matta, sängkläder och gardiner så blir det superfint. Alla leksaker är ju också väldigt färgstarka så det blir nog mysigt och fint ändå 🙂 Lycka till!

 8. Jag har också suttit lååånga stunder och tittat på hide & seek-tapeterna. Vi ska ha whole wide world i vårt lekrum/kontor. Så himla fin tycker jag.

 9. Skriv din kommentar här!
  Har du kollat på Marimekkos Bil tapet?
  Vi har den i dotterns rum på en vägg sen har vi en röd/vit randig marimekko på den andra och dom övriga två är vita. Hur fina som helst 🙂

 10. Vad kul, jag håller faktiskt på med exakt samma sorts projekt till våra småtjejer! Hoppas på att det kommer att bli ett bra upplägg. Jag är själv helt inne på tapeten Kaspar från Sandbergs som en annan (Emma) tipsar om här. Att använda som en fondvägg. Stora tjejen är fem och därför känns det kul om den inte är allt för ”barnslig” utan att det kan hänga med ett tag, samt att det ska kännas okej som gästrum för släkten då och då. Så utifrån det tycker jag att den understa av dina förslag var fantastiskt fin. Och så blaffar man på med ”accentfärger som kan varieras efter tycke och smak” som det så fint heter..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *